به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا مغیثی ظهر امروز در همایش سند پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیردار و عوامل خطر در یزد اظهار داشت: اگر آمار مرگ و میرهای ناشی از حوادث ترافیکی را به آمار بیماریهای غیرواگیرداری که سبب مرگهای زودرس در افراد میشوند، اضافه کنیم، می توان گفت که ۸۴ درصد عوامل مرگ و میر در کشور مربوط به بیماریهای غیرواگیردار است.
وی عنوان کرد: بیماری های قلبی و عروقی در صدر عوامل مرگ و میر قرار دارند و پس از آن بیماریهای مزمن تنفسی، سرطانها و دیابت قرار دارند اما اگر حوادث ترافیکی را در این زمره قرار دهیم، بعد از بیماریهای قلبی و عروقی، تصادفات عامل اصلی مرگهای زودرس است.
مغیثی با اشاره به آمار کشتههای حوادث ترافیکی در کشور بیان کرد: در طول ۱۰ سال گذشته ۲۷ هزار نفر در کشور بر اثر حوادث ترافیکی جان خود را از دست داده اند و گرچه این آمار طی سالهای اخیر کاهش داشته است اما هنوز آمار مرگ و میرهای ناشی از تصادفات در ایران دو برابر میانگین آمارهای جهانی است.
وی، پیشگیری را هم در حوزه بیماریهای غیرواگیردار نظیر بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها، دیابت، فشار خون، بیماریهای تنفسی، تصادفات و ... بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: در این راستا سند ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیردار تدوین شده است.
مغیثی افزود: این سند ابتدا در چهار شهر نقده، مراغه، بافت و شهررضا اجرا شد، افزود: این طرح اکنون از حالت پایلوت خارج شده و اجرای آن به همه استانها ابلاغ شده و دوره های آموزشی برای بهورزان و دیگر دستاندرکاران امر آغاز شده است.
وی بیان کرد: این سند ۱۰ ساله و دارای ۱۳ هدف کلی و ۹ هدف بین المللی است و به تصویب شورای عالی سلامت نیز رسیده است.
در این همایش ۳۰۰ نفر از کارشناسان مراکز بهداشتی و درمانی استان یزد حضور داشتند.
نظر شما