۱۶ آبان ۱۳۹۵، ۱۵:۲۶

مدیرعامل سازمان انتقال خون عنوان کرد؛

شرط پیوستن ایران به شبکه بانک جهانی سلول های بنیادی

شرط پیوستن ایران به شبکه بانک جهانی سلول های بنیادی

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، پیوستن به شبکه بانک جهانی سلول های بنیادی را نیازمند داشتن زیرساخت های فنی قوی و به روز دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی اکبر پورفتح اله در اولین همایش مدیران و مسئولان مراکز سپاس سازمان انتقال خون که در سالن اجتماعات شرکت پالایش و پژوهش خون برگزار شد، با اشاره به اهمیت کار مراکز پذیره نویسی سلولهای بنیادی گفت: یکی از اهداف سازمان انتقال خون داشتن بانک اطلاعاتی قوی از داوطلبان اهدای سلول های بنیادی می باشد و هدف از این کار نجات زندگی بیمارانی است که نیاز به سلولهای بنیادی دارند.

وی افزود: نداشتن این شبکه در کشور  هزینه زیادی را بر خانواده بیماران تحمیل می کند زیرا بسیاری از هموطنان توان مالی پرداخت این هزینه ها را ندارند.

پورفتح اله ادامه داد: اگر سازمان انتقال خون بتواند ساختار خوبی برای سامان دهی پذیره نویسی سلول های بنیادی فراهم کند در واقع ابزار بسیار خوب و قوی برای مراکز پیوند در سراسر کشور  فراهم می شود.

وی با اشاره به وظایف سازمان انتقال خون، گفت: این سازمان ارائه دهنده خدمات به مراکز پیوند است اما متولی پیوند در کشور، مراکز درمانی هستند.

پورفتح اله با اشاره به توانمندی سازمان انتقال خون در ایجاد شبکه گسترده اهدا کنندگان سلول های بنیادی، افزود: سازمان انتقال خون بیش از ۲ میلیون اهدا کننده خون دارد که می توان با برنامه ریزی دقیق و اطلاع رسانی در زمان اهدا، آنها را به صورت آگاهانه و مسئولانه به همراه خانواده هایشان به جمع شبکه اهدا کنندگان سلول های بنیادی افزود.

وی با اشاره به افزایش مراکز جامع اهدای خون در استان های مختلف کشور، اظهارداشت: تلاش ما بر این است که در کنار اهدای خون و پلاکت و پلاسما بتوانیم پذیره نویسی سلول های بنیادی را نیز داشته باشیم.

پورفتح اله گفت: با داشتن ۱۰۰ هزار نفر داوطلب اهدا کننده سلول بنیادی بیش از ۵۰ درصد نیاز کشور حل خواهد شد و بقیه را نیز با پیوستن به شبکه جهانی اهداکنندگان سلول بنیادی می توان جبران کرد.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران، پیوستن به شبکه بانک جهانی سلول های بنیادی را نیازمند داشتن زیرساخت های فنی قوی و به روز دانست و افزود: اگر بخواهیم تبادل سلول داشته باشیم باید استانداردهای لازم برای یک آزمایشگاه متصل به شبکه جهانی را بدست آوریم و با دقت بالا آزمایشات سازگاری بافتی را انجام دهیم.

وی یکی دیگر از کارهای مهم در پیش روی سازمان انتقال خون را ایجاد سیستم آماده سازی سلول ها برای پیوند دانست و گفت: بیماران زمان زیادی را برای انجام این فرایند از دست می دهند و ما امیدواریم سازمان انتقال خون بتواند در این امر به مراکز درمانی و متخصصان پیوند مغز استخوان در کشور کمک کند.

کد خبر 3816976

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha