۱۹ مهر ۱۳۹۵، ۹:۳۶

طی سال جاری انجام می شود

اجرای عملیات بیابان‌زدایی در ۲۰۰۰ هکتار از اراضی بیابانی سمنان

اجرای عملیات بیابان‌زدایی در ۲۰۰۰ هکتار از اراضی بیابانی سمنان

سمنان- معاون فنی منابع طبیعی استان سمنان از اجرای عملیات بیابان‌زدایی در دو هزار هکتار از اراضی استان طی سال جاری خبر داد و گفت: ۲۰منطقه به‌عنوان کانون‌های بحرانی فرسایش بادی شناخته شده است.

علی اصغرجلالی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کاهش سطح بیابان های استان سمنان و احیاء آنها به طرق مختلف همواره یکی از برنامه های مهم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری بوده، که این برنامه برای سال‌های آتی نیز ادامه خواهد داشت.

وی افزود: عملیات بیابان زدایی در استان سمنان به روش‌های نهال‌کاری با گونه های مقاوم، احداث بادشکن و پروژه کنترل هرز آب به همراه بذر پاشی و قرق صورت پذیرفت و در حال حاضر حیات اکولوژی در بخشی از بیابان های استان که در آنها عملیات بیابان زدایی انجام شده در جریان است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با تاکید بر ضرورت ادامه عملیات بیابان زدایی در استان، این پروژه را برای حفاظت خاک، مهار ریزگردهایی که منشاء داخلی دارند وحتی چرخش سالم زندگی در شهرها و روستای‌های استان بسیار ضروری دانست.

جلالی با یادآوری اینکه استان سمنان ۱۶ درصد مساحت بیابان های کشور را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: حدود ۵۰  درصد مساحت استان را بیابان تشکیل می دهد و سمنان به عنوان سومین استان بیابانی کشورمحسوب می شود که به‌شدت با این معضل درگیر بوده و پروسه فرسایش بادی و عوارض ناشی از آن  هر ساله خسارت بسیار زیادی را به تاسیسات اقتصادی و منابع زیستی آن وارد می‌کند .

وی تصریح کرد: به‌طور خلاصه از حدود یک هزار و ۲۷۰ هزار هکتار از اراضی استان سمنان که تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارند حدود ۴۷۷ هزار و ۷۹۱ هکتار  آن در ۲۰منطقه به‌عنوان کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در سطح استان شناخته شده است.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود فعالیت های حوزه معاونت فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان را شامل بخش های متعددی دانست و اظهار داشت: طی سال‌جاری در همه بخش ها اعتبارات نسبتا خوبی در سفر ریاست جمهوری و اقتصاد مقاومتی مصوب شده که انتظار می رود با تخصیص آنها شاهد اجرای پروژه های خوبی باشیم.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ادامه داد: این پروژه ها در بخش های بیولوژیکی، مکانیکی و بیومکانیکی و گیاهان دارویی با هدف احیای جنگل‌های مخروبه، مراتع و بیابان های استان و جلوگیری از فرسایش خاک و بیابان زدایی و ذخیره نذولات آسمان، توسعه فضای سبز، افزایش پوشش گیاهی سطح خاک و نفوذ نزولات آسمانی به سفره های آب زیرزمینی اجرا خواهد شد.

کد خبر 3791934

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha