۱۸ مهر ۱۳۹۵، ۱۷:۳۳

دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی: 

 ۲۵ درصد کودکان موفق به اخذ مدرک دیپلم نمی‌شوند

 ۲۵ درصد کودکان موفق به اخذ مدرک دیپلم نمی‌شوند

مشهد ـ دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی گفت: متاسفانه در کشور ۲۵ درصد کودکان موفق به اخذ مدرک دیپلم نمی شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، الهام امین زاده ظهر یکشنبه در جلسه صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی دستگاه‌های اجرایی استان خراسان رضوی که در استانداری برگزار شد، با بیان اینکه در استان خراسان فعالیت‌های موثری در بخش‌های دولتی و غیر دولتی صورت گرفته‌است که تمامی استان‌ها می‌توانند از آن الگو بگیرند، اظهار کرد: رئیس‌جمهور نگاه ویژه‌ای به حوزه نظارت بر دستگاه‌ها، حقوق شهروندی، توسعه، آموزش واطلاع رسانی دارد که در خراسان‌رضوی مسئولان استانداری در کنار بخش خصوصی این فعالیت‌ها را دنبال می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه کودکان کار از صحنه خیابان جمع آوری شده‌اند و به صورت رایگان نگهداری می‌شوند، افزود: متاسفانه در کلانشهرها حقوق محیط زیست کودکان مورد نقض قرار می‌گیرد همچنین تعلیم و تربیت صحیح در مدارس و استقلال فکری و تقویت قدرت فکرکردن در کودکان نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی با بیان اینکه  خانواده اقتدارگرا نمونه یک خانواده موثر و مفید است، اظهار کرد: برای فراگیری دانش و توانمندی فکری ۱۲سال زمان نیاز است، از این رو پیگیری تعلیم و تربیت بسیار حائز اهمیت است و برای پیشبرد آن باید تعجیل کرد، زیرا برای اینکه کودکان در آینده تاثیر گذار باشند باید نسبت به رسیدگی و محبت آنها توجه کرد.

وی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد کودکان موفق به اخذ مدرک دیپلم نمی‌شوند، بیان کرد: از هر چهار کودک ایرانی یک کودک به فارغ‌التحصیلی نمی‌رسد، از این رو توجه به حقوق شهروندی کودکان بسیار ضروری است‌.

امین زاده با بیان اینکه کتاب حقوق شهروندی در استان سمنان در کنار آموزش رسمی مدنظر قرار گرفته است، اظهار کرد: با استفاده از بازی‌های هدفمند می‌توانیم در زمینه اوقات فراغت ارتباط با حقوق شهروندی را در کودک نهادینه کنیم، همچنین قانونمندی را به آنان آموزش دهیم.

وی با اشاره به ضرورت اشاعه مشاوره ارزان‌قیمت برای خدمت‌رسانی به مردم افزود: اکثر زندانیان که طی آماری حدود نود و نه و نیم درصد بیان شده‌است، انسان‌های خوبی هستند که نیت مجرمانه ندارند و از مهمترین دلایل آنها برای ارتکاب جرم عدم آگاهی بوده است، بنابراین فعالیت نهادهای غیردولتی در امر اطلاع رسانی در راستای تحقق حقوق شهروندی ضروری است.

 دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی با تاکید به اینکه به همراه داشتن ۳۰ گرم مواد مخدر حکم اعدام را دارد، ابراز کرد: از قوانین شهروندی اطلاع رسانی است، تا افراد با شناخت خطرقرمزها مرتکب به جرم به‌صورت ناخواسته و یا حتی خواسته نشوند.

وی با اشاره به اینکه حقوق شهروندی به سه عرصه دولت به شهروند، شهروند به حاکمیت و شهروند به‌شهروند تقسیم می‌شود، بیان کرد: در حوزه حقوق شهروندی حق مالکیت، تابعیت، اقامت، مصونیت مال و جان، انتخاب وکیل، محیط زیست وغیره از حقوق شهروند شمرده می‌شود.

وی تکالیف شهروند را اینگونه تلقی کرد که احترام و رعایت قانون، عدم ایجاد اختلال، مشارکت سیاسی، پرداخت مالیات و حفظ محیط زیست و میراث فرهنگی، که در این راستا به حقوق و تکالیف به‌یک اندازه باید توجه شود.

امین‌زاده خاطرنشان کرد: دولت به تنهایی نمی‌تواند تمامی موارد مربوط به حقوق شهروندی را انجام دهد پس باید از دانشگاه‌ها، سمن‌ها و افرادی که ایده دارند کمک بگیریم چراکه این یک راه صدساله است.

وی با اشاره به این که قانون‌مدارترین جامعه جامعه ایرانیان است، بیان کرد:  امروز نباید در جامعه دغدغه اختلاس داشته باشیم و هنر شهروندان باید احترام به قانون باشد نه قانون‌گریزی به طوری که حتی اگر به نظر یک شهروند قانون ظالمانه باشد، باز هم احترام به آن را بر خود واجب بداند.

 دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی با اشاره به ضرورت نظارت بر کار وزارت‌خانه‌ها و سایر ادارات در استان‌ها، گفت: سه هزار معیار استاندارد مطرح شده که در میان ۸۰۰ معیار برای استاندارد کارخانه‌ها مشخص شده‌است.

وی با بیان اینکه باید استاندارد اجتماعی را در کشور تعریف کنیم، تا از این طریق یتوانیم معیارهای شهروند نمونه را مشخص کنیم، اظهار کرد: تعریف تمامی استانداردهای ما صنعتی است به عبارتی استانداردی برای تعیین نمره عملکرد معلمان و پزشکاننداریم. 

امین زاده با اشاره به انجام طرح پنجره واحد و تعبیه‌سازی میز خدمت تصریح کرد: مردم نباید برای حل مشکلات خود در میان ادارات مختلف سرگردان شوند و در این راستا باید به اصطلاح میز خدمتی تعبیه شود تا مشکل شهروند یک‌جا حل شود که در این راستا شهرستان قم برای انجام این امر به‌صورت پایلوت اعلام آمادگی کرده است.

وی با اشاره به اینکه از میان دو هزار عنوان مجرمانه تنها ۲۰۰عنوان آن قابل گذشت است، تصریح کرد: در زمینه گسترش جرایم قابل گذشت و مجازات جایگزین باید اقدامات موثری صورت بگیرد، همچنین زندانیان به محض ورود به زندان بیمه آنها قطع می‌شود که در این راستا طی طرحی برای ۲۰۰ هزار زندانی بیمه سلامت تدوین شده‌است. 

 دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی اظهار کرد: حقوق شهروندی تنها امری مادی نیست بلکه موارد بسیاری را در بر می‌گیرد  و متاسفانه امروز در مواردی از برنامه سند چشم انداز ۱۴۰۴ عقب هستیم و باید برای جبران آن اقدام کنیم.

کد خبر 3791609

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha