به گزارش خبرنگار مهر، علی شرفی ظهر یکشنبه در دومین جلسه کارگروه سلامت، ایمنی و امنیت غذایی با بیان اینکه بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان بیماری هایی هستند که با تماس با حیوان ها به انسان منتقل می شوند، اظهار داشت: هزار و ۷۰۹ عامل شناخته شده بیماری زا وجود دارد که حدود ۵۰ درصد این بیماری ها، بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان هستند.
۳ شهرستان لرستان درگیر بیماری سالک هستند
وی با بیان اینکه بیماری سالک اخیرا چند شهرستان استان لرستان را درگیر خود کرده که کنترل و مراقبت از این بیماری بسیار سخت است اضافه کرد: سه شهرستان پلدختر، رومشکان و کوهدشت درگیر بیماری سالک هستند.
شرفی با تاکید بر اینکه در استان لرستان زیرساخت ها باید تغییر کنند، تصریح کرد: در بعضی نقاط زندگی انسان و حیوان مشترک است و تا هنگامی که مشکل زیرساخت های استان رفع نشود نمی توان بیماری های مشترک بین انسان و دام را کنترل کرد.
رئیس گروه مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه میزان بروز تب مالت در مناطق صعب العبور ۱۱ برابر مناطق روستایی است، افزود: این میزان بیماری در مقایسه با میزان شیوع بیماری در شهر بسیار زیاد است.
شرفی با تاکید بر اینکه دامپروری در استان لرستان باید به سمت صنعتی شدن گرایش پیدا کند، عنوان کرد: انتظار داریم سازمان جهاد کشاورزی در بحث بهسازی و نوسازی محل های نگهداری دام ورود پیدا کند.
۵ هزار مورد حیوان گزیدگی داشتیم
وی با بیان اینکه بالای ۹۰ درصد انتقال بیماری تب مالت از طریق مصرف محصولات لبنی نیست، اظهار داشت: راه های انتقال تب مالت می تواند از طریق تنفس، تماس با ترشحات دامی و ... نیز باشد.
رئیس گروه مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه راه اندازی کشتارگاههای صنعتی و ایجاد سیستم پیش سرد گوشت عوامل بسیار مهمی در راستای کاهش ابتلا به بیماری تب مالت هستند، اظهار داشت: عملیات تست و کشتار دام باید به صورت خوشه ای صورت گیرد که به دلیل هزینه های بالای این امر خارج از توان دامپزشکی استان است.
شرفی در ادامه سخنان خود بیان داشت: تعدا افراد مبتلا به بیماری تب مالت در استان طی سال گذشته دو هزار و ۳۳ نفر بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حدود پنج هزار مورد حیوان گزیدگی در استان داشته ایم، گفت: در استان لرستان شهرستان دوره چگنی بالاترین میزان بروز حیوان گزیدگی را دارد.
شرفی با بیان اینکه مرگ بر اثر بیماری هاری در استان لرستان وجود دارد، اظهار داشت: فلج عضلات تنفسی و سیستم عصبی مرکزی با این بیماری منجر به مرگ فرد می شود.
وی با بیان اینکه بیشترین تعداد حیوان گزیدگی در استان لرستان به وسیله سگ و گربه انجام می شود، عنوان کرد: سگ سالم و استاندارد سگی است که واکسن زده و قلاده داشته باشد و در طول روز بسته باشد.
مراجعه ۱۳۰۰ بیمار مبتلا به شبه آنفولانزا به مراکز درمانی
شرفی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در سال ۹۳ حدود ۱۳۳ هزار و ۱۶ نفر موارد شبه آنفولانزا به مراکز بهداشتی و درمانی استان مراجعه کرده اند، افزود: در این مورد فوتی خوشبختانه نداشته ایم.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۴ با اپیدمی آنفولانزا مواجه بودیم، گفت: طی سال ۹۴ حدود ۱۴۴ هزار و ۲۲۷ نفر بیمار به مراکز بهداشتی و در مانی مراجعه کردند که تمام شهرستان های استان درگیر این بیماری بودند.
رئیس گروه مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: خوشبختانه در سال ۹۴ نیز مرگ و میر با ابتلا به بیماری آنفولانزا در استان لرستان نداشتیم.
شرفی با بیان اینکه طی شش ماه اول سال جاری حدود هزار و ۳۱۰ نفر مورد شبه آنفولانزا در استان وجود داشته است، افزود: در این تعداد بیمار نیز مورد مرگ و میر وجود نداشته است.
وی در ادامه گفت: متاسفانه برای بیماری آنفولانزا داروی قطعی وجود ندارد که در نهایت روند مرگ و میر بالا می رود.
نظر شما