به گزارش خبرنگار مهر، مجید افشاری بعد از ظهر امروز در کارگاه یک روزه شناخت عوامل موثر در ارتقا و بهبود عملکرد شرکتهای مشاور و مجری سامانه های نوین آبیاری استان یزد اظهار داشت: در حال حاضر ۱.۵ میلیون هکتار از اراضی کشور زیر پوشش سامانههای نوین آبیاری قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: بر اساس هدفگذاری انجام شده، باید سالانه ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در سطح کشور زیر پوشش این سامانه ها قرار گیرد که این رقم اکنون نزدیک به ۱۰۰ هزار هکتار است.
افشاری با اشاره به اینکه میزان بارشها در همه مناطق کشور کاهش یافته و از سوی دیگر کاهش میزان روان آبها و آبهای سطحی، کمبود آب را بحرانی تر کرده است، گفت: سیستمهای نوین آبیاری می تواند تا حدی از بحران آب در حوزه کشاورزی بکاهد.
وی با بیان اینکه وضعیت بهره وری در آب کشاورزی به هیچ وجه مطلوب نیست، تصریح کرد: در شرایطی که با بحران آب مواجه هستیم، سالانه ۹ میلیارد مترمکعب آب نیز صرف محصولاتی می شود که از آنها به عنوان ضایعات کشاورزی یاد می شود.
افشاری خاطرنشان کرد: اگر با روندی که اکنون پیش گرفته ایم، مسیر را ادامه دهیم بحران هایی گریبانگیر کشور خواهد شد که از آن جمله می توان به فشار بر منابع آب موجود در اثر تحولات اقلیمی و رشد جمعیت، محدودیت در تامین منابع آب و تولید محصولات، تشدید ناپایداری در کمیت و کیفیت منابع آب و خاک و کاهش تولید در بخش کشاورزی و عدم تامین امنیت غذایی اشاره کرد.
در کارگاه یک روزه شناخت عوامل موثر در ارتقا و بهبود عملکرد شرکت های مشاور و مجری سامانه های نوین آبیاری، ۳۰ نفر از مجریان این سیستم ها حضور یافتند.
نظر شما