۱۸ آبان ۱۳۹۵، ۱۳:۳۸

مدیرکل مدیریت بحران لرستان:

زیرساخت‌های شهر خرم‌آباد مربوط به ۵۰ سال پیش است

زیرساخت‌های شهر خرم‌آباد مربوط به ۵۰ سال پیش است

خرم آباد- مدیرکل مدیریت بحران لرستان گفت: ما وارث یکسری زیرساخت ها در شهر خرم آباد هستیم که صدها سال قدمت دارند و طی ۵۰ سال گذشته هیچ تغییری نکرده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا آریایی ظهر سه شنبه در جلسه فوق العاده شورای شهر خرم آباد که با موضوع گزارش شهرداری درخصوص آبگرفتگی معابر شهر برگزار شد، اظهار داشت: امروز تمام حوادث طبیعی که در نقاط مختلف کشور و در دنیا اتفاق می افتد به دلیل تغییر شرایط اقلیمی بوده به طوری که همه متولیان اعلام می کنند وقوع چنین حوادثی در دهه های گذشته بی سابقه بوده است.

وی به تغییر اقلیم جهانی بر اثر بالا رفتن درجه حرارت کره زمین اشاره کرد و گفت: به علت حاکم بودن این شرایط مشاهده می شود که هر بارندگی در کشور منجر به وقوع سیلاب می شود و این موضوع تنها خاص لرستان نبوده بلکه در همه استان ها با وقوع حوادث اینچنینی مواجه هستیم.

زیرساختهای خرم آباد ۵۰ سال است که تغییر نکرده است

مدیرکل مدیریت بحران لرستان بیان داشت: مطابق آمار ارائه شده توسط هواشناسی استان بر اثر وقوع بارش های سیل آسای دیروز عصر خرم آباد در فرودگاه این شهر تنها یک میلی متر بارندگی ثبت شده و در ایستگاه ایمان آباد شمال شهر نیز ۱۰ میلی متر بارندگی ثبت شده است.

آریایی با بیان اینکه تا کنون سابقه نداشته است که در آبان ماه بارش تگرگ با قطر ۱۰ سانتی متر در خرم آباد رخ دهد، افزود: ما وارث یکسری زیرساخت ها در شهر هستیم که صدها سال قدمت دارند و طی ۵۰ سال گذشته هیچ تغییری نکرده اند لذا به دلیل وجود این زیرساخت های مشکل دار با وقوع یک بارندگی جزئی بحران در شهر پیش می آید.

وی گسترش بی رویه شهر، هجوم مردم روستا به شهرها و نیاز به ساخت مسکن جدید را منجر به ایجاد مشکلات زیاد در خرم آباد دانست و اضافه کرد: به یکباره شهر خرم آباد بزرگ شد و بر اثر ساخت و سازهای بی رویه و غیراصولی شاهد هستیم هر بارانی که رخ می دهد روان آب ها جمع شده و خیابان های مرکزی شهر لبالب از آب می شود و این اتفاق از این به بعد نیز رخ خواهد داد.

متوسط بارندگی در لرستان طی امسال هفت میلی متر است

مدیرکل مدیریت بحران لرستان با بیان اینکه مطابق پیش بینی های سازمان هواشناسی طی پاییز بارش نرمالی در استان خواهیم داشت، عنوان کرد: هرچند امسال کمتر از پارسال بارندگی خواهیم داشت اما خدا را از این بابت شاکر هستیم که خشکسالی های چندسال اخیر جای خود را به بارش ها داده به طوری که بر اثر بارش های سال گذشته در شش شهر استان بالای ۷۵۰ میلی متر بارندگی داشتیم که طی ۴۰ سال گذشته بی سابقه بوده است.

آریایی متوسط بارندگی در استان را تا این لحظه از سال حدود هفت میلی متر دانست و افزود: این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته ۱۵۰ میلی متر بارندگی در استان به وقوع پیوست.

وی با بیان اینکه اگر تمام اعتبارات استان در محدوده مرکزی بافت فرسوده خرم آباد هزینه شود باز هم نمی توان در بازه زمانی چندساله مشکلات زیرساختی شهر را حل کرد، ادامه داد: در سطح شهر ساختمان های فرسوده بلااستفاده ای وجود داشته که علیرغم اعطای تسهیلات از سوی دولت برای مقاوم سازی آن ها هیچ است مالکین حاضر نمی شوند آن ها را تخریب کنند.

مدیرکل مدیریت بحران لرستان با اشاره به اینکه فرهنگ مقاوم سازی در جامعه ما وجود ندارد، تصریح کرد: در هیچ جای دنیا دولت ها خسارات حوادث را پرداخت نمی کنند بلکه بیمه همه آن ها را متقبل می شود ولی فرهنگ روی آوردن به سیستم بیمه در کشور ما هنوز جا نیفتاده است.

هنگام وقوع بحران نباید دنبال مقصر بود

آریایی با تاکید بر اینکه در هنگام وقوع بحران نباید دنبال مقصر بود، بیان داشت: همه خود را همه چیز دان می دانیم و در هر موردی اظهار نظر می کنیم در حالی که برای مدیریت بحران باید اوضاع را آرام کرده و مشکلات را با سرعت رفع کرد نه اینکه وضعیت را آشفته تر کنیم.

وی با بیان اینکه فضای مجازی در حال متلاشی کردن جامعه ما است، افزود: در جریان سیل دیروز شاهد مطرح شدن مطالب مختلف در فضای مجازی بودیم همچنین در هیچ استانی به دلیل واکنش های رخ داده در فضای مجازی هیچ مدیر غیر بومی نمی تواند ورود پیدا کند با وجود این فضا چگونه می توان کار کرد.

مدیرکل مدیریت بحران لرستان با اشاره به اینکه وظیفه بحران های مدیریت شهری بر عهده شهرداری است، عنوان کرد: دولت هیچ وظیفه ای در قبال پرداخت اعتبار در مورد سازمان های غیرانتقاعی مانند شهرداری ندارد.

وجود نیروهای مازاد در شهرداری

آریایی با اشاره به اینکه مطابق گفته شهردار خرم آباد هزار نیروی مازاد در شهرداری وجود دارد، گفت: با حجم عظیم نیروها در شهرداری ها مواجه هستیم که هیچ کاربردی نداشته ولی حقوق و مزایای زیادی می گیرند در حالی که در شهرداری های استان با کمبود شدید تجهیزات مواجه هستیم زیرا شهرداری پول کافی برای خرید تجهیزات ایمنی سازمان آتش نشانی را نداشته و سازمان موتوری ماشین آلات سبک و سنگین کافی را در اختیار ندارد.

وی بر لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع حوادث در سطح شهر توسط شهرداری و شورای شهر خرم آباد تاکید کرد و گفت: هر زمان که حجم اعتبار مدیریت بحران استان زیاد باشد به شهرداری کمک خواهد شد.

آریایی یادآور شد: استاندار لرستان دستور داده است چند نقطه بحرانی شهر خرم آباد شناسایی شده تا با تخصیص اعتبار نسبت به رفع این نقاط اقدام شود.

کد خبر 3818740

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha