به گزارش خبرگزاري مهر، روابط عمومي مجموعه تئاتر شهر اعلام كرد ششمين نشست آسيب شناسي تئاتر ايران با موضوع آموزش روز گذشته با حضور منصور براهيمي مدرس و پژوهشگر تئاتر در تالار سايه مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
در ابتداي اين نشست براهيمي با اشاره به اينكه كليت نظام آموزشي ايران بايد دچار تغييرات اساسي شود، گفت: "متاسفانه نظام آموزشي در ايران دچار آسيب ها و مشكلات فراواني است و اين فقط شامل تئاتر نمي شود. به همين منظور تغيير و تحول در اين نظام امري ضروري است كه اين اتفاق تا امروز نيفتاده و ما نيز هر چه در اين مورد تلاش كرديم، ره به جايي نبرديم."
وي ادامه داد: "تئاتر تنها رسانه اي است كه كليه گرايش ها و اصول آمورشي در آن تجربه شده است. اين در حالي است كه در هيچ هنري اين مفاهيم معنا پيدا نمي كند. پس مي توان گفت تئاتر الگوي نمونه براي كليه روش هاي آموزشي است. اگر بخواهيم از دريچه آموزشي به مقوله تئاتر نگاه كنيم، خواهيم ديد كه تئاتر مي تواند در بسياري از موارد تربيتي كه از طريق نظام هاي ديگر نمي توان به آن دست يافت به ما كمك كند. اما اين مسئله را نمي توان در نظام آموزشي تئاتر ايران جستجو كرد."
براهيمي با بيان اينكه نظام آموزشي ما در سطوح عالي حرفي براي گفتن ندارد، خاطرنشان كرد: "اين امرح تي در نحوه گزينش دانشجو و طرح سئوالات كنكور كه اصلا مبناي ارزشيابي ندارد به روشني نمود دارد. فضاي آموزشي ما بسيار نااميدكننده است و هر چه از آسيب هاي نظام آموزشي در ايران بگوئيم، راه به جايي نمي بريم."
وي با تاكيد بر اينكه روش هاي ساده زندگي در آموزش ديده نمي شود، گفت: "يكي از مشكلات اساسي كه امروز در كليه نظام هاي آموزشي دنيا و نه فقط تئاتر ديده مي شود، اين است كه روش هاي ساده زندگي در آموزش ديده نمي شود و اين مسئله اي است كه امروز به ويژه در ممالك غربي به آن توجه شده است."
اين پژوهشگر تئاتر با تاكيد بر تغيير رويه معلم محوري به آموزش محوري گفت: "در اين رويه آموزشي، محوريت معلم از بين مي رود و ذهنيت دانش آموز و هنرآموز به سمتي مي رود كه خود مي تواند بينديشد و آن انديشه را بيازمايد. در اين روش است كه شكوفايي خلاقيت فردي امكان بروز پيدا مي كند."
براهيمي با انتقاد از سيطره نظام اداري به آموزش عالي ادامه داد: "متاسفانه امروز نظام آموزش عالي ما به ويژه در حوزه هنر در سيطره نظام اداري است و تا زماني كه اين نظام ديوان سالارانه حكمفرما باشد، هيچ كاري نمي توان كرد. وظيفه بخش اداري فقط ارائه خدمات است و تصميم گيري اينكه فلان نظام آموزشي بايد چگونه اداره شود، در حيطه وظايف اين نظام نيست و اين ابتدايي ترين تعريف از نظام آموزش و پرورش هدفمند است."
نظر شما