به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانس ۲۴، سازمان ملل متحد روز دوشنبه تمام طرفهای درگیر در سوریه را به دلیل شکست در اجرای طرح تخلیه شهروندان بیمار و به شدت مجروح سوری از شهر حلب مورد انتقاد قرار داد.
آژانسهای کمک رسانی سازمان ملل متحد، هلال احمر سوریه، صلیب سرخ و سایر گروههای پزشکی برای تضمین انتقال امن شهروندان بیمار و مجروح سوری روزها به مذاکره پرداختند، اما این تلاشها در نهایت با آغاز مجدد درگیریها بی نتیجه ماند.
«استفان دی اُبرین» مسئول هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد گفت: بسیار جای تأسف است که بیماران و یا اعضای خانواده های آنان قادر به خروج [از حلب] نیستند. وی در ادامه افزود که گروههای مسلح شرایطی برای تضمین امنیت عملیات تخلیه تحمیل کردند.
این در حالی است که هفته گذشته روسیه- متحد اصلی دمشق در نبرد با معارضان سوری و افراط گرایان- در حملات به شرق حلب که هنوز پذیرای ۲۵۰ هزار شهروند سوری است، یک وقفه بشردوستانه اعلام کرد.
اُبرین در یک بیانیه اظهار داشت که پس از سه روز آرامش، طرفهای درگیر در سوریه هنوز به توافق نرسیده اند و عملیات نظامی بار دیگر آغاز شده است و خشونت رو به افزایش است.
روز دوشنبه، روسیه تجدید آتش بس در سوریه را منتفی دانست و گروههای معارض را در ممانعت از اجرای طرح خروج بیماران و مجروحان از حلب مقصر دانست.
«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه گفت که به منظور توقف مجدد درگیریها در حلب، «مخالفان ما باید تضمین نمایند که گروههای ضد دولتی که در روند تخلیه بیماران و مجروحان خرابکاری می کنند، رفتاری مناسب و مقتضی خواهند داشت».
این در حالی است که «بان کی مون» دبیر کل پیشین سازمان ملل متحد هفته گذشته اظهار داشت که طی بمباران یک ماهه در حلب حدود ۵۰۰ نفر کشته و نزدیک به دو هزار نفر زخمی شدند. وی همچنین هشدار داد که از هفتم ژوئیه تاکنون کاروان حامل کمکهای بشر دوستانه به حلب وارد نشده اند و از اینرو جیره مواد غذایی تا پایان ماه اکتبر در این شهر به اِتمام می رسد.
شایان ذکر است که از آغاز درگیریهای داخلی در سوریه از ماه مارس ۲۰۱۱، بیش از سیصد هزارتن از شهروندان این کشور کشته و بیش از نیم میلیون نفر آواره شده اند.
نظر شما