سیامک سلیمانی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: برنامه ریزی برای ماندگاری اقشار روستایی و به ویژه جوانان در روستاها و جلوگیری از مهاجرت آنان به شهر، یکی از اولویت هایی است که در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: در این راستا اعطای تسهیلات برای گسترش شبکه های دامداری و پرورش طیور به صورت سنتی مشکلی از جوانان روستاها کم نمی کند بلکه در صورت موفقیت نیز نقش چندانی در افزایش بهره وری و درآمدزایی ایفا نمی کند، در نتیجه این اقدام تنها هدر رفت سرمایه ملی را به دنبال دارد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی بیان کرد: باید زمینه مشارکت و اشتغال روستاییان در واحدهای تولیدی بزرگ در روستاها فراهم شود و راه اندازی واحدهای تولیدی در روستاها با مدیریت منطقی و کارشناسی از سوی بخشداران و دهیاران ممکن می شود.
سلیمانی خاطرنشان کرد: تشکیل شورای توسعه روستایی در برنامه ششم توسعه مدنظر قرار گرفته تا مشکلات مناطق روستایی مختلف شناسایی و برای آن تصمیمی گیری شود.
وی تصریح کرد: علاوه بر بیکاری، کمبود امکانات تفریحی، فرهنگی و آموزشی نیز در روستاها، موجب مهاجرت روستاییان به شهرها شده که خود آسیب هایی را به دنبال دارد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی ادامه داد: وجود دهیاری در ۷۵۲ روستا از یک هزار و ۲۱۰ روستای دارای سکنه استان مرکزی امتیازی است که بستر تصمیم سازی محلی و توانمندسازی جوامع روستایی را مهیا می کند.
سلیمانی افزود: روستاها دارای ظرفیت های متعددی هستند که اگر زمینه بهره گیری از این ظرفیت ها فراهم شود می توان اقتصاد روستا را به گردش درآورد و از مهاجرت به شهر جلوگیری کرد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی تصریح کرد: تخصیص عادلانه منابع به همه روستاها، اعطای تسهیلات کم بهره برای توسعه اشتغال و ایجاد امکانات فرهنگی و تفریحی از مهمترین برنامه هایی است که در راستای توسعه روستاها و جلوگیری از مهاجرت به شهرها باید پیگیری و دنبال شود.
نظر شما