محمدحسن لطفی در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بیماری سالک در استان یزد در سالهای ۷۲ و ۸۷ به اوج رسید اما از سال ۸۰ روند کاهشی به خود گرفت تا جایی که در سال ۹۴ به بیش از ۴۵۵ مورد رسید.
وی عنوان کرد: در سال ۹۳ آمار مبتلایان به سالک ۳۵۵ نفر بود که افزایش ۱۰۰ نفری مبتلایان به این بیماری در مناطق شهری و روستایی نگران کننده بود.
لطفی بیان کرد: در سال جاری نیز در شش ماهه نخست، ۱۱۳ مورد بیماری سالک در استان یزد گزارش شده که البته نمی توان به این آمار خوش بین بود زیرا سالک معمولا در سه ماهه سوم سال بروز پیدا می کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، شهرستانهای ابرکوه، اردکان، بافق، خاتم و یزد را کانون اصلی این بیماری دانست و افزود: این بیماری سال گذشته با مشارکت مردم در شهرستان خاتم مهار شد اما در سایر شهرستانها به ویژه ابرکوه و اردکان وضعیت همچنان بحرانی است.
وی از مردم استان یزد خواست: با همراهی و مشارکت با کارشناسان مرکز بهداشت و به کارگیری توصیه های آنها، از بروز بیماری سالک جلوگیری کنند زیرا این بیماری علاوه بر درمان طولانی مدت، به دلیل ماندن جای زخم عوارض روحی و روانی به ویژه برای جوانان به دنبال دارد.
لطفی یادآور شد: در کشور به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۲۵ نفر به بیماری سالک مبتلا میشوند اما این آمار در یزد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۲۵ نفر است که این آمار نگران کننده است.
نظر شما