به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا مودودی عصر پنجشنبه در جلسه مشترک کارگروه توسعه صادرات و تسهیل موانع تولید استان که با حضور رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در سالن شماره یک استاندار برگزار شد، اظهار کرد: از ابتدای سال برای تحقق مشوق های صادراتی پیگیری و جلساتی با صندوق توسعه ملی و وزارت اقتصاد دارایی برگزار شده است و تاکید ما این بود که برای اجرای این طرح منابع مالی هم دیده شود.
وی افزود: ۱۲ بانک و بانک توسعه صادرات برای پرداخت ۳۰۰ میلیارد تومان که در شهریور تخصیص یافت ماموریت گرفتند و در عین حال دغدغه ما این بود که دو هزار میلیارد تومان مشوق صادراتی از صندوق توسعه ملی مشمول بروکراسی اداری بانک ها نشود.
مشاور وزیر صنعت و معدن، در ادامه اظهار داشت: برش استانی برای ارائه بسته های تشویقی تعیین نکردیم و منابع محدود نشده است، همچنین علاوه بر آن، ۴۰۰ میلیارد تومان در قالب مشوق برای واحدهای صادراتی در نظر گرفته شد که بخشی هم به عنوان جایزه برای واحدها است و بخشی دیگر برای زیر ساخت هایی جهت آموزش، انجام مشاوره و ایجاد انبار در کشورهای هدف. ولی برنامه و بودجه هنوز مبلغی نداده و انتظار داریم این منابع تامین شود.
مودودی، گفت: در رابطه با مالیات بر افزایش افزوده با وجود آنکه آئین نامه ای در ۶ بند تنظیم شد ولی همچنان بین ما و سازمان مالیاتی چالش وجود دارد اما باید تصویر شفاف از صادرکنندگان ارائه و لیستی تهیه شود تا فضا را برای سهیل فعالیت بخش خصوصی فراهم کنیم.
معاون توسعه و تجارت ایران در خصوص مشوق مرکبات اظهار کرد: با توجه به اینکه بسیاری از فعالیت های کشاورزی از صنعت و معدن به جهاد کشاورزی منتقل شده است اما متاسفانه برای رفع هر مشکلی در حوزه کشاورزی یارانه درخواست می شود در صورتی که باید بخشی از این مشکلات را بپذیریم و برای اینکه در این حوزه مشکل نداشته باشیم بایستی نقشه راه مشخص تر داشته باشیم.
مودودی، ادامه داد: یکی از مطالبات بخش خصوصی این است که ارائه تصویری شفاف از اقتصاد کشور وتک نرخی شدن ارز است که تحقق هر دو مهم به توسعه صادرات کمک می کند و برای رونق صادرات لازم است اتحادیه مشترک صادرات شکل گیرد تا محصولات در بازار های هدف مدیریت شود، در عین حال شورای عالی صادرات به ریاست آقای جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری داریم که می تواند بسیاری از مشکلات بین دستگاهی را حل کند.
مشاور وزیر صنعت و معدن، ادامه داد: قرارگاه اقتصاد مقاومتی هم ظرفیتی است که مقام معظم رهبری بر آن تاکید فرمودند و فرماندهی آن را معاون اول رییس جمهوری بر عهده دارد هر چند در این بخش خروجی نداشتیم و علی رغم همه تاکیدات انتظار داشتیم اقتصاد مقاومتی در حوزه صادرات ایجاد کند.
مودودی، خاطرنشان کرد: کارگروه ارتقاء معیشت مرز نشینان داریم که متاسفانه به آن توجه نشد در صورتی که در این کارگروه به همه حوزه های همچون واگذاری زمین، مسکن، اشتغال مرزنشینان و ... پرداخته می شود.
وی در پایان تصریح کرد: مازندران یکی از مراکز اصلی توسعه صادرات است و لازم است از قدرت سه ابزار ملی یاد شده در حوزه صادرات استفاده شود.
نظر شما