به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، يكي از مهمترين مباحث اجلاس سالانه صندوق بينالمللي و بانك جهاني پايين نگاه داشتن مصنوعي ارزش واحد پول چين، يوآن، در برابر ديگر ارزهاي عمده خصوصا دلار است.
كشورهاي غربي معتقدند چين با پايين نگاه داشتن صوري ارزش واحد پول خود موجب كسري تجاري آمريكا و اروپا شده است و به همين دليل تغيير سياست پولي چين را در برنامههاي كاري اجلاس سالانه صندوق بينالمللي پول گنجاندهاند، اما رئيس بانك مركزي چين اعلام كرد اين كشور عجلهاي براي اين كار ندارد و تضميني هم نميدهد كه چنين اقدامي به تقويت ارزش يوآن بيانجامد.
چين هماكنون يوآن را بر اساس نرخ ارز شناور مديريت شده تنظيم ميكند كه موجب فوران ورود سرمايه به اين كشور شده است، اما رئيس بانك مركزي اين كشور معتقد است اين روند با گسترش خروج سرمايه تعديل خواهد شد.
ژو ژيائوشوان افزود: بسياري از شركتها و سرمايهگذاران چيني قصد سرمايهگذاري در بازارهاي خارجي دارند اما وجود قوانين محدودكننده سرمايهگذاري خارجي مانع اين كار است.
وزاري دارايي هفت كشور صنعتي در اجلاس روز شنبه خود به چين يك هفته مهلت دادند تا رژيم ارزي خود را اصلاح كند و اجازه دهد ارزش واحد پول اين كشور در بازار تعيين شود تا ناترازي تجاري گسترده در سطح جهان كاهش يابد.
وزراي دارايي هفت كشور صنعتي اعلام كردند كه چين كه اكنون به يك اقتصاد بزرگ جهان تبديل شده است به وظيفه خود در كمك به مديريت جمعي اقتصاد جهاني عمل نميكند. در واقع، چين تنها كشوري بود كه در اجلاس گروه هفت به طور خاص درباره آن بحث شد.
در مقابل، ژو ژيائوشوان با رد پيشنهاد كشورهاي صنعتي براي افزايش يكباره ارزش يوآن تاكيد كرد كه هرگونه اصلاح نرخ ارز اين كشور، تدريجي خواهد بود.
نظر شما