۲۷ مهر ۱۳۹۵، ۱۳:۰۹

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛

بی‌سوادی وطلاق درمرکزی بالاترازمیانگین کشوری/غفلت ازتوسعه اجتماعی

بی‌سوادی وطلاق درمرکزی بالاترازمیانگین کشوری/غفلت ازتوسعه اجتماعی

اراک-مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی گفت: باوجود تلاش های دهه اخیر برای تحقق توسعه اجتماعی و رفع آسیب های این بخش، آمار بیسوادی و طلاق در استان مرکزی بالاتر از میانگین کشوری است.

غلامرضا فتح آبادی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر آمار اعتیاد و طلاق در استان، بالاتر از میانگین کشوری است و در این دو حوزه نیازمند تصمیم گیری و برنامه ریزی جدی هستیم.

وی افزود: سال گذشته ۲۸درصد ازدواج ها در سطح استان مرکزی به جدایی و طلاق منتهی شده در حالی که میانگین کشوری آمار طلاق ۲۳ درصد است و در مورد آمار معتادان به مواد مخدر نیز متاسفانه رقم دقیق و قابل استنادی در دست نیست.

اعتیاد عامل عمده خشونت ها و جرائم

فتح آبادی تصریح کرد: طبق آمار در استان مرکزی ۵۵ درصد طلاق ها، ۲۵ درصد خشونت ها و ۸۰ درصد سرقت ها به دلیل اعتیاد و مصرف مواد مخدر روی می دهد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی همچنین با اشاره به بالا بودن آمار بی سوادی در استان بیان کرد: ۱۹۷هزار نفر در استان مرکزی براساس سرشماری سال ۹۰، بی سواد بوده اند که بیش از ۱۴درصد کل جمعیت استان را تشکیل می دهد و نسبتا رقم بالایی است.

فتح آبادی گفت: میانگین سواد در استان مرکزی پایین تر از میانگین کشوری است و به دنبال پایین بودن سواد خواندن و نوشتن و میانگین رده تحصیلی، سطح سواد سلامت و دیگر مولفه های ناشی از سواد نیز کاهش می یابد.

وی گفت: از نظر تصادفات منجر به فوت استان مرکزی رتبه دوم کشور، مصرف مواد مخدر و معتادان زندانی رتبه سوم و از نظر سالمندی در جایگاه سوم کشور قرار دارد.

۱۰درصد جمعیت استان مرکزی حاشیه نشین هستند

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی با اشاره به مهاجر پذیری استان مرکزی و وضعیت حاشیه نشینی در این استان خاطرنشان ساخت: در حال حاضر بیش از ده درصد جمعیت استان مرکزی حاشیه نشین هستند که این مناطق خود به عنوان نقاط مستعد برای افزایش جرم‌، قطعا بر شرایط اجتماعی و سرمایه اجتماعی تاثیر گذار هستند.

وی تصریح کرد: در دهه های گذشته نگاه و رویکرد در برنامه های توسعه کشور همواره بیشتر مباحث اقتصادی بود و حوزه اجتماعی مغفول ماند و امروز می بینیم که همین غفلت از حوزه اجتماعی بر بخش اقتصادی نیز تاثیر منفی گذاشته است.

بهره گیری از مشارکت مردمی در توسعه اجتماعی

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی بیان کرد: تحقیقات و پژوهش هایی که طی دهه اخیر در رابطه با سرمایه اجتماعی و توسعه اجتماعی در کشور صورت گرفت، زوایای پنهان جامعه را مشخص کرد و زنگ خطری را به صدا درآورد که ما در شاخصه های توسعه اجتماعی از شرایط چندان مطلوبی برخوردار نیستیم و باید در این رابطه اقدام و برنامه ریزی جدی صورت گیرد.

فتح آبادی با اشاره به راهکارهای مقابله با آسیب های اجتماعی و ارتقای سرمایه اجتماعی در استان مرکزی ادامه داد: راهکار کاهش آسیب اجتماعی این است که طرح ها به شکل استانی اجرایی شود و به جای حاکمیت دولت، از مشارکت مردمی در کاهش آسیب ها و توسعه اجتماعی بهره گیری شود.

کد خبر 3799044

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha