به گزارش خبرنگار مهر، عیسی میر شفیعی، عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران، درباره ارزشیابی توصیفی در پایه ابتدایی، اظهار کرد: هدف ارزشیابی توصیفی ایجاد رقابت بین دانشآموزان همراه با رفاقت است و لذا ارزشیابی توصیفی تلاش دارد آموزشهای آن تربیتی باشد.
وی افزود: بر این اساس این نوع ارزشیابی طراحی شد و دیگر ارزشیابی کمی نخواهیم داشت و با رفع نواقص موجود ارزشیابی توصیفی با همین قدرت پیش خواهد رفت.
معاون آموزش ابتدایی آموزشوپرورش مازندران، با ابراز اینکه یکی از چالشهای ما با والدین موضوع ارزشیابی توصیفی بوده است، افزود: آموزشهایی برای معلمان داریم بر روی این موضوع کارخواهیم کرد.
میر شفیعی، با اعلام اینکه ارزشیابی توصیفی تا پایه ششم وجود دارد، گفت: بر اساس قانون میتوانیم خروجی دو دوره ابتدایی یعنی پایههای سوم و ششم را آزمون جامع برگزاری کنیم ولی در حال حاضر به دلیل آنکه استرس و تنش در بدنه آموزشوپرورش و دانشآموزان ایجاد نکنیم آزمون جامع را برگزار نمیکنیم.
وی افزود: شاید امسال برای پایه ششم ابتدایی آزمون عملکردی طراحی و برگزار شود درحالیکه معتقدیم با ارزشیابی توصیفی عملکرد دانشآموز سنجیده میشود نه حافظه دانشآموز.
میر شفیعی، در بخش دیگری درباره چگونگی ایجاد هماهنگی آموزشی بین والدین و اولیاء مدرسه در پایه ابتدایی بهویژه اول ابتدایی، گفت: یکی از چالشهای اساسی آموزشوپرورش تعارضهای آموزشی بین خانه و مدرسه است درحالیکه آموزش همگامی خانه و مدرسه را میطلبد.
وی ادامه داد: در آموزش ابتدایی باید شش ساحت آموزشی که شامل تربیت دینی و اخلاقی، تربیت سیاسی و اجتماعی، تربیت زیستی و بدنی، تربیت هنری و زیباشناختی، تربیت اقتصادی و حرفهای و تربیت علمی و فناور در تعلیم و تربیت اتفاق بیفتد درحالیکه بررسیها نشان میدهد انتظارات والدین تنها آموزش ریاضی، فارسی و ... است که انتظارات جالبی نیست و دانشآموز باید در نظام تعلیم و تربیت شش ساحت آموزشی را هم فرابگیرد لذا درباره اینکه خانواده چه چیزی را از فرزند خود بهعنوان بازخورد تدریس معلم در خانه داشته باشد، تعارضی بین والدین و اولیاء مدرسه به وجود میآورد که ما برای تعدیل این تعارضها از سال گذشته قبل از ثبتنام دانشآموزان پایه اول ابتدایی، کلاسهایی برای والدین آنها برگزار کردیم.
نظر شما