به گزارش خبرگزاري مهر، دكتر جوزن سنتس ساكچي استاد جراحي و نوروبيولوژي دانشگاه يل گفت: شواهد نشان مي دهد كه يون كلريد براي حس شنوايي ضروري است بنابراين سموم محيطي مانند ساليسيلات، تريبوتيل تين كه براي جداسازي حلزون ها از ديواره خارجي كشتي ها استفاده مي شود و بسياري ديگر از اين دست سموم با تغيير توازن يون كلريد در سلول هاي مويي خارجي واقع در گوش داخلي مي توانند شنوايي را در انسان و ساير پستانداران به مخاطره بياندازند.
احساس شنوايي در پستانداران منتج از حركت سلول هاي مويي خارجي است كه صوت را به ايمپالس هاي الكتريكي تبديل مي كند و به صورت بخشي از مكانيزم تقويت سازي صوت در كوكلئار عمل مي كند.
بر اساس گزارش sciencedaily، در اين مطالعه تاثير تريبوتيل تين و ساليسيلات، ماده اي كه به طور طبيعي در گياهان وجود دارد و تركيب اصلي داروي آسپرين به شمار مي رود، در شنوايي خوكچه هاي هندي بررسي شد.
دانشمندان دريافتند هر ماده شيميايي كه باعث تغيير غلظت خارج سلولي يون كلريد در كوكلئار شود مي تواند با اختلال در عملكرد سلول هاي مويي گوش زمينه ساز كاهش شنوايي شود.
بر اسا اين مطالعه كه در نشريه journal of Neuroscience به چاپ رسيده است، اختلال شنوايي به دنبال آلودگي هاي محيطي با سموم مذكور در پستانداران آبزي مانند وال ها و دلفين ها كه با استفاده از پژواك صداي خود مختصات محيطي خود را باز مي شناسند مي تواند توجيه كننده حركت آنها به سمت ساحل، برخورد با كشتي ها و مرگ آنها باشد.
دانشمندان دانشگاه يل خبر دادند :
سموم محيطي با تغيير توازن يون كلريد سبب اختلال شنوايي مي شوند
دانشمندان دانشگاه يل با توجه به اينكه يون كلريد از اصلي ترين عناصر لازم براي شنوايي محسوب مي شود، دريافتند برخي سموم محيطي با تغيير توازن يون كلريد مي توانند باعث اختلال شنوايي در پستانداران شوند.
کد خبر 380804
نظر شما