به گزارش خبرنگار مهر، کیوان کاشفی شامگاه سه شنبه در نشستی خبری که به مناسبت بیستمین سالروز ملی صادرات در محل اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به ۲۹ مهرماه سالروز ملی اقتصاد اظهار داشت: برای اولین بار در استان، دوازدهم آبان ماه از افراد برتر در حوزه اقتصاد با اهدا یادبود و تمبری با مشخصات و عکس خود شخص تجلیل بعمل خواهد آمد.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه ضمن تاکید بر تلاش برای تغییر مثبت در رویه صادرات افزود: در فعل و انفعالات سال قبل در بخش صادرات نتوانستیم موفق عمل کنیم و لذا باید رویه تلاش را تغییر دهیم.
کاشفی خاطر نشان کرد: در ۶ ماهه اول امسال یک میلیارد دلار صادرات داشتیم که این رقم نسبت به سال قبل حدود ۲۰ درصد تنزل داشته و با توجه به پیش بینی افزایش صادرات در ۶ ماهه دوم باز هم افت صادرات خواهیم داشت.
وی بخشی از تنزل را مربوط به اجرای قوانین جدید از سوی کشور عراق دانست و بیان کرد: از جمله آن قوانین ممنوع کردن واردات سیمان ایرانی به عراق است و پیش بینی میکنیم در کوتاه مدت نتوانیم صادرات سیمان را از سر بگیریم.
باید برای مرز پرویزخان یک جایگزین مناسب داشته باشیم
کاشفی با ادامه توضیحات به دیگر دلایل کاهش صادرات به عراق اشاره و بیان کرد: تعرفههایی که کشور عراق برای برخی کالاها مشخص کرده طی این چند ماه عرصه رقابت را مشکل کرده است.
وی همچنین تصریح کرد: در استان ما مرز پرویزخان همیشه اولین مرز صادرات برای کشورعراق بوده اما این صادرات برای اقلیم کردستان نبود و میزان کالاها به سمت جنوب و مرکز عراق صادر میشد و با توجه به این مسئله عراق تعرفههای دولت مرکزی را قبول ندارد.
کاشفی افزود: دولت عراق چون نتوانست در این رابطه با اقلیم کردستان توافق کند نواری بین اقلیم و دولت مرکزی اتخاذ کرده و تعرفهها را بررسی میکند و چون در این عمل حرفهای عمل نمیشود و بر اساس سلیقه با مسئله برخورد میشود هزینهها را بالا برده و گسیل کالا از اقلیم به سمت جنوب با مشکل مواجه کرده است.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه خاطر نشان کرد: با توجه به این مسائل تجار به این نتیجه رسیدند که اگر از مرزهای عرب نشین صادرات انجام بگیرد بهتر از معطلی در اقلیم است لذا اقبال به سمت مرزهای عرب نشین سوق پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه ممکن است مرز پرویز خان دیگر مرکزیت مناسبی برای صادرات نداشته باشد، متذکر شد: باید برای مرز پرویزخان یک جایگزین مناسب داشته باشیم که در این خصوص مرز سومار بهترین مرز است، بنابراین معتقدیم که سرمایه گذاریها را به سمت سومار گسیل داده تا بتوانیم ظرفیت صادرات استان را بالا ببریم.
راه اندازی باشگاه فعالین اقتصادی در کرمانشاه
کاشفی در ادامه گفت: بحث نخستی که در جهت توسعه صادرات باید به آن توجه داشته باشیم زیرساختهای صادراتی است و باید تمام مرزها از استانداردهای لازم در این مورد برخوردار شوند و باید دولت بتواند بخش خصوصی را جهت سرمایه گذاری در این عرصه فعال کند.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه افزود: تنوع بخشیدن به صادرات و واردات نیز مهم است و خوشبختانه تا کنون مشتقات نفتی را توانسته ایم صادر کنیم و واردات خودرو هم در این زمینه نهایی شده است.
کاشفی عنوان کرد: بخش سوم و بسیار مهم در امر صادرات آموزشهای لازم جهت ارتقا صادرات و ایجاد بازارهای صادراتی مختلف است چرا که ۹۰ درصد صادرات استان فقط از طریق مرز عراق است که باید در کشورهای دیگر هم صادرات را گسترش دهیم.
وی از راه اندازی باشگاه فعالین اقتصادی در استان خبر داد و افزود: برای اولین بار در کشور این کار صورت گرفته و تاکنون ۳۰۰ نفر در این باشگاه عضو شدهاند که همگی از تحصیل کردههای دانشگاهی هستند و گفتنی است آموزشها بطور رایگان است.
کاشفی در پایان یادآور شد: مدت ۲ سال است که تراز تجاری ما مثبت اعلام شده و صادرات از واردات پیشی گرفته و زمانی این امر ارزشمند است که رقم صادرات و واردات هر دو مثبت باشد.
نظر شما