به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ،كمال ذبيحي درجمع خبرنگاران با اشاره به ركورد جديد خريد گندم افزود: درسال زراعي 83-82 كل خريد گندم خريداري شده مازاد بر مصرف كشاورزان 11 ميليون و 212 هزار تن بوده كه با توجه به خريد 11 ميليون و 300 هزار تني گندم مازاد برمصرف كشاورزان تا پايان روزگذشته، لذا در خريد گندم در سال جاري به ركورد جديدي دست يافتيم .
به گفته وي، تا پايان روزگذشته معادل 11 ميليون و 300 هزار تن گندم مازاد برمصرف كشاورزان خريداري شده كه درمقايسه با كل خريد گندم سال گذشته (10 ميليون و 957 هزار تن )350 هزار تن افزايش داشته و اميد است ميزان خريد گندم در سال جاري به 11 ميليون و 500 هزار تن نزديك شود.
ذبيحي با تاكيد بر اينكه كل گندم خوراكي در داخل كشور توليد مي شود، گفت: امسال نيز در زمينه گندم در كشور خودكفا هستيم و با توجه به شرايط فعلي تا پايان برنامه چهارم قطعا به يك ميليون تن ذخيره گندم واهيم رسيد .
وي در مورد ارتقاء كيفيت گندم توليدي در كشور ، تصريح كرد:افزايش 5/1 درصدي پروتئين گندم (ميانگين درصد پروتئين گندم از 5/10 درصد به 12 درصد رسيده )، معرفي ارقام متنوع و توليد 80 درصد گندم توليدي در گروه قوي و بسيار قوي از نتايج حاصل از ارتقاء كيفي گندم توليدي كشور است .
ذبيحي ، بهكارگيري كارشناسان ناظر غير دولتي را از محورهاي تاثير گذار در موفقيت طرح گندم دانست و گفت: هم اكنون بيش از 4500 نفر مهندس ناظر در كنار كشاورزان در اراضي گندم فعال هستند به طوريكه مي توان كاهش 30 هزار هكتاري سطح مبارزه با سن گندم را در سال جاري و در مقايسه با سال گذشته يكي از نمونه فعاليت هاي مهندسان ناظر نام برد .
وي تصريح كرد:همچنين در سال جاري كل سمپاشي هوايي اراضي متوقف شده و كل يك ميليون و 60 هزار هكتار سطح مبارزهبا سن گندم توسط مبارزه زميني سمپاشي شده كه علاوه بر افزايش دقت ، موجب كاهش ميزان برگشتي به سيلوها و كاهش آلودگي شده است .
قائم مقام معاون زراعت وزارت جهاد كشاورزي ،ابلاغ برنامه و سطح انتظار توليد و برداشت گندم را در قبل هر فصل زراعي به هر استان را توجه به انتظار و پتانسيل هاي آن استان از ديگر محورهاي تاثير گذار در موفقيت طرح گندم اعلام كرد و گفت: هم اكنون نيز گروه هاي فني براي بررسي مشكلات و مسائل اين طرح به استان ها اعزام شده اند .
ذبيحي با اشاره به اينكه تا كنون يك ميليون و 450 هزار و 692 نفر كشاورز گندم خود را به سيلوها تحويل داده اند ، تصريح كرد: در سال جاري بدهي كشاورزان بابت خريد گندم به صورت نقدي پرداخت شده به طوريكه تا كنون بيش از دو هزار و 350 ميليارد تومان پول به كشاورزان پرداخت شده كه قطعا خريد نقدي گندم در توليد سال آينده تاثير گذار خواهد بود
وي ميزان برنج خريداري شده را تا پايان روز گذشته را بيش از 30 هزار تن شلتوك اعلام كرد و گفت:تا كنون بيش از 12 ميليارد تومان پول كشاورزان بابت خريد برنج به صورت نقدي پرداخت شد ه است .
ذبيحي پايداري توليد گندم را يكي از اهداف معاونت زراعت وزارت جهاد كشاورزي دانست .و افزود:حدود چهار سال است كه ميزان خريد گندم بيش از 10 ميليون تن بوده و اين در حالي است ارتقاء توليد اين محصول نيز در دستور كار وزارت جهاد كشاورزي است .
به گفته وي تنوع ارقام ، بهبود مديريت مزرعه و تغذيه گياهي را از عوامل موثر در پايداري توليد گندم بوده است .
قائم مقام معاونت زراعت وزارت جهاد كشاورزي ،ترويج كشت كلزا و دانه هاي روغني در جهت تناوب با گندم و پايداري توليد گندم را يكي ديگر از محورهاي وزارت جهاد كشاورزي اعلام كرد و گفت:خوشبختانه حدود چند سال است كه كشت متناوب گندم با كلزا آغاز شده و به رشد قابل ملاحظه اي در توليد كلزا رسيده ايم به طوريكه سطح زير كشت كلزا درسال جاري 180 هزار هكتار و ميزان كلزاي تحويلي به كارخانجات روغن كشي 300 هزار تن بوده كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته ،40 درصد رشد داشته است .
ذبيحي ،كمبود سيلوهاي مناسب را يكي از چالش هاي پيش رو در بحث خودكفايي و پايداري گندم دانست و تاكيد كرد: هم اكنون حدود 8/6 ميليون تن ظرفيت سيلوهاي كارخانجات آرد و شركت بازرگاني دولتي و حدود پنج ميليون نيز ظرفيت سيلوهاي ديگر (انبارهاي چند منظوره و سيلوهاي روباز)است كه بايد راي استمرار خودكفايي گندم به نهضت سيلو سازي توجه شود .
وي با اشاره به اينكه با ميانگين عملكرد گندم در دنيا حدود 600 تا 700 كيلوگرمي فاصله داريم ، گفت:ميانگين عملكرد گندم در دنيا معادل دو هزار و 900 كيلو گرم بوده كه اين ميزان عملكرد در كشور در زمينه گندم آبي 3800 كيلو گرم و گندم ديم دو هزار و 200 كيلو گرم است .
ذبيحي ميزان اعتبارات عمراني تخصيص داده شده در سال جاري براي گندم را 8/26 ميليارد تومان اعلام كرد و گفت: اين ميزان اعتبار در سال گذشته 34 ميليارد تومان بوده و اين در حالي است كه اعتبارات هزينه شده در گندم در مقايسه با موفقيت هاي بدست آمده بسيار ناچيزبوده است .
قائم مقام معاونت زراعت وزارت جهاد كشاورزي تاكيد كرد:خوشبختانه در سال جاري و تا كنون 85 درصد اعتبارات گندم تخصيص داده شده است .
وي ميزان توليد ذرت دانه اي را در سال جاري دو ميليون و 750 هزار تن اعلام كرد و تصريح كرد : اين رقم در سال گذشته حدود دو ميليون و 100 هزار تن بوده و اين در حالي است كه ميانگين عملكرد ذرت دانه اي در كشوربا 7200 كيلو گرم در سال گذشته ، 50 درصد بيش از ميانگين عملكرد جهاني است .
ذبيحي ،نياز كشور به ذرت دانه اي را سه ميليون و 800 هزار تن دانست و افزود: با توجه به توليد دو ميليون و 750 هزار تني ذرت دانه اي لذا مابقي نياز از خارج از كشور تامين خواهد شد و اين درحالي است كه ميانگين واردات ذرت در طول سال هاي گذشته حدود يك ميليون و 400 هزار تن بوده كه اگر بيشتر وارد شده براي ذخيره سازي سال هاي بعد بوده است .
وي در مورد خريد تضميني ذرت گفت: اگر چه سازمان تعاون روستايي نيز امسال اقدام به خريد ذرت كشاورزان خواهد كرد اما اين خريد مانند گندم شامل تمامي محصول ذرت كشاورزان نيست و از تمامي مصرف كنندگان ذرت دانه اي ( اتحاديه ها و تشكل هاي دامداري ها )خواستاريم كه بموقع نسبت به خريد ذرن كشاورزان و پرداخت پول آنان اقدام كنند.
نظر شما