خبرگزاری مهر-گروه استان ها: ایلام در غربی ترین نطقه ایران شاید به لحاظ امکانات و زیرساخت ها جزو استان های محروم کشور لقب بگیرد و به لحاظ گردشگری و وجود طبیعت با درختان بلوط در ردیف استان های برتر کشور قرار دارد.
استان ایلام با داشتن ۶۴۱ هزار جنگل که ۹۰ درصد آن از نوع بلوط هستند، در مناطق مختلف و کوه های بلند یکی از استان های مستعد در زمینه گردشگری جنگل است و مردم این استان هم علاقه شدید به جنگل و درختان بلوط دارند و بیشتر تفریحات خود را در جنگل سپری می کنند.
بیشتر گونه های درختی در استان ایلام بلوط هستند، نعمت خدادادی که باعث شده هر گردشگری که وارد استان شود بیش از هرچیز دیگر از وجود این همه درخت در استان شگفت زده شود.
درختان بلوط استان ایلام قدمتی تاریخی و طبق بررسی های انجام شده درختان بلوط ایلام قدمتی ۱۳۰ قرنی دارند و امروز ایلام یکی از استان های مهم و ذخیرگاه های اصلی بلوط در کشور است.
وجود حجم زیاد جنگل در استان ایلام باعث شده علاوه بر ایجاد فرصت های گردشگری، فرصتی برای استفاده های اقتصادی فراهم شود که البته این مهم نیازمند کارهای تحقیقاتی و برنامه ریزی شده است تا به جنگل های آسیب وارد نشود.
سرانه جنگلی ایلام بالاتر از میانگین جهانی است
رضا احمدی مدیر کل منابع طبیعی استان ایلام در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مردم استان ایلام از گذشته تاکنون به جنگل و درختان بلوط استان علاقه زیادی داشته اند و امروزه بخش مهمی زندگی مردم شده است.
طبق بررسی های انجام شده درختان کنونی بلوط در استان بیش از پنج هزار و ۵۰۰ سال قدمت دارند ولی قدمت تاریخی بلوط در استان بیش از ۱۳۰ قرن استوی بیان داشت: ۸۷ درصد کل مساحت استان را منابع طبیعی تشکیل می دهد که این آمار بیانگر وجود نعمت های خدادادی در این استان است و طبق بررسی های انجام شده درختان کنونی بلوط در استان بیش از پنج هزار و ۵۰۰ سال قدمت دارند ولی قدمت تاریخی بلوط در استان بیش از ۱۳۰ قرن است.
مدیر کل منابع طبیعی استان ایلام افزود: سرانه جنگل در کشور دو هزار مترمربع است، این سرانه در سطح استان ایلام برای هر نفر، ۱۲ هزار مترمربع است که حتی از سرانه جنگلی در جهان بیشتر است.
احمدی عنوان کرد: این آمارها حاکی از این است جنگل های بلوط استان ایلام از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند و حتی توسعه جنگل هم در استان طی سال های اخیر در شهرستان های مهران و دهلران که جزو مناطق گرمسیری استان هستند بیشتر شده است.
وی افزود: ارزش اقتصادی منابع عرصه های جنگلی استان بیش از هزار میلیارد تومان است و با توجه به حجم جنگل های استان ایلام، حفاظت از جنگل در استان نیازمند کار جهادی است.
مدیر کل منابع طبیعی استان ایلام بیان داشت: خوشبختانه در سال جاری میزان آتش سوزی در جنگل های استان نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری یافته است که همکاری مردم با مسئولان ستودنی بود.
لزوم استفاده از جنگل های استان برای توسعه فعالیت های گردشگری
امین نظریان رئیس گروه تبلیغات و بازاریابی میراث فرهنگی استان ایلام در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از مهمترین ویژگی های استان ایلام در بحث گردشگری وجود حجم زیاد جنگل های بلوط است.
وی بیان داشت: جنگل در بحث توسعه بسیار حائز اهمیت است و استان ایلام با وجود جنگل های متعدد شرایط جذب اکثر گردشگران طبیعت گرد را دارد.
در همه شهرهای استان ایلام جنگل وجود دارد و بیشتر مردم روزهای تعطیل را در جنگل برای تفریح سپری می کنندنظریان با اشاره به اینکه بیش از ۳.۵ درصد از جنگل های کشور در استان ایلام قرار دارند، افزود: در همه شهرهای استان ایلام جنگل وجود دارد و بیشتر مردم روزهای تعطیل را در جنگل برای تفریح سپری می کنند.
وی عنوان کرد: امروز بسیاری از گردشگران به جاذبه های طبیعی در یک شهر مثل جنگل اهمیت می دهند چراکه برای سلامتی و احیای روحیه انسان بسیار تاثیر گذار است.
نظریان با بیان اینکه گشت و گذار در جنگل باعث کاهش استرس های زندگی می شود گفت: همین مسئله باعث شده امروز گردشگران زیادی از سراسر کشور به استان ایلام سفر کنند.
بهره برداری اقتصادی از جنگل های ایلام نیازمند برنامه ریزی است
جنگل به عنوان یکی از ظرفیت های مهم استان ایلام می تواند در توسعه پایدار استان با اجرای طرح های اقتصادی کمک شایانی کند، البته این مهم طی سال های اخیر در دستور کار مسئولان قرار گرفته ولی هنوز به ثمر ننشسته است.
در جنگل های استان ایلام بیش از هزار گونه گیاهی و دارویی وجود دارد که باید بیشتر مورد استفاده اقتصادی قرار گیرند، البته علاوه ظرفیت ها باید به این نکته هم اشاره کرد که مسئله خشکیدگی درختان بلوط استان ایلام از دیگر مناطق کشور بیشتر بوده است.
نظر شما