به گزارش خبرنگار مهر، ظهر جمعه جلسه هماهنگی راه اندازی مجتمع پتروشیمی بناب در این شهرستان برگزار شد و مسئولان مختلف اجرایی و نماینده مردم بناب در مجلس نیز در این جلسه حضور داشتند.
فرماندار بناب نیز در این نشست ضمن تقدیر و تشکر از پیگری های نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی از آمادگی شهرستان برای اجرای این طرح خبر داد و بیان کرد: این طرح با سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام خواهد گرفت.
ولی الله فرج اللهی همچنین با بیان اینکه تمام زیرساخت های مورد نیاز برای اجرای این طرح در منطقه آماده است؛ افزود: با اجرای این پروژه تحول عظیمی در امر سرمایه گذاری و اشتغال منطقه صورت خواهد گرفت و باید از این فرصت و ظرفیت برای ایجاد اشتغال در شهرستان استفاده کنیم.
وی در ادامه با دستور تشکیل کمیته ای خواستار بررسی مسائل از نظر زیست محیطی و مکان یابی مناسب برای اجرای این پروژه را صادر کرد.
ضرورت بررسی بحث آلایندگی پروژه پتروشیمی بناب
این گزارش می افزاید، رئیس شورای اسلامی استان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با اشاره به ضرورت بررسی بحث آلایندگی این پروژه خاطرنشان کرد: با وجود فعالیت نیروگاه، مجتمع فولاد، کاوه سودا و بحث دریاچه ارومیه و در کنار آن ایجاد چنین پروژه ای بدون توجه به مسائل آلایندگی آن ساکنان منطقه متضرر خواهند شد. لذا راه اندازی این پروژه بررسی بیشتری را می طلبد.
مصطفی برزگران گفت: بناب به مرحله ای می رود که دیگر زندگی در این شهر با مشکل روبرو شود.
وی افزود: نباید سلامتی و بهداشت شهروندان را فدای اشتغال برای دو هزار نفر بکنیم.
عضو شورای اسلامی شهر بناب با بیان اینکه نبایستی اجرای چنین پروژه ای بدون مطالعه در منطقه آغاز شود؛ تصریح کرد: قبل از آغاز اجرای این طرح باید بحث آلایندگی آن مورد بررسی قرار گیرد.
برزگران یادآورشد: مسئولان برای تغییر سوخت نیروگاه بناب از مازوت به گاز علیرغم اینکه سوخت این نیروگاه در زمان احداث برای گاز پیش بینی شده بود، ۳ سال تلاش کردند و یکی از دغدغه های ما از نظر مسائل آلایندگی و زیست محیطی آن است.
اجرای پروژه پتروشیمی بناب به ۴۰ تن خوراک در ساعت نیاز دارد
بنابراین گزارش، علی جعفری یکی از کارشناسان و مجریان این طرح در نشست هماهنگی با ارائه گزارشی از روند مطالعه اجرای طرح پتروشیمی در بناب گفت: اجرای این طرح به ۴۰ تن خوراک در ساعت نیاز دارد و برای اجرای این مجتمع یک هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب در ساعت و یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب آب در سال نیاز دارد.
به گفته وی، بعد از اجرای این طرح زمینه اشتغال۴ الی۵ هزار نفر بطور مستقیم و غیرمستقیم فراهم می شود و زمین مورد نیاز برای راه اندازی طرح حداقل ۵۰ هکتار است.
گفتنی است، شهرستان ۱۴۰ هزار نفری بناب در ۱۱۰ کیلومتری جنوب تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی واقع شده و هم اکنون با دارا بودن شهرک صنعتی بزرگ مشتمل بر واحدها و سایت های بزرگ و کوچک تولیدی و صنعتی از جمله فولاد و مواد غذایی به شهری صنعتی تبدیل شده است.
وجود زیرساخت های مهمی چون نیروگاه برق، آب، راه ارتباطی سریع و آسان و راه آهن، نیروی کار انسانی، وجود مؤلفه های بارز اقتصادی و موقعیت جغرافیایی ممتاز از لحاظ داشتن بیشترین سطح هموار سرمایه گذاری را در این شهرستان راحت، آتیه دار و باصرفه کرده است.
نظر شما