به گزارش خبرنگار مهر، داوود شهرکی صبح یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به نامگذاری ۲۹ مهرماه به نام روز ملی صادرات اظهار کرد: روز صادرات تنها مختص به صادرکنندکان نیست بلکه تمامی کسانی که بستری برای صادرات فراهم می کنند در ردیف نقش آفرینان حوزه صادرات هستند.
وی از صادرات ۹۵ میلیون دلار کالای استان از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۱۳ درصدی داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی همچنین میزان صادرات ماده ۱۱۶ استان را نیز ۴۳۰ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: این میزان نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۶۵ درصدی را نشان می دهد.
افزایش ۵۲ درصدی صادرات از استان
به گفته شهرکی در مجموع میزان صادرات استان اعم از صادرات خود استان و صادرات ماده ۱۱۶ در شش ماهه نخست امسال ۵۲ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه در حوزه واردات نیز نگاه بر توازن تجاری بوده تا انگیزه در کشور مقابل نیز ایجاد شود، عنوان داشت: در همین راستا از ابتدای سال جاری تاکنون پنج میلیون دلار واردات به استان داشته ایم که نسبت به سال قبل افزایش ۲۰ برابری داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی، برنج، شکر، شاه دانه، ذرت را از جمله مهمترین اقلام وارداتی استان برشمرد و افزود: سیمان، هیدروکربن سبک، کاشی و سرامیک، خوراک طیور، سوخت گازوئیل و مواد غذایی نیز از جمله مهمترین اقلام صادراتی استان بوده است.
شهرکی با اشاره به هدف گذاری ۵۰ میلیارد دلار کالا برای کشور در سال جاری، بیان داشت: میزان صادرات استان در سال گذشته نیز ۱۸۱ میلیون دلار بوده که در هدف گذاری امسال مقرر شد این میزان با افزایش ۵۰ میلیون دلاری به ۲۳۰ میلیون دلار برسد.
تصویب سند جامع گمرک ماهیرود
وی ادامه داد: طی شش ماهه نخست امسال ۹۵ درصد از این هدف گذاری تحقق یافته است و امیدواریم تا پایان امسال هدف تعین شده را محقق کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه برای تحقق این هدف باید موانع صادرات رفع شود، بیان داشت: در همین راستا سند جامع گمرک ماهیرود مصوب شد که در این سند ضمن شناسایی وضعیت موجود برنامه هایی برای توسعه ظرفیت صادرات و واردات تعریف شده است.
شهرکی، بهسازی و تکمیل راه دسترسی به بازارچه، آسفالت مسیر بازارچه تا کشور افغانستان، تکمیل فیبر نوری را از جمله برنامه های تعیین شده در این سند عنوان کرد.
وی همچنین به اختصاص سهیمه سوخت به مرزنشینان استان، بیان کرد: در این راستا نیز تاکنون هفت هزار و ۶۵۰ مورد ثبت شده در سامانه به کارگروه ویژه مرزنشینان معرفی و می توانند از عواید فروش این سوخت ها منتفع شوند.
برنامه استان برای صادرات گاز
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه توسعه ظرفیت های صادراتی از جمله صادرات گاز در کنار صادرات سوخت را یکی دیگر از برنامه های استان در راستای توسعه صادرات است، عنوان داشت: برای صادرات گاز زیرساخت ها در حال اجرا بوده و امیدواریم بتوانیم زیرساخت های خدمات پزشکی در مرز را نیز ایجاد کنیم.
شهرکی به بسته بودن چهار بازارچه مرزی استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر بازارچه های مرزی استان به دلیل مشکلات کشور همسایه در زیرساخت ها، تامین امنیت و نیروی انسانی تعطیل است و پیگیری برای بازگشایی آن ادامه داد.
راه اندازی زائر سرا در مرز
وی اضافه کرد: پیگیری هایی برای بازگشایی بازارچه یزدان انجام شده اما هنوز به نتجه نرسیده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیت های پایانه مسافربری و تردد مسافر در بازارچه ماهیرود نیز گفت: برای استفاده از این ظرفیت باید زیرساخت های اقامتی نیز پیش بینی شود که در این راستا تولیت آستان قدس برای راه اندازی زائر سرا در مرز در صورت تردد کافی قول مساعد داده است.
شهرکی همچنین از برگزاری همایش روز ملی صادرات در استان خبر داد و افزود: در این همایش از ۱۰ صادرکننده برتر استان تجلیل خواهد شد.
به گفته وی در حال حاضر سهم خراسان جنوبی از صادرات به کشور افغانستان ۲۷ درصد است.
نظر شما