به گزارش خبرگزاري مهر ، دو سوم مادران باردار بيان مي كنند كه پس از زايمان نيز سيگار نخواهند كشيد اما دوباره به اين كار مي پردازند.
كارشناسان با بررسي دلايل و عوامل اين كار در مادران به اين نتيجه رسيده اند كه مادران در مدت بارداري از خطر سقط جنين و كم وزني نوزاد و... مي ترسند و به همين دليل به محض اطلاع از بارداري سيگار را كنار مي گذارند.
اما پس از زايمان به دليل نگراني از وزن زياد خود و بعضا ناراحتي ها و كم خوابي ها و افسردگي هاي پس از زايمان دوباره به سيگار كشيدن مي پردازند.
يك سوم مادران سيگاري نيز حتي در طول مدت بارداري ، به تعداد كم سيگار مي كشند و همين امر مقدمه اي براي بروز مشكلاتي از جمله كم وزني نوزادان در 20 تا 30 درصد از موارد زايمان هاي قبل از موعد در 14 درصد موارد و مرگ نوزادان در 10 درصد از موارد مي شود.
اما متخصصان به مادراني كه قصد دارند پس از زايمان سيگار كشيدن خود را از سر بگيرند هشدار مي دهند كه نيكوتين موجود در سيگار از شير مادر رد شده و به نوزاد مي رسد.
از طرفي سيگار كشيدن مادر حتي در صورتي كه فرزندش را با شير خود تغذيه نكند موجب بروز بيماري هاي عفوني ، سرما خوردگي و بيماري هاي تنفسي مانند آسم در نوزاد مي شود. به همين دليل بهتر است مادراني كه نگران افزايش وزن خود در دوران بارداري هستند از راه هاي بهتري به كاهش وزن بپردازند.
نظر شما