به گزارش خبرنگار مهر، سلیم غفوری مدیر شبکه مستند با حضور در غرفه خبرگزاری مهر در نمایشگاه مطبوعات به فعالیتهای این شبکه پرداخت و از سیاستگذاریهای آن سخن گفت.
وی با اشاره به حضورش در این شبکه و فعالیت هایی که تاکنون انجام داده است، عنوان کرد: البته از حضور من در این شبکه چند ماه بیشتر نمیگذرد و برای انجام دادن کار رسانهای باید تولید مناسبی داشته باشید اما به ثمر رساندن این تولیدات یک پروسه زمانبر است.
مدیر شبکه مستند ادامه داد: از زمانی که یک طرح تصویب شده، اجرا شود و به تولید برسد و حتی روی آنتن برود و بازخوردهای آن را دریافت کنیم، یک پروسه یک ساله را دربر خواهد داشت. اگر ما بخواهیم موجی را راه بیندازیم، باید آثار متعددی را در حوزه یک موضوع داشته باشیم که بازه آن یک زمان حدوداً چهار الی پنج ساله است.
وی تصریح کرد: در این چند ماهی که من در شبکه بودم، بیشتر تلاش کردیم که وقت و انرژی خود را صرف کنیم تا ببینیم نیازها و اولویتهای شبکه چیست. به چه حوزههایی تاکنون پرداخته شده است و چه برنامهای باید داشته باشیم تا بر اساس آن جلو برویم.
غفوری با اشاره به حوزههای مورد بررسی عنوان کرد: ما در شبکه پنج حوزه اصلی را مشخص کردیم که از جمله آنها میتوان به حوزه اقتصادی و کسب و کارهای کوچک در گفتگو با کارشناسان و کارآفرینان، حوزه ایران به معنای تاریخ، مکانهای تاریخی و ... و همه اقداماتی که کمک کند تا انسجام ملی افزایش پیدا کند، حوزه مسائل اجتماعی در راستای کاهش آسیبهایی مثل اعتیاد، هنجارهای اجتماعی، حوزه سبک زندگی، حوزه انقلاب اسلامی و حوزه منطقه و بینالملل اشاره کرد.
مدیر شبکه مستند با اشاره به تعامل با مستندسازان جوان تصریح کرد: نه تنها در حوزه مستند بلکه در همه حوزه ها، مدیران باید برنامهریزی کنند تا با بازنشسته شدن نیروهای پیشکسوت، جوانترها جایگزین شوند که این جایگزینی روندی طولانی دارد تا تجربهها منتقل شوند. ما هم قرار است بخشی جدی از فضای تولید را با مستندسازان جوان پیش ببریم. زمانی هم که من در شبکه افق بودم، به همین شکل عمل کردیم و بخشی از تولیدات ما بر عهده مستندسازان جوان بود. طی چند سالی که من در شبکه افق بودهام، نسلی از مستندسازان جوان رشد کردند که حرفهایی جدی در فضای مستند کشور ارائه میکنند و در جشنوارهها درخشیدهاند.
غفوری درباره تعامل با مستندسازان استانهای مختلف کشور یادآور شد: طبیعتاً تولیدات استانی در شبکههای استانی انجام میشود؛ با این حال ما هم ممکن است کارهایی را با بعضی از نخبگان استانی تولید کنیم. ما جلساتی را با امور استانهای صدا و سیما برگزار کردهایم و کار اصلی ما این است که آثار برتر استانها را دریافت کرده و در شبکه بازپخش کنیم. همچنین ما قرار است در بعضی از استانها با سیمای آن استان تولید مشترک داشته باشیم.
وی درباره اینکه بودجه جدا برای ساخت آثار استانی به آنها تعلق گرفته یا خیر؟ توضیح داد: ما بودجه جدایی برای این منظور نداریم اما بخشی از بودجه را در تعامل با سیمای استانها و بخشی را به صورت مستقل به چنین آثاری اختصاص میدهیم.
مدیر شبکه مستند درباره حضور تولیدات این شبکه در جشنواره «سینما حقیقت» بیان کرد: هشت اثر از شبکه مستند در جشنواره «سینما حقیقت» حضور دارد که شامل بخشهای کوتاه، بلند و نیمه بلند میشود و من امیدوارم دوستانی که آثارشان به جشنواره راه پیدا کرده است، موفقیتهای خوبی را هم در جشنواره کسب کنند.
غفوری در پایان درباره دیدگاهش نسبت به شبکه مستند و همکاری با مستندسازان عنوان کرد: در جمهوری اسلامی خط و مشیهایی مشخص شده که فارغ از آنها ممکن است سلایق کمی متفاوت باشد. ممکن است سلیقه آدمها در یک راستا نباشد که برای هر فردی محترم است. اما این سلایق باید در چارچوب خط و مشیهای ترسیم شده انقلاب اسلامی باشد. تعامل با مستندسازان هم به همین ترتیب است، آن دسته از مستندسازانی که چارچوب کلی نظام و انقلاب اسلامی را قبول دارند طبعاً با ما همکاری خواهند داشت و اگر کسی این چارچوبهای کلی را هم نداشته باشد، نمیتوانیم با او کار کنیم. در این مدت هم تقریباً میتوان گفت با افراد و مراکز زیادی از انجمن سینمای جوان گرفته تا مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، حوزه هنری و ... همکاری داشتیم.
نظر شما