۲۲ شهریور ۱۳۸۵، ۱۶:۳۸

بقاياي قديمي ترين كشتي در خليج فارس كشف شد

بقاياي يك كشتي متعلق به دوره پارت يا ساساني در نزديكي سواحل بندر تاريخي سيراف خليج فارس شناسايي شد.

به گزارش خبرگزاري مهر ، حسين توفيقيان مدير گروه باستان شناسي زيرآب پژوهشكده باستان شناسي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري گفت: اين كشف با راهنمايي صيادان محلي، توسط شركت دريا كاو جنوب و با هدايت و پيگيري گروه باستان شناسي زيرآب پژوهشكده باستان شناسي صورت گرفته است.

براساس اين گزارش وجود 30 تا 40 خمره سفالي اژدري شكل به نام آمفورا كه در عمق بيش از 70 متري دريا به طور پراكنده قابل مشاهده است بيانگر وجود كشتي بزرگ تجاري مربوط به دوران پيش از اسلام ( دوره پارت يا ساساني ) است.

توفيقيان با اشاره به آغاز مطالعات مقدماتي در مورد كشتي و راههاي دستيابي به آن گفت: محموله اين كشتي كه خود درزير املاح دريا مدفون است خمره هاي آمفورا است كه براي يك دوره هزارساله در تجارت دريايي براي جابجايي مايعات با ارزشي همچون روغن مورد استفاده قرار مي ‌گرفته است.

اين پژوهشگر در خصوص خمره‌هاي شناسايي شده گفت: خمره‌هاي مورد استفاده در تجارت دريايي خليج فارس بر خلاف نمونه هاي مديترانه فاقد دسته با نوك تيز بوده تا چيدمان آنها درون كشتي ها آسانتر باشد.

وي با تاكيد برشمارزياد آمفوراهاي نمايان در بستر دريا كه به وسيله ربات فيلمبرداري شده گفت: اين تعداد خمره سفالي حاكي از ابعاد بزرگ كشتي است كه در تجارت بين بنادر شرقي مانند بنادر چين، هند و حتي شمال آفريقا با بنادر حوزه خليج فارس مانند بندر سيراف، گناوه، سينيز، مهرويان و حتي بندر بصره مورد استفاده قرار مي گرفته است.

توفيقيان از آغاز پژوهش و مطالعات همه جانبه در زمينه كشتي ياد شده كه نشان از سيادت تاريخي ايران بر خليج هميشه فارس ايران است خبرداد و استفاده از ربات هاي زيرآب و زير دريايي هاي تحقيقاتي براي انجام اين مطالعه را با توجه به عمق زياد و خارج از محدوده مجاز غواصي ضروري دانست و خاطرنشان كرد: با پايان يافتن اين تحقيقات نكات مبهم در مورد تاريخ دريانوردي، تجارت و كشتيراني ايرانيان در خليج فارس روشن خواهد شد.

کد خبر 379890

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha