۱۸ مهر ۱۳۹۵، ۱۶:۴۳

در جمع خبرنگاران مطرح شد؛

ارائه آموزش‌های پیشگیری از معلولیت برای ۱۲ هزار دانش‌آموز لرستانی

ارائه آموزش‌های پیشگیری از معلولیت برای ۱۲ هزار دانش‌آموز لرستانی

خرم آباد - معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی لرستان از ارائه آموزش های پیشگیری از معلولیت برای بیش از ۱۲ هزار دانش آموز این استان طی امسال خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، ابتسام داشی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در راستای اجرای طرح آگاهسازی، پیشگیری از معلولیت ها با همکاری بهزیستی لرستان و آموزش و پرورش، امسال ۱۲ هزار و ۸۰۰ نفر از دانش آموز دختر، مقطع دبیرستان آموزشهای لازم در خصوص آشنایی با شیوه ها و روش های پیشگیری از معلولیت ها را فرا می گیرند.

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی لرستان با تبیین اهمیت پیشگیری از معلولیت ها گفت: پیش بینی می شود حدود ۳ تا ۵ درصد جمعیت هر منطقه مبتلا به معلولیت متوسط تا شدید و حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد جمعیت جامعه در معرض معلولیت قرار دارند که این موضوع به دلیل تبعات متعدد روانی، جسمانی، اقتصادی و اجتماعی، خانواده و فرد مبتلا به معلولیت و حتی جامعه را درگیر مسائل و مشکلات خاص و مرتبط می کند.

وی با بیان اینکه معلولیت منجر به تحمیل هزینه های سرسام آور به خانواده ها می شود و از سویی دولت به عنوان نهاد تامین کننده سلامت و رفاه اجتماعی، مسئولیت کاهش و کنترل هزینه های تحمیلی بر فرد و خانواده را عهده دار است و بنابراین دولت خود را موظف به پیشگیری از وقوع یا کاهش معلولیت می داند و به همین منظور بهزیستی را به عنوان نهاد دولتی که تخصص و مسئولیت ارتقاء سلامت را عهده دار بوده را متولی آموزش و پیشگیری از معلولیت ها کرده است.

داشی، تاثیرگذارترین جمعیت هدف در کاهش معلولیت را دانش آموزان بر شمرد و افزود: با توجه به ارائه آموزش در سطوح مختلف سنی و تحصیلی برنامه های متنوعی برای پیشگیری از معلولیت ها داریم که در این خصوص دانش آموزان به عنوان مادران فردا باید با عوامل بازدارنده و تاثیرگذار در معلولیت و سبک زندگی مبتنی بر سلامت جسمی و روان آموزش لازم را فرا بگیرند.

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی لرستان گفت: سال گذشته برای اولین بار با همکاری آموزش و پرورش حدود سه هزار دانش آموز دوره متوسطه را تحت برنامه های آموزش پیشگیری از معلولیت ها قرار داده ایم و پیش بینی می شود امسال حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ نفر را در این زمینه آموزش دهیم و به همین منظور ۳۰ نفر از مراقبین بهداشت و سلامت مدارس استان آموزشهای لازم را فرا می گیرند که ضمن دریافت گواهی مربی گری، فعالیت خود را در مدارس آغاز می کنند.

داشی افزود: بسته های آموزشی پیشگیری، شامل پیشگیری از معلولیت های ناشی از اختلالات ژنتیک و مراقبت های دوران بارداری، کم توان ذهنی و بیماریهای عضلانی و اسکلتی بوده که بر اساس شیوه های نوین علمی، تدوین و در اختیار مربیان قرار می گیرد.

کد خبر 3791533

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha