به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، دكتر شهاب الدين صدر امروز در نشست مطبوعاتي سازمان پزشكي قانوني با اشاره به برگزاري دومين كنگره پزشكي قانوني كشورهاي اسلامي افزود : اين كنگره از 14 تا 17 شهريورماه جاري در اردن برگزار شد.
وي اظهار داشت : نخستين كنگره پزشكي قانوني كشورهاي اسلامي با ابتكار ايران و به مدت 3 روز در سال 83 در تهران برگزار شد كه حدود 25 كشور در آن شركت كردند و در اين كنگره در مورد موضوعات 10 گانه، مسائل مبتلابه پزشكي كشورهاي اسلامي در آن مطرح و مورد بررسي قرار گرفت.
رئيس پزشكي قانوني كشور گفت : در نخستين كنگره پزشكي قانوني كشورهاي اسلامي در تهران با توافق كشورهاي شركت كننده مقرر شد كه دبيرخانه دائمي اين كنگره ها وظايفي را در اين خصوص بر عهده گيرد و در همان زمان توافق شد كه در سال 2006 دومين كنگره در كشور اردن برگزار شود.
وي افزود : محورهاي دومين كنگره در دبيرخانه دائمي اين كنگره در تهران مورد بررسي قرار گرفت و در اين كنگره هم رؤساي پزشكي قانوني 17 كشور شركت كردند.
"صدر" اهميت برگزاري اين كنگره را ارائه 40 سخنراني ازسوي ايران از مجموع 120 سخنراني دراين كنگره دانست و آن را نتيجه تلاش هاي دبيرخانه اين كنگره در تهران و حدود 15 نفر از استادان و متخصصان پزشكي قانوني كه باعث حضور چشمگير ايران در اين كنگره شد بر شمرد .
وي تصريح كرد : انتشار مجله پزشكي قانوني كشورهاي اسلامي و فعال كردن سايتي با اين نام از جمله فعاليت هاي دبيرخانه دائمي اين كنگره هاي پزشكي قانوني كشورهاي اسلامي است.
وي افزود : تاسيس سازمان اسلامي پزشكي قانوني كشورهاي اسلامي از جمله وظايف اين دبيرخانه بوده كه براي تاسيس اين سازمان پيش نويسي تهيه و با مشخص شدن اساسنامه آن، كليات اين اساسنامه نوشته شد همچنين توافقاتي نيز در 6 بند به صورت پيشنهادي از سوي اين دبيرخانه مطرح شد كه مورد تصويب ديگر كشورها قرار گفت.
رئيس سازمان پزشكي قانوني كشور گفت : بر اساس اين توافقات قرار شد اين دبيرخانه به صورت دائمي در تهران بوده و رياست آن را رئيس پزشكي قانوني ايران برعهده داشته باشد. همچنين مقرر شده كه در هر كشوري كه كنگره برگزار مي شود رئيس سازمان پزشكي قانوني آن كشور به مدت 2 سال به عنوان دبير سياستگذاري آن سازمان تعيين شود.
وي ادامه داد : برگزاري كنگره سوم پزشكي قانوني كشورهاي اسلامي در سال 2008 از ديگر توافقات بوده كه در اين خصوص كشورهاي ليبي، سوريه ، امارات عربي، مصر و تركيه براي برگزاري اين كنگره داوطلب شده اند و قرار شده كه دبيرخانه تا يك ماه ديگر مكان آن را اعلام كند كه به احتمال زياد، سومين كنگره در كشور ليبي برگزار مي شود.
صدر گفت : بر اساس چارچوب در نظر گرفته شده براي سازمان اسلامي پزشكي قانوني كشورهاي اسلامي 4 معاونت آموزشي، هماهنگي و پيگيري، پژوهشي و پشتيباني در نظر گرفته شده كه رياست اين سازمان را رئيس پزشكي قانوني ايران و معاون پژوهشي را رئيس پزشكي قانوني مصر، معاون آموزشي را رئيس پزشكي قانوني تونس، معاون هماهنگي و پيگيري را رئيس پزشكي قانوني سودان و معاون پشتيباني را رئيس پزشكي قانوني سوريه تشكيل مي دهند .
وي افزود : مصر، سودان، آذربايجان، تاجيكستان، اردن، مالزي، يمن، لبنان از جمله كشورهايي هستند كه توافقنامه مطرح شده از سوي دبيرخانه را پذيرفتند و در دومين كنگره نيز ليبي و فلسطين هم آن را امضاء كردند و كشورهاي تركيه وامارات عربي نيز درخواست عضويت در اين كنگره را داشتند.
رئيس سازمان پزشكي قانوني كشور گفت : موضوعات مطرح شده در دومين كنگره پزشكي قانوني كشورهاي اسلامي شامل مسائلي عامي بود كه هم به پزشكي قانوني مربوط مي شد و هم جنبه حقوقي و شرعي داشت.
وي گفت : موضوعات مطرح شده در كميته هاي دائمي اين كنگره ها شامل اخلاق پزشكي، پيشگيري از قصورات پزشكي، مسائل حقوقي و شرعي مرتبط به پيوند اعضاء، مرگ مغزي، همانند سازي، سقط جنين، كودك آزاري، همسر آزاري ، حوادث غير مترقبه، و كالبد گشايي است.
صدر تصريح كرد : برخي كشورهاي به علت مشكلات خاص بومي از دبيرخانه دائمي اين كنگره ها در تهران درخواست كردند كه مسائلي نظير ختنه زنان در كشور سودان و در برخي مناطق مصر را به لحاظ علمي و ديني مورد بررسي قرار دهد.
نظر شما