۲۸ مهر ۱۳۹۵، ۱۴:۲۵

معاون دادگستری لرستان:

وقوع آسیب‌های اجتماعی در لرستان پایین‌تر از میانگین کشوری است

وقوع آسیب‌های اجتماعی در لرستان پایین‌تر از میانگین کشوری است

خرم آباد- معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان گفت: وقوع آسیب های اجتماعی در لرستان پایین تر از میانگین کشوری است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدتقی شاکرمی ظهر چهارشنبه در گردهمایی پیشگیری از جرم که در سالن جلسات دادگستری لرستان برگزار شد، یکی از آسیب های جوامع انسانی را جهل دانست و اظهار داشت: امام حسین (ع) درس آزادگی، احیاء دین خدا، مبارزه با جهل و جهالت و دعوت به آگاهی و بینش به مردم داد.

لزوم ارتقای آگاهی های عمومی

وی با اشاره به اینکه یکی از منکرات اصلی جهل و نادانی انسان ها است، افزود: حکومت ها وظیفه دارند مردم را آگاه کنند و اگر حکومتی مردم را آگاه نکند دارای ضعف و چالش است.

معاون پیشگیری از جرم دادگستری لرستان بر لزوم ارتقای آگاهی های عمومی در جامعه توسط سازمان های مردم نهاد و مسئولان تاکید کرد و گفت: امروز با آسیب های اجتماعی نوظهوری مواجه هستیم که تشکل های مردمی با ورود خود به این عرصه ها می توانند در راستای آگاه سازی مردم گام بردارند.

شاکرمی عنوان کرد: از زمانی که دولت ها متوجه شدند با ارائه کیفر و مجازات و با بودجه های عمومی نمی توانند جلوی چالش های موجود در حوزه آسیب های اجتماعی را بگیرند مردم خود به این فکر افتادند که در این حوزه ها ورود پیدا کنند.

مدیریت نادرست فضای مجازی

وی به آسیب های نشات گرفته از استفاده نادرست از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی اشاره کرد و بیان داشت: امروز در عصر ارتباطات بدون مخاطب قرار داریم و هجمه عظیمی به ویژه در حوزه های مواد مخدر، بی بند و باری، فساد و فحشا، بی اخلاقی و خشونت در خانواده ها، و ... وجود دارد که سازمان های مردم نهاد نقش مهمی در هدایت و آگاهی جامعه دارند.

معاون پیشگیری از جرم دادگستری لرستان یکی از دلایل آسیب زا بودن استفاده از فضای مجازی را مدیریت نادرست آن دانست و افزود: از جمله آسیب های جدی در حوزه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی اعتیاد به آن ها بوده که دامنگیر همگان شده است و از آنجا که برخی والدین سواد کافی در این زمینه را ندارند فرزندان آن ها در این دنیای صنعتی در حال جولان دادن هستند.

شاکرمی اضافه کرد: این جنگی که بین سنت و مدرنیته وجود دارد به همه زوایای زندگی انسان ها کشیده شده است و در حوزه جرائم نیز جرم های صنعتی ظهور کرده و دیگر جرائم سنتی مطرح نیستند لذا باید پذیرفت که امروز فضای خانواده ها آلوده است.

وی گفت: امروز دنیا به این نقطه رسیده است که دولت ها در مهار کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی و جرائم ناتوان بوده مگر اینکه مردم خود به صورت مشارکتی ورود پیدا کرده و هیئت های مذهبی نیز در این زمینه نقش آفرینی کنند.

میانگین آسیب های اجتماعی در لرستان پایین است

معاون پیشگیری از جرم دادگستری لرستان با اشاره به اینکه مجازات در حوزوه مواد مخدر موثر نبوده و هزینه های صرف شده در این مسیر بی نتیجه بوده است، تصریح کرد: چه بخواهیم چه نخواهیم آسیب های اجتماعی وارد جامعه شده که باید جلوی پیشروی آن ها گرفته شد تا بیش از این غرق نشویم.

شاکرمی یادآور شد: امروز سازمان ها و تشکل های مردمی در حوزه خانواده، اعتیاد، فرزند پروی، سبک زندگی، برخورد درست با دیگران، افزایش مهارت های زندگی و ... فعال بوده و اقدامات موثری انجام می دهند.

وی با اشاره به اینکه مسائل فرهنگی حد و مرز ندارند، افزود: ما در حوزه مسائل اخلاقی و فرهنگی به جاهای بسیار بدی رسیده ایم زیرا هر کجا که اخلاق از بین رود حرام خواری، اختلاس، حقوق های نامتعارف، پارتی بازی، فساد اداری،حق کشی و ... به وجود می آید.

معاون پیشگیری از جرم دادگستری لرستان در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه میانگین آسیب های موجود در استان علیرغم مشکلات اقتصادی آن نسبت به شهرهای پیشرفته متمدن صنعتی بسیار کمتر است، عنوان کرد: هر جا که اقتصاد ضعیف باشد درصد جرائم بیشتر است با این وجود در لرستان و با وجود مشکلات اقتصادی فراوان درصد وقوع جرائم پایین است و این امر به دلیل دین مدار بودن و اخلاق گرایی مردم بوده است لذا دین و اخلاق در لرستان هنوز پویا و زنده است.

سن آسیب های اجتماعی و جرائم به زیر سن بلوغ رسیده است

شاکرمی اضافه کرد: لرستان در مقایسه با استان های هم مرز خود در سایر حوزه ها وضعیت بهتری نسبت به آن ها دارد چرا که مردم ما دارای حجب و حیا بوده که باید این فاکتور مثبت را تثبیت و تقویت کرد.

وی بر لزوم شناسایی قشر آسیب پذیر جامعه تاکید کرد و گفت: در حوزه اعتیاد و مواد مخدر ستاد مبارزه با مواد مخدر باید فعال بوده و تنها به مباحث تئوریک، نظری و دانشگاهی اکتفا نکند بلکه باید به روش های کاربردی و عملی در این حوزه بیشتر توجه شود.

معاون پیشگیری از جرم دادگستری لرستان افزود: یکی از ایراداتی که بر ستاد مبارزه با مواد مخدر وارد است این است که مباحث دانشگاهی مانند استفاده از نرون را به مربی آموزش می دهند در حالی که نرون مربوط به حوزه اعصاب و روان بوده و تا کنون هیچ دردی از کسی درمان نکرده است لذا باید به سمت مباحث کاربردی و عملی در حوزه مواد مخدر گام برداریم.

شاکرمی با اشاره به اینکه سن آسیب های اجتماعی و جرائم به زیر سن بلوغ رسیده است، بیان داشت: امروز روی آوردن به معنویت می تواند گره گشای بسیاری از آسیب های اجتماعی باشد.

وی همچنین بر لزوم تقویت سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه پیشگیری از مواد مخدر تاکید کرد و گفت: این سمن ها از خود چیزی نداشته و گاهی ممکن است از سوی مسئولان مورد توجه قرار نگیرند ولی نمی توان نقش تاثیرگذار آن ها را نادیده گرفت ولذا باید آن ها را مورد حمایت قرار داد.

کد خبر 3800278

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha