به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از موسسه کارنگی، «رابرت فورد» که از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ سفیر آمریکا در سوریه بوده در مورد اینکه آیا امکان همکاری میان روسیه و آمریکا در خصوص سوریه وجود دارد یا خیر می گوید: اهداف مسکو و واشنگتن در سوریه کاملا با یکدیگر متفاوت است.
وی افزود: با توجه به شواهد موجود، به نظر نمیرسد که یک پیشرفت غیرمنتظره برای دستیابی به موفقیت در سوریه برای آمریکا و روسیه در دسترس باشد. دولت اوباما به این باور رسیده است که مقابله با تروریسم در سوریه یک اولویت است. آمریکاییها تصور میکنند که سیاستهای اسد موجب اقدامات تروریستی و بی ثباتی در سوریه است.
واشنگتن قصد ندارد که به صورت مستقیم علیه دولت سوریه از نیروی نظامی خود استفاده کند، بلکه از سویی دیگر تلاش میکند که با اغماض درباره دستگیری مخالفان مسلح سوریه بر علیه دولت اسد اقدام نماید. توضیح اینکه، واشنگتن میتواند با استفاده از نفوذ سیاسی خود بر آنکارا و ریاض از آنها در راستای مقابله با مخالفان دولت اسد کمک بگیرد؛ امّا این کار را نمیکند. بنابراین، واشنگتن تمایل دارد که از نیروهای محلی سوریه علیه گروه تروریستی-تکفیری داعش حمایت کند؛ امّا میداند که این اقدام، ثبات دائمی را به دنبال ندارد.
در ادامه این مطلب که در سایت دیده بان روسیه منتشر شده آمده است: مبارزه با تروریسم در سوریه برای مسکو، یک اولویت ثانویه پس از بقای دولت بشار اسد است. حمایت از اسد کم شده است و سرنگونی وی به اغتشاش در سوریه میانجامد و چالش تروریسم را در این کشور پیچیدهتر میکند. بنابراین، مسکو تلاش دارد تا لحظه به لحظه از اسد محافظت کند تا مخالفان قوت نگیرند.
وی افزود: به این ترتیب، اولویتبندی آمریکایی ها و روسها در مبارزه با تروریسم در سوریه مشابه یکدیگر نیست و درک آنان از بهترین استراتژی برای مهار و از بین بردن تروریسم با یکدیگر ناسازگار است. مهم اینکه، این امکان وجود دارد که پس از تأمین امنیت حلب، حما، حمص، مجدداً دولت بشار اسد سکوت تحریکآمیز روسیه و آمریکا را بپذیرد.
رابرت فورد در ادامه می گوید: احتمالاً این آخرین باری نیست که روسیه و آمریکا در امور سوریه سکوت میکنند، در واقع اسد با هدف پس گرفتن تمام سوریه حتی اگر سالها طول بکشد، فعالیت میکند و از حمایت ایران و برخی گروههای دیگر برخوردار است. اگر مسکو بتواند تهران را از دمشق دور نگه دارد، روسیه قادر است که ترمز حوادث را در سوریه بکشد و شرایط را برای اجرای آتش بس در آن فراهم کند. البته در طرف مقابل، واشنگتن قرار دارد که نمیتواند درک ترکیه و عربستان سعودی را در مورد اینکه ایران به همراه روسیه به صورت پیوسته مواضع آنها را مورد حمله قرار میدهند، تغییر دهد.
بنابراین آنکارا و ریاض همچنان به مقاومت خود در برابر نیروهایی که در کنار ارتش سوریه علیه شورشیان میجنگند، ادامه میدهند و به این ترتیب، هر آتش بس جدیدی در سوریه به مخاطره میافتد. به نظر میرسد که دستیابی به موفقیت واقعی در سوریه، بر اثر توافق بین ترکیه و ایران که شاید شامل عربستان سعودی هم باشد، میشود.
نظر شما