به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از تايمز لندن، بنديكت شانزدهم در نقل قول از اثري كه توسط تئودور خوري دانشمند برجسته لبناني ويرايش شده است سعي كرد از اعتبار آكادميك خود در دانشگاهي كه پيشتر در آن الهيات تدريس مي كرده دفاع كند.
اشتباه يوزف راتزنيگر، استاد سابق دانشگاه رگنزبرگ كه بعدها به پاپ بنديكت شانزدهم رهبر كاتوليكهاي جهان تبديل شد اين بود كه خود را از اظهارات امپراطور بيزانسي كه به نقل قول از وي پرداخت مجزا و مبرا نكرد.
بنديكت به سختي مي تواند نسبت به اين امر كه اظهارات وي خارج از بافت مورد استناد قرار گرفته اعتراض كند و اين امر به علت اشاره وي به سوره بقره بوده و اينكه وي شأن نزول اين سوره را در دوران صدر اسلام توصيف كرد كه حضرت محمد (ص) در آن دوران بدون قدرت و مورد تهديد بود، در صورتي كه علماي اسلامي اعتقاد دارند سوره بقره اواسط دوران نبوت حضرت محمد (ص) صادر شده و از سوره هاي مدني محسوب مي شود. درست بر خلاف اظهارات پاپ اين سوره زماني نازل شده است كه حضرت محمد(ص) در جايگاه قدرت بوده و كنترل شهر مدينه را در دست داشت .
هانس كونگ منتقد پاپ ، متأله كاتوليك سوئيسي تصديق كرد كه پاپ قصد تحريك مسلمانان را نداشته است و به گفتگو با تمام اديان بسيار علاقمند است، اما اين نقل قول و رويكرد وي نسبت به اسلام طي اين سخنراني مايه تأسف است.
هانس كونگ گفت: ارائه نقل قول پاپ از يك امپراطور مسيحي كه از مخالفان اسلام بوده، غير قابل باور است. اظهارات اين امپراطور در ميانه يك جنگ و تسخير قسطنطنيه در سال 1349 تا 1402 ايراد شده است.
اين متأله كاتوليك سوئيس كه از منتقدان نظريه عصمت پاپي بوده و توسط رئيس سابق كنگره ايمان و تعاليم واتيكان، پاپ كنوني، از تدريس منع شده گفت: اگر يك يهودي چنين اظهاتي را درباره مسيحيان ايراد مي كرد ما نيز مورد اهانت قرار مي گرفتيم. البته پاپ در ارائه نقل خود مجاز بوده اما بايد تصريح مي كرد كه اظهارات اين امپراطور نادرست بوده است.
هانس كونگ يادآور شد: پاپ از مفهوم آنچه گفته مطلع نبوده است.
نظر شما