به گزارش خبرنگار مهر، محمدهادی ایازی امروز چهارشنبه در نشست با سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت که در کرمانشاه برگزار شد، راه اندازی حوزه معاونت اجتماعی در وزارت بهداشت را اقدامی شایسته دانست و اظهار داشت: این حوزه باید در راستای جلب مشارکتهای مردمی فعالیت کند و نگاه سلامت محور داشته باشد.
ایازی تاکید کرد: باید در این راستا فعالیت کرد که مردم عادات غذایی نادرست در زندگیشان را اصلاح کنند و به عنوان مثال ۱۰۰۰ روز یا دو سال اول زندگی کودک دوران طلایی رشد اوست و باید فرهنگسازی کنیم و بعد مشارکت همه اعضای خانواده الزامی است.
وی مشارکت سازمانهای مردم نهاد را اصلی مهم برای پیشبرد اهداف حوزه اجتماعی وزارت بهداشت دانست و گفت: ۵ میلیون نفر در کشور مبتلا به بیماری دیابت هستند و باید جهت زندگی این افراد به گونهای سوق یابد که این بیماری بیشتر نشود و این مهم نیازمند آموزش و مشارکت و فرهنگ سازی است.
معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم شکل گیری سمنها، موسسات و جمعیتها برای جلب مشارکت عمومی در ارتقا سلامت آحاد جامعه گفت: سازمانهای مردم نهاد باید با این نگاه شکل بگیرند و آموزش و فرهنگ سازی و توانمند سازی را سرلوحه کار خود قرار دهند.
وی با بیان اینکه ۵ و نیم میلیون نفر در کشور در آستانه ابتلا به دیابت هستند، گفت: در ایران ۳۵۰ هزار بیمار سرطانی داریم و سالانه ۹۰ هزار نفر در ایران به سرطان مبتلا میشوند و باید اقدامات پیشگیرانه را انجام داد و مردم آگاهی داشته باشند و این نقش سمنهاست.
سالانه ۳ هزار نفر در کشور بر اثر سوانح سوختگی جان خود را از دست میدهند
ایازی با بیان اینکه سالانه ۳ هزار نفر در کشور بر اثر سوانح سوختگی جان خود را از دست میدهند، گفت: آمار قابل توجهی نیز از دو درصد تا ۷۰ درصد دچار مصدومیت ناشی از سوختگی میشوند و درمان این افراد ۱۵ هزار میلیارد تومان هزینه بر کشور وارد میکند و سمنها باید در راستای برای چیشگیری از سوختگی اقداماتی داشته باشند.
معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت همچنین بر مشارکت عمومی در زیرساختهای نظام سلامت تاکید کرد و گفت: بودجه دولت محدود است و تکافوی نیاز حوزه سلامت نیست.
وی افزود: سال گذشته ۱۰۰۰ میلیارد تومان کمکهای نقدی و غیرنقدی مردمی جمع آوری کردیم و در ۶ ماهه امسال نیز ۷۸۰ میلیارد تومان کمک نقدی و غیر نقدی از مردم دریافت کردیم.
ایازی مشارکت و همراهی سازمانهای مختلف را رمز موفقیت حوزه معاونت اجتماعی دانست و گفت: سهم ما در حوزه سلامت ۲۵ درصد و دستگاههای دیگر ۷۵ درصد است.
وی افزود: در دورهای ۷۵۰ هزار تن روغن پالم وارد کشور شد و طی دو سال گذشته ۳۵۰ هزار تن واردات پالم کم شد همچنین طی یک دهه تلفات جادهای ما ۱۱۵۰۰کاهش داشت که نشان از فرهنگ سازی دارد.
ستاد کنترل آسیبهای اجتماعی در کرمانشاه فعال شود
ایازی با اشاره به نقش مهم شورای سلامت استان کرمانشاه در ارتقا سلامت افراد گفت: درصد خون کشور در تهران مصرف میشود اما تنها ۱۷ درصد خون مورد نیاز در تهران اهدا میشود و با کمبود پایگاههای انتقال خون در تهران مواجه هستیم.
وی همچنین بر استفاده از ظرفیت بانکها تاکید کرد و گفت: در راستای اصلاح رفتارهای مردم می توان از ابزار هنر به نفع سلامت مردم استفاده کرد همچنانکه پس از بازتاب یکی از سریالهای تلویزیونی که با موضوع ایذر پخش شد مراجعات به آزمایشگاهها ۴۰ درصد زیاد شد.
ایازی بیان کرد: تولید فیلم خوب در حوزه سلامت از ساختن چند درمانگاه بهتر است.
معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت افزود: آسیبهای اجتماعی از دغدغههای جدی مااست به نحوی که مقام معظم رهبری هر ۶ ماه با سران سه قوه جلسهای در این خصوص دارند.
وی گفت: کرمانشاه بشدت گرفتار آسیبهای اجتماعی است و در شاخصهای مختلف آسیبهای اجتماعی رتبههای اول و پنجم را دارد و لازم است که ستاد کنترل آسیبهای اجتماعی دانشگاه در کرمانشاه فعال شود.
نظر شما