۱۳ آبان ۱۳۹۵، ۱۱:۳۳

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی خبر داد:

۸۸۱ هزار تن چغندرقند از کشاورزان آذربایجان غربی خریداری شد

۸۸۱ هزار تن چغندرقند از کشاورزان آذربایجان غربی خریداری شد

ارومیه - رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: از آغاز فصل برداشت چغندر در استان تاکنون ۸۸۱ هزار و ۳۷۳ تن چغندرقند توسط کارخانه‌های قند استان خریداری شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، اسمعیل کریم‌ زاده صبح پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه امسال ۳۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت چغندر قند قرار گرفته است افزود: این میزان اراضی عمدتا" در شهرستانهای جنوبی استان قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود امسال حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن چغندر قند در استان تولید شود.

وی با بیان اینکه در طی سالهای اخیر در کشت مزارع چغندرقند از بذور اصلاح شده و منوژرم استفاده می شود که این امر در افزایش راندمان تولید در مزارع کشت شده تاثیر بسزایی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه در مزارع چغندرقند از روش‌های آبیاری تحت فشار از جمله آبیاری بارانی و نوار تیپ استفاده می‌شود خاطرنشان کرد: با تجهیز اراضی زیر کشت این محصول به سیستمهای نوین آبیاری  شاهد افزایش راندمان و بهره‌وری بیش‌تر از آب در مزارع چغندرقند هستیم.

کریم‌ زاده با اشاره به وضعیت آب مصرفی در بخش کشاورزی و بحران کم‌ آبی دریاچه ارومیه، اعلام کرد: استفاده از بذور منوژرم و تغییر در آرایش کشت چغندرقند گام موثری در کاهش میزان مصرف آب خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه برداشت چغندرقند از مهر ماه امسال آغاز شده است، یادآور شد: برداشت چغندرقند تا ده دی‌ماه سال‌جاری ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به میزان خرید چغندر قند تا کنون توسط پنج کارخانه قند استان، گفت: تاکنون میزان ۲۵۶ هزار و ۶۵۹ تن توسط کارخانه قند ارومیه، ۱۶۲ هزار و ۶۹۴ تن کارخانه قند خوی، ۱۶۱ هزار و ۹۶۲ تن کارخانه قند نقده، ۱۲۵ هزار و ۸۵۲ تن کارخانه قند میاندوآب و ۱۷۴ هزار و ۲۰۶ تن نیز توسط کارخانه قند پیرانشهر از چغندرکاران استان خریداری شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه محصول چغندر قند یکی از محصولات استراتژیک تولیدی استان است گفت: ما حامی چغندرکاران و کارخانجات قند استان بوده و هیچ گاه نمی‌خواهیم متضرر شوند چراکه همه ما به شکل یک زنجیره به هم وابسته و مکمل یکدیگر هستیم و برای توسعه پایدار بخش کشاورزی و رونق اقتصادی استان تلاش می‌کنیم.

وی با بیان اینکه متوسط عملکرد در واحد سطح تولید چغندرقند در استان درسال گذشته ۵۹ تن و امسال ۶۲ تن در هکتار بود، تصریح کرد: این آمار بیانگر توجه کشاورزان و به کارگیری توصیه‌های ناظران و مروجین کشاورزیدر تولید و برداشت محصول بوده است.

کد خبر 3814272

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha