به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی در نشستی که با حضور اعضای شورای شهر، مشاوران شهردار، معاونان و مدیران مجموعه مدیریت شهری به منظور تحقق اهداف شهر سبز پایدار در محل شهرداری همدان برگزار شد، با اشاره به اینکه پس از انتخاب همدان از سوی مجمع جهانی شهرهای اسلامی به عنوان نخستین شهر سبز پایدار جهان اسلام، مجموعه اقدامات مؤثری برای نیل به این هدف انجام شده است، گفت: همدان به لحاظ ظرفیتهای تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی دارای ویژگیهای متمایزی است.
محمدی اظهار داشت: با توجه به این ویژگیها، بسیاری از مقدمات برای تحقق شهر سبز پایدار فراهم است و نگرانی برای دستیابی به اهداف وجود ندارد.
وی با بیان اینکه تحقق پروژههای مرتبط با شهر سبز پایدار در اولویت کاری مدیران شهری همدان است، گفت: با توجه به پیشنهاد پژوهشی تهیه شده از سوی طراحان اتریشی، همه امکانات برای اجرایی شدن این طرح آماده است.
محمدی بابیان اینکه اجرای شهرک سبز، پروژهای لاینفک از پروژههای شکوفایی شهری خواهد بود، عنوان کرد: این نشستها در راستای تبادل اطلاعات فنی و اجرایی برای ایجاد توافقات لازم صورت میگیرد و به نوعی لمس تجربیات در زمینه پروژههای مشابه در سایر نقاط جهان است.
محمدی با بیان اینکه زمین در نظر گرفته شده برای احداث شهرک سبز در بهترین نقطه آب و هوایی همدان در تملک شهرداری است، گفت: شهرداری آمادگی دارد در صورت به توافق رسیدن طرفین، نسبت به اجرایی شدن این پروژه اقدام کند.
مسئول دبیرخانه شهر سبز پایدار همدان با بیان اینکه در مدت حضور طراح و سرمایهگذاران خارجی این پروژه در همدان، بازدید میدانی از آن صورت خواهد گرفت، عنوان کرد: تصمیمگیری در رابطه با این تفاهمنامه، به بعد از بازدیدهای میدانی موکول میشود.
وی با بیان اینکه سال گذشته افرادی از مجموعه مدیریت شهری در اجلاسی با موضوع شکوفایی شهری شرکت کردند، گفت: این اجلاس فرصتی فراهم آورد تا ظرفیتهای بالقوه و بالفعل همدان بیش از پیش معرفی شود و در همین راستا همدان به عنوان یکی از شهرهای پروژه شکوفایی شهری انتخاب شد.
همدان نخستین شهر سبز پایدار جهان اسلام
وی همچنین با بیان اینکه همدان به عنوان نخستین پایتخت تاریخ و تمدن ایران، نخستین شهر سبز پایدار جهان اسلام و یکی از هشت کلانشهر کشور، دارای اهمیت است، عنوان کرد: این شهرداری شاخصها و ظرفیتهای ویژهای دارد که امیدواریم در ارتباطی سازنده، تحقق پروژه احداث شهرک سبز پایدار امکانپذیر شود.
سرمایه گذار طرح نیز در این جلسه با اشاره به اینکه مجموعه پروژههایی در استان همدان در حال انجام دارد، گفت: احداث نیروگاه خورشیدی در سه فاز ۳۰ مگاواتی در شهرستان کبودراهنگ، ۷ مگاواتی در بخش شیرینسو و ۳۰ مگاواتی در پشت شهرک صنعتی ویان از جمله این پروژههاست.
محمد مرادی افزود: ساخت کارخانه تولید پنلهای خورشیدی که در ارتباط با موضوع شهر سبز پایدار و شهرک سبز است نیز از دیگر پروژههای در حال انجام است.
وی به عنوان یکی از معرفان سرمایهگذاری خارجی برای احداث شهرک سبز، گفت: این پروژه در فضای تقریبی ۳۶۰ هکتار پیشبینی شده که به دنبال این هستیم تا با حفظ ارزشهای بومی و اصول ملی و با بهرهگیری از تجربیات متخصصان خارجی این پروژه را به نتیجه برسانیم.
مرادی تأکید کرد: باید از فرصت پیش آمده به نحو مطلوب استفاده کرد چراکه این استان ظرفیتهای لازم اجرایی شدن این پروژه را دارد.
وی با بیان اینکه در اجرای این پروژه همه مباحث اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است، گفت: طرح پیشنهادی داده شده دارای نقاط قوت و ضعفی است که با بررسیهای انجام شده آمادگی اجرا خواهد یافت.
طراح اتریشی پروژه احداث شهرک سبز نیز در این نشست به ارائه اطلاعاتی در خصوص این پروژه پرداخت و گفت: این شهرک در فضای تقریبی ۳۶۰ هکتار طراحی شده که بازه زمانی پیشبینی شده برای احداث آن ۱۲ سال است.
توماس پوخر ادامه داد: شرکت ما با سابقه طراحی و اجرای بزرگترین پروژهها در کشورهای مختلف، برای طراحی پروژه ساخت شهرک سبز اعلام آمادگی کرده است.
وی توضیح داد: زمینی که برای ساخت این شهرک در نظر گرفته شده در نزدیکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان است که با توجه به اطلاعات جمعآوری شده در صورت اجرای راهآهن، امتیازاتی از لحاظ نزدیکی به این راه ارتباطی داراست.
شرایط بارشها و کمبود منابع آبی همدان در طرح تهیه شده مورد توجه قرار گرفته است
پوخر با اشاره به اینکه در طرح تهیه شده شرایط بارشها و کمبود منابع آبی همدان مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: ایجاد کمربند سبز در اطراف شهرک و همچنین ایجاد دریاچههای آبی در اطراف آن مورد نظر است.
وی عنوان کرد: این شهرک به گونهای طراحی و ساخته می شود که تنها زمینه استقرار افراد متمول در آن فراهم نشود و بقیه طبقات جامعه نیز امکان حضور در آن را داشته باشند.
وی بیان کرد: در این شهرک، بلوکهایی برای ساختمانهای مسکونی در گرفته میشود که این بلوکها از طریق راههای ارتباطی فرعی با جادههای اصلی در ارتباط خواهد بود و در کمربندهای سبز ایجاد شده و فضاهای سبز نیز میتوان کاشت گیاهان دارویی و مصرفی و همچنین نهالهای میوه را مورد توجه قرار داد.
وی با بیان اینکه در اجرای این پروژه ایجاد غذاخوریها، کودکستانها، کافیشاپها و دیگر امکانات رفاهی در نظر است، گفت: سعی شده با طراحی صورت گرفته افراد ساکن در این شهرک تمام امکانات لازم برای زندگی را داشته باشند و به نوعی در این مجموعه اشتغالزایی نیز صورت خواهد گرفت.
توماس پوخر توضیح داد: استفاده از انرژیهای پاک و خورشیدی در این مجموعه مورد توجه است و سعی شده بین بلوکهای مسکونی فضایی برای پیادهروی افراد تعبیه شود.
نظر شما