مجتبي دماوندي مولف كتاب " جادو در اقوام ، اديان و بازتاب آن در ادبيات فارسي " در گفتگو با خبرنگار كتاب مهر با بيان اين مطلب افزود : پژوهش حاضر در ادبيات فارسي كم سابقه است ؛ يعني در زمينه جادو و ارتباط آن با ادبيات تحقيقات كمي انجام شده و با توجه به اينكه رويكرد ادبيات معاصر جهاني به اين زمينه ها بيشتر است و در ادبيات غرب و جهان نسبت به مسائل متافيزيكي كه جنبه هاي جادو ، شگفتي ها ، عجايب و موضوعاتي شبيه به اين ، تحقيقات بسيار زيادي انجام شده و تاثير آن در ادبيات آشكار است ، دست به انجام اين تحقيق و انتشار اين كتاب زدم .
وي تصريح كرد : بررسي جادو در ميان قوميت هاي مختلف از اديان كهن ايران باستان ، روم و ديگر سرزمين ها و همين طور تاثيري كه مباحث مرتبط با جادو در ادبيات فارسي گذاشته است از جمله مباحث مطرح شده در اين كتاب است .
عضو هيئت علمي دانشگاه سمنان در ادامه افزود : از متون مختلف و منابع متعدد براي تدوين اين كتاب استفاده كرده ام و بررسي كاملي از ادبيات فارسي و متون آن در اين رابطه انجام داده ام . كتاب هايي مانند شاهنامه و متون حماسي ، عرفاني و منظومه هاي بزرگ ادبيات فارسي براي اين پژوهش مورد بررسي قرار گرفته است .
وي در پاسخ به اين سوال كه ادبيات فارسي تا چه ميزان دربردارنده داستان هاي جادويي است، افزود : داستاني كه مباحث متافزيكي و فراواقعي در آن مطرح شده باشد داستان جادويي است . اما برخي از اين ها با تعريفي كه از گونه هاي جادو وجود دارد تطبيق مي كند و برخي از اين تعاريف فراتر مي رود . در ادبيات فارسي داستان هاي جادويي بسياري وجود دارد. در متوني مانند شاهنامه ، سمك عيار ، سندباد نامه و .... داستان هاي جادويي بسياري وجود دارد .
دماوندي خاطرنشان كرد : در كتاب حاضر جادو به معناي وسيع تري از آنچه گفته شد مطرح شده و كل مباحث شگفتي كه برخي از آنها با علوم و شبه علم و مباحث ديگر تطبيق مي كند ، در آن آمده است .
كتاب " جادو در اقوام ، اديان و بازتاب آن در ادبيات فارسي " اخيرا از سوي نشر دانشگاه سمنان وارد پيشخوان كتابفروشي ها شده است .
نظر شما