به گزارش خبرنگار مهر، این پروژه بصورت مشارکتی اجرا می شود بطوریکه ۵۰ درصد اعتبار آن با دستور استاندار آذربایجان غربی از اعتبارات استانی و ۵۰ درصد دیگر توسط مجمع خیرین مدرسه ساز استان تامین خواهد شد.
مدرسه کودکان استثنایی که امروز کلنگ زنی شد، دارای ۷۶۶ مترمربع زیربنا و ۱۰ کلاس درس با گنجایش ۵۰ نفر است و دارای بخش های مختلفی شامل اتاق ارزیابی، اتاق مسئول فنی و روانشناس، سالن جلسه، سرویس بهداشتی مخصوص کودکان اوتیسم و فضای هنری و ورزشی است.
استاندار آذربایجان غربی در آیین کلنگ زنی این طرح با بیان اینکه استان با کمبود پنج هزار کلاس درس مواجه است اظهارداشت: باید دولت و ملت با تلاش و همافزایی در پی ایجاد امکانات لازم برای کمک به کودکان خاص باشند و قدمهای بزرگ بردارند.
قربانعلی سعادت با بیان اینکه احداث این مدرسه در زمینه توانمندسازی کودکان بهویژه کودکان دارای برخی مشکلات و بیماریها موجب خرسندی است عنوان کرد: عارضه وجودی در کودکان خاص هزینههای زیادی برای خانوادهها ایجاد کرده و باید به آنها با ساخت مدرسه و تأمین امکانات لازم برای آموزش کمک کنیم تا بیش از این مشکل امکانات نداشته باشند.
وی با تبیین وضعیت آموزشی استان آذربایجان غربی اظهار داشت: متاسفانه هم اکنون با کمبود افزون بر ۵۰۰۰ کلاس درس در استان مواجه هستیم و نرخ بالای بیسوادی در استان سبب شده در کشور در رتبه ۳۰ام باشیم و این مهم ایجاب میکند به سرعت راهکار مناسبی برای حل مشکلات آموزشوپرورش استان بیابیم.
مدیرکل آموزشوپرورش آذربایجان غربی نیز در این مراسم با اشاره به شناسایی دانشآموزان استثنایی در مقطع اول ابتدایی قبل از آغاز سال تحصیلی گفت: با سنجش ۶۲ هزار و ۱۳۰ دانش آموز مقطع اول ابتدایی، ۲۶۱ دانش آموز استثنایی و یک هزار و ۱۳۳ دانش آموز دیرآموز شناسایی شدند.
فریدون سیدمصطفوی با بیان اینکه هم اکنون دو هزار و ۱۶۹ دانشآموز استثنایی در هفت گروه مشغول تحصیل هستند افزود: در آخرین جلسه شورای آموزشوپرورش، استاندار دستور ساخت مدرسه ویژه مبتلایان به اختلال اتیسم را صادر کردند که امروز بعد از تشکیل جلسات و مشورتهای صورت گرفته امروز کلنگ زنی میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی در خصوص مدت زمان اجرای این طرح گفت: در صورت تخصیص به موقع اعتبار، این پروژه در دهه فجر امسال به بهره برداری خواهد رسید.
وی با بیان اینکه احداث این مدرسه بخشی از مشکلات کودکان مبتلا به اتیسم برطرف خواهد شد افزود: این مدرسه در ۷۶۶ مترمربع دارای ۱۰ کلاس درس ۵-۳ نفره، اتاق مسئول فنی و روان شناس، اتاق ارزیابی مجهز به دوربین مدار بسته، فضای کاردمانی، فضای گفتار درمانی، سالن گروه درمانی، فضای مناسب فعالیتهای هنری و ورزشی و سرویس بهداشتی مخصوص کودکان اوتیسم و حیاط مشجر خواهد بود.
سیدمصطفوی خاطر نشان کرد: قبل از آغاز سال تحصیلی امسال ۶۲هزار و ۱۳۰ نفر نوآموز مورد سنجش سلامت قرار گرفت که از این تعداد ۲۰۱ نفر دانش آموز استثنایی و ۵۲ نفر دانش آموزش تلفیقی "دارای وانایی تحصیل در مدارس معمولی"و ۱هزار و ۱۳۳ نفر دانش آموز دیرآموز شناسایی شدند.
صبا صابونی نماینده انجمن خیریه اتیسم هم ضمن تشکر از حضور مسئولین و تلاش های استاندار آذربایجان غربی برای احداث این مدرسه، این اتفاق را برای خانوادههای دارای دانشآموز اتیسمی خبری خوش نامید.
نظر شما