۲ آبان ۱۳۹۵، ۱۸:۱۷

معاون نظارت بر اجرای استاندارد کشور:

۲۲ هزار استاندارد تحت پوشش سازمان است

۲۲ هزار استاندارد تحت پوشش سازمان است

سمنان- معاون نظارت بر اجرای استاندارد کشور با بیان اینکه ۳۰ هزار استاندارد در کشور وجود دارد، گفت: از این تعداد ۲۲ هزار استاندارد تحت پوشش سازمان استاندارد کشور قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، وحید مرنی مقدم بعدازظهر یکشنبه در نشست شورای استانداردسازی اماکن استان سمنان به میزبانی اداره کل استاندارد، ضمن تاکید بر اینکه تنها ۱۰ درصد استانداردهای سازمان استاندارد اجباری و بقیه اختیاری هستند، ابراز داشت: دو تا دو هزار و ۲۰۰استاندارد اجباری نمی تواند استاندارد سازی کامل تولیدات داخلی کشور را تضمین کرده و وجه التزام خوبی برای تولید محصولات باکیفیت باشد لذا باید در این زمینه اقداماتی صورت داد تا مابقی استانداردهای موجود نیز در کشور اجباری شوند.

وی افزود: یکی از سیاست های سازمان استاندارد در کشور، خوداظهاری استاندارد بر پایه اعتمادسازی تولید کننده است که می تواند گام مهمی در راستای تبدیل استانداردهای اختیاری به اجباری در کشور باشد که خوشبختانه در سال جاری استقبال خوبی از آن صورت گرفته است.

مرنی مقدم ضمن اشاره به کمبود امکانات سخت افزاری، نرم افزاری و نیروی انسانی سازمان استاندارد، گفت: اگر بخواهیم تمام ۲۲هزار استاندارد موجود در سازمان را اجرایی کنیم به نیرویی هفت برابر نیروی کنونی در زمینه های مختلف انسانی، نرم افزاری و تجهیزات نیاز داریم که دولت توان آنرا ندارد لذا باید با شرایط کنونی ساخت.

وی افزود: در حال حاضر سیاست های تشویق و تنبیه در سازمان استاندارد سازی ایران کارها را به پیش می برد و طی آن واحدهای تولیدی ملزن به رعایت استاندارد های اجباری ارائه شده توسط سازمان هستند که با روش بازدید های میدانی و آزمایش های تحصصی کنترل می شوند.

معاون نظارت بر اجرای استاندارد کشور استاندارد را یکی از سیاست های ۱۰ گانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در مقوله اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: استانداردسازی می تواند به کاهش هدر رفت سرمایه و پول در چرخه اقتصاد کشور کمک شایانی کند لذا این مقوله مورد تاکید تمام اقتصاد دانان است.

مرنی مقدم بیان داشت: تولید استاندارد یک قطعه کوچک به مراتب اقتصادی تر از تولید ماشین آلات صنعتی بدون استاندارد است که می بایست با اعمال وقت و هزینه گزاف آن را استاندارد کرد لذا این تبیین سیاست های اقتصاد مقاومتی در زمینه استاندارد است که می بایست مورد توجه مدیران ما در سطوح مختلف از وزارت خانه تا مدیران شهرستانی قرار گیرد.

وی افزود: تولید فاقد استاندارد قطعا تولید داخل کشور را مورد لطمه و بی اعتمادی عمومی قرار می دهد و در این بخش است که اهمیت رسالت های سازمان استاندارد بر سیاست های اقتصاد مقاومتی اهمیت خود را نشان می دهد.

کد خبر 3803984

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha