به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا جعفری بعدازظهر شنبه در نشست مشترک با اصحاب رسانه فعالیت کانونهای مساجد را با هدف احیای کارکرد تعلیمی و عمران و آبادانی معنوی مساجد عنوان کرد.
وی با اشاره به فعالیت کانونهای فرهنگی هنری در ۲۲ هزار مورد از مساجد کشور گفت: فعالیت کانونها بر محور تبیین و ترویج معارف دینی است و برنامههای متعدد فرهنگی و هنری برای جذب و نگه داشت جوانان تدارک دیده شده است.
وی با اشاره به خروجی محسوس برنامههای کانونهای فرهنگی مساجد متذکر شد: هم اکنون فراگیرترین طرح قرآنی کشور در ۳۰ هزار مسجد تحت عنوان «تلاوت» نور اجرا میشود.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با اذعان به اینکه این طرح در واقع قرائت یک صفحه قرآن کریم بعد از نماز است، ادامه داد: در هفت هزار مسجد ائمه جماعات بعد از قرائت به تفسیر آیات نیز میپردازند.
جعفری به احیای ۳۰۰ جلسه سنتی قرآن در کشور اشاره کرد و گفت: طرح تلاوت نور از سوی کشورهای اسلامی مورد استقبال قرار گرفته و برای اجرا در عراق و لبنان مذاکراتی صورت میگیرد.
فعالیت ۷۰۰ کانون تخصصی در مساجد
وی با اشاره به برگزاری جشنوارههای قرآنی و هنری متعدد توسط کانونهای مساجد متذکر شد: در حال حاضر ۷۰۰ کانون تخصصی در مساجد کشور دایر است.
به گفته معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در کانونهای تخصصی نسبت به آموزش و پژوهش در موضوعات روز جامعه اقدام میشود.
وی به دایر بودن ۱۰ هزار باب کتابخانه در سطح مساجد اشاره کرد و افزود: تمامی آثاری که مرتبط با فعالیتهای کانونهای فرهنگی مساجد است در چاپ و نشر موردحمایت قرار میگیرد.
جعفری تأکید کرد: طی سالهای اخیر به دلیل مشکلات مالی ارسال کتاب به مساجد کاهش یافته و این در حالی است که سالانه نزدیک به ۵۰ میلیارد ریال برای تهیه کتب مساجد هزینه میشود.
وی برنامه توسعه کانونهای فرهنگی هنری مساجد را راهاندازی هزار و ۵۰۰ کانون تا پایان سال عنوان و اضافه کرد: تاکنون ۷۰۰ کانون دایر شده است.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور احیای کارکرد فرهنگی و تبلیغی مساجد را وظیفه کانونها دانست و گفت: در واقع انتظار میرود به واسطه کانونها کارکرد معنویت، علمآموزی و فرهنگی مساجد احیا شود.
وی تأکید کرد: کانونهای فرهنگی برنامههای متعددی برای رساندن مساجد به تراز مسجد اسلامی به اجرا درمیآورند.
مسجد تراز اسلامی مرجع، مآمن و مجمع است
به گفته جعفری برای مسجد تراز اسلامی ویژگیهای سهگانه مجمع، مآمن و مرجع تعریف شده است و کانونها به دنبال تحقق این سه ویژگی هستند.
وی با تأکید به اینکه غفلت در جامعه زمانی آغاز میشود که انسان از مسجد فاصله بگیرد، ادامه داد: باید زمینه حضور مردم در مساجد به واسطه کانونهای فرهنگی فراهم شود.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با تأکید به اینکه دایر کردن کانونهای مساجد در کشور به ضرورت تبدیل شده است، افزود: در واقع انتظار میرود دستگاههای فرادستی کانونها حمایتهای لازم را دریغ نکنند.
وی هزینه کرد برای فعالیت کانونهای فرهنگی را شکلی از سرمایهگذاری در فرهنگ جامعه دانست و متذکر شد: بخش مهمی از مشکلات امروز جامعه به مسائل فرهنگی برمیگردد و مسجد است که میتواند موانع ارتباط مردم با دستگاهها را رفع کند.
به گفته جعفری لازم است مسئولان در مساجد به نیاز مردم پاسخ گویند و لازم است در مساجد نیاز مردم مطالبه شود.
تدوین ۳۰۰ اثر پژوهشی در کانونهای فرهنگی مساجد
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور بخشی از فعالیت کانونها را فعالیتهای فرهنگی و پژوهشی دانست و تأکید کرد: در حوزه پژوهش ۱۳۰ اثر در خصوص گفتمان سازی نیاز جوانان برای حضور در مساجد به ثبت رسیده است.
وی افزود: ۱۶۲ اثر نیز در خصوص نقش زنان در احیای مسجد تراز اسلامی و حجاب و عفاف به ثبت رسیده که برای چاپ و نشر موردحمایت قرار خواهند گرفت.
جعفری به آموزش ۲۰ هزار نفر از متولیان مساجد در خصوص مدیریت فرهنگی اشاره و تصریح کرد: علاوه بر این آموزش ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر از ائمه جماعات در قم نیز بخشی از برنامهها بوده است.
وی همچنین به آموزش سه هزار نفر از فعالان کانونها در مسجد اشاره کرد و افزود: در استانها نیز آموزشهای پراکنده اجرا شده است.
جعفری همچنین متذکر شد: در آستانه اربعین حسینی در سه خروجی کشور به عراق کانونهای فرهنگی هنری مساجد افتخار پرچمداری نماز جماعت را بر عهده دارند و موکبهایی برای نماز دایر کردهاند.
نظر شما