۲۶ شهریور ۱۳۸۵، ۸:۳۳

تردد مسافران با اتوبوس هاي دوران جنگ جهاني دوم! ؛ گزارش انتقادي مهر از مشكلات مناطق جمعيتي حومه پايتخت

تردد مسافران با اتوبوس هاي دوران جنگ جهاني دوم! ؛ گزارش انتقادي مهر از مشكلات مناطق جمعيتي حومه پايتخت

خبرگزاري مهر - گروه اجتماعي : در سالهاي اخير بحث بهينه سازي ناوگان حمل و نقل عمومي و توسعه آن در دستور كار جدي مسئولان قرار گرفته اما در مسير بين شهري تهران - كرج و بالعكس ، همچنان اتوبوس هاي بازمانده از دوران جنگ جهاني دوم مسافران را جابجا مي كنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در كرج ، فرسودگي ناوگان اتوبوسراني بين شهري كرج و شهرهاي حاشيه اي آن به تهران ، به اندازه اي شديد است كه جان مسافران در معرض خطر است و هر آن امكان وقوع حادثه اي مرگبار وجود دارد.

هم اكنون بيش از 700 دستگاه از اين اتوبوسها تحت پوشش شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه ، در مسيرهايي از جمله حصارك ، رجايي شهر ، فرديس ، باغستان ، اوج ، مهرشهر و كرج فعاليت دارد كه به دليل تعداد زياد مسافران در مسيرهاي ياد شده ، امكان كنار گذاشتن آنها بدون جايگزيني اتوبوس هاي جديد ، وجود ندارد.

عمر اين اتوبوس ها كه اغلب از نوع ماكروس است ، بين 50 تا 65 سال بوده و كمترين آنها بالاي 50 سال عمر دارد ، در حالي كه خودرويي كه بيش از 5 سال عمر داشته باشد ، فرسوده محسوب مي شود.

فرسودگي ماكروس هاي ياد شده به اندازه اي است كه شركت هاي بيمه از تحت پوشش قرار دادن آنها امتناع كرده و بيمه آنها را منوط به تعويض خودروها مي داند ، به همين دليل هم اكنون بيش از 80 درصد اين خودروها بدون داشتن هر گونه بيمه اي مسافران را در مسير پرخطر و پرترافيك اتوبان تهران - كرج جابجا مي كنند.

با اين اوصاف اتوبوس هاي ياد شده اقدام به سوار كردن مسافر چند برابر ظرفيت مجاز مي كنند و از ساعت 4 بامداد تا 22 يكسره در مسير تهران به كرج در حال آمد و شد هستند.

در طول سال هاي گذشته بارها اتوبوس هاي ماكروس مورد نظر دچار سانحه شده و تلفات مالي و جاني بسياري به بار آورده اند اما اقدامي در خصوص تعويض آنها صورت نگرفته است و حتي اتوبوس هاي تصادفي بازسازي و به ناوگان بازگشته اند.

خرابي مكرر در طول مسير و سرگرداني سرنشينان از معمولي ترين اتفاقاتي است كه در خصوص اين اتوبوسها به طور روزانه رخ مي دهد. از سوي ديگر هيچ گونه ايمني و رفاهي در اين اتوبوس ها براي مسافران تعبيه نشده است.

اغلب صندلي هاي اتوبوس ها بسيار كوچك ، غيراستاندارد ، پاره و كثيف است و حتي يك پنجره سالم كه بتوان از آن هواي بيرون را تنفس كرد ، وجود ندارد.

به گزارش مهر ، در سال هاي اخير بحث و جنجال هاي فراواني در خصوص آلودگي هوا و نقش خودروهاي فرسوده در آن مطرح شده است اما هيچگاه 700 دستگاه خودرو 100 درصد دودزا و آلوده كننده محيط زيست ، مورد نظر مسئولان ذي ربط قرار نگرفته و حتي نسبت به رفع مشكل دودزايي مداوم اين اتوبوس ها ، تمهيدي انديشيده نشده است.

شهرداري كرج ، تعويض اتوبوس ها و جايگزين كردن آنها را وظيفه شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه مي داند و تهران نيز اين موضوع را امري سنگين مي داند كه نبايد همه بار آن بر دوش تهران باشد. زيرا شهروندان كرجي از اين اتوبوسها بهره مي برند.

صرف نظر از كار جابجايي روزانه هزاران مسافر توسط اين اتوبوس ها كه تنها و مهم ترين مزيت آنها است ، جمع آوري و سپردن آنها به گورستان خودروها تنها راه حلي است كه براي خلاصي از آنها به نظر مي رسد اما اين كار زماني ممكن است كه مسئولان دو شهرداري تهران و كرج براي رفع معضل اين قبيل اتوبوسها به نقطه اشتراك نظر دست يابند.

شهناز قرباني ، نماينده شوراي اسلامي شهر كرج در سازمان اتوبوسراني در اين خصوص به خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، گفت: ضرورت بازسازي اين ناوگان بارها به مسئولان مربوط در شركت واحد اتوبوسراني تهران منعكس شده است اما تاكنون اقدام موثري در اين خصوص صورت نگرفته است.

وي افزود: پس از نا اميدي از سازمان اتوبوسراني تهران ، با وزير كشور در زمينه رفع مشكل اين اتوبوس ها مكاتبه شده و از وزارت كشور براي بازسازي اين ناوگان تقاضاي بودجه شده است.

قرباني خاطر نشان كرد: به رغم خطرات بي شماري كه جان مسافران اين اتوبوسها را تهديد مي كند ، اين خودروها نقش قابل توجهي در ساماندهي مسافران بين شهري تهران - كرج دارند ، به همين دليل بايد نسبت به جايگزيني اين اتوبوسها در اسرع وقت اقدام شود.

وي تصريح كرد: با تخصيص اعتبار به اين امر ، وام كم بهره به رانندگان و ورود يك شركت خودروساز براي حل اين معضل ، مي توان در مدت زمان كوتاه مشكل را حل كرد ولي تا كنون تلاش هاي مسئولان كرج براي رفع اين معضل نتيجه نداده است.

دبير شوراي اسلامي شهر كرج اظهار اميدواري كرد: وزارت كشور با درك حساسيت موضوع و نياز دو كلانشهر تهران و كرج به جايگزيني اين اتوبوسها ، در اولين فرصت ممكن مقدمات تعويض اين خودروهاي فرسوده كه همواره مي تواند حوادث ناگواري را رقم زنند ، فراهم نمايد.

کد خبر 381234

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha