به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، علی اشرف آزادی با اشاره به اینکه عشایر استان کرمانشاه بیش از ۱۴هزار خانوار هستند، افزود: جمعیت عشایر استان ۸۰ هزار نفر بوده که در قالب ۱۴ ایل عشایر استان را تشکیل می دهند.
وی خاطرنشان کرد: عشایر استان با داشتن یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام و تولید سالیانه ۳۹هزار تن فرآورده های دامی حدود ۳۰ درصد از تولیدات دامی استان را شامل می شود.
آزادی از پرداخت ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات بابت جبران خسارت های عشایر استان از ابتدای امسال خبرداد و تصریح کرد: این مبلغ به عشایر این شهرستان بابت جبران خسارت های وارده به بخش دام و واحدهای دامی آنها پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: در راستای تامین آب مورد نیاز عشایر شهرستان گیلانغرب ۴ دستگاه تانکر آبرسانی پیش بینی شده که درحال آبرسانی به عشایر هستند و تا ابتدای فصل ییلاق ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به تشکیل دو کارگروه اقتصاد وعمران و سیاسی و امنیتی در ستاد عشایر شهرستانها بمنظور سامان دهی نقاط استقرار عشایر خواستار تعامل بیشتر و مساعدت دستگاههای اجرایی بمنظور کمک به سامان دهی وضعیت این قشر شد.
همتی معاون فرماندار شهرستان گیلانغرب هم با بیان اینکه عشایر شهرستان گیلانغرب را ۱۵۰۰ خانوار با جمعیت ۸۲۰۰ نفر تشکیل می دهند از استقرار ۶۰۰ خانوار عشایری غیربومی در فصل قشلاق در این شهرستان بعنوان مهمان خبرداد.
وی افزود: عشایر شهرستان گیلانغرب با ۲۰۰ هزار راس دام نقش مهمی را در تامین فراورده های دامی استان برعهده دارند.
همتی با اشاره به اینکه سالیانه ۴۰۰۰ تن تولیدات فراورده های دامی توسط عشایر این شهرستان صورت می گیرد خاطرنشان کرد: این مقدار تولید ۱۰درصد کل تولیدات عشایر استان است.
وی با اشاره به اینکه کل راه های عشایری شهرستان گیلانغرب ۲۰۰ کیلومتر است تصریح کرد: ۵۰ درصد این مقدار از راههای عشایری درحال حاضر تخریب شده و نیاز به بهسازی و مرمت دارند.
وی در پایان از اختصاص یک میلیارد ریال اعتبار از محل استانی برای آبرسانی سیار به عشایر خبرداد.
کشت ۳۵۵ هکتار کلزا در شهرستان اسلام آبادغرب
مدیر جهادکشاورزی شهرستان اسلام آباد غرب با اشاره به افزایش سطح زیر کشت کلزا در این شهرستان گفت: در سال زراعی جاری ۳۵۵هکتار از اراضی آبی این شهرستان زیرکشت کلـزا رفته است.
میرزایی کلهر با بیان مطلب فوق افزود: با استقبال کشاورزان از کشت کلزا در شهرستان اسلام آبادغرب در مقایسه با سال زراعی گذشته حدود ۵ برابر کشت این محصول افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: در کشت کلزای شهرستان از ارقام جدید اصلاح شده، ارقام هیبرید، مقاوم به سرما، مقاوم به ریزش و با شاخه دهی مناسب و عملکرد بالا استفاده شده است.
میرزایی کلهر با اشاره به توسعه تناوب کشت کلزا در مزرعه تصریح کرد: کشت این محصول ضمن بهره وری در مصرف آب نقش مهمی در تناوب زراعی، کنترل علف های هرز و بیماری های گندم و باعث افزایش عملکرد محصولاتی همچون گندم و جو در سال های بعد میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسلام آباد غرب اضافه کرد: این مدیریت با برگزاری کلاس های ترویجی، آموزشی، ارسال پیامک به کشاورزان و تماس تلفنی، تهیه بروشور های فنی و اطلاعیه های ترویجی، همچنین حضور مستمر و مداوم کارشناسان بخش کشاورزی این مدیریت در مزارع و ارائه توصیه های فنی و کارشناسی لازم در توسعه سطح زیر کشت محصول کلـزا نقش موثری داشته است.
نظر شما