۲ مهر ۱۳۸۵، ۱۱:۰۷

استفاده از فنر به منظور باز كردن رگ هاي بيماران قلبي مي تواند خطر ناك باشد

استفاده از فنر به منظور باز كردن رگ هاي بيماران قلبي مي تواند خطر ناك باشد

بيماران قلبي كه به منظور باز نگاه داشته شدن رگ هاي آنان ، از ابزارهاي فنر مانند استفاده مي كنند تا 40 درصد بيشتر در معرض لخته خون در رگ ها قرار مي گيرند.

به گزارش خبرگزاري مهر ، از آنجا كه بسياري از بيماران قلبي با استفاده از چنين ابزارهايي داروهاي رقيق كننده خون را مصرف نمي كنند ، بيشتر در معرض خطر لخته خون و حتي مرگ قرار مي گيرند.

بررسي ها نشان مي دهد كه وجود اين فنرها در رگ مي تواند به باز نگاه داشتن آن كمك كند اما از آنجا كه فضاي زيادي از قطر رگ را اشغال مي كند ، در صورت غليظ شدن خون احتمال لخته و مرگ بيمار را تا 40 درصد افزايش مي دهد.

بنابر همين گزارش ، از آنجا كه اكثر بيماران قلبي پس از يك حمله قلبي يا گرفتگي رگ از چنين فنرهايي استفاده مي كنند بايد علاوه بر مصرف داروهاي رقيق كننده خون ، به طور مداوم و منظم نيز تحت آزمايشات و معاينات دقيق پزشكي قرار بگيرند تا احتمال بروز خطر را كاهش دهند.

اين نگراني ها در مورد تشكيل لخته و حتي مرگ از حدود 2 سال پيش شروع شد ، يعني از زماني كه نسل اول فنرها در رگ ها كار گذاشته شد.

بررسي ها نشان داد كه بسياري از بيماران با استفاده از اين فنرها بدون استفاده از داروهاي رقيق كننده خون پس از چندين ماه يا حتي چند سال از استقرار فنر دچار لخته هاي مجدد خون شدند كه در مواردي نيز به مرگ انجاميد.

متخصصان اميدوارند كه با كار بيشتر بتوان از فنرهايي از جنس غير فلز انعطاف پذيري رگ ها را افزايش داد و از بروز لخته هاي خون مجدد جلوگيري كرد.

کد خبر 381406

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha