سید محمدجعفر میرجلیلی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مردم اشکذر همواره به سنتهای کهن خود به ویژه معماری و شهرسازی این منطقه علاقه و گرایش داشته اند و به رغم گذشت دهها سال معماری قدیم، هنوز علاقمند به خانه های قدیمی با معماری سنتی هستند.
وی بیان کرد: در همین راستا تلاش شده از طریق احیای خانه های تاریخی با سبک و سیاق قدیم، به علایق مردم این شهرستان پاسخ داده شود.
میرجلیلی بیان کرد: احیای خانه های قدیمی اکنون در اشکذر به فرهنگ تبدیل شده و علاوه بر اینکه خانه های قدیمی موجود مرمت می شوند، خانه های جدید نیز تلفیقی از معماری مدرن و سنتی هستند.
وی عنوان کرد: معماری قدیمی با شاخصه های معماری اسلامی ـ ایرانی، مزایای بسیاری از جمله ایجاد احساس آرامش و صفای خاطر، یادآوری خاطرات نسل های گذشته، بی آلایشی و ساده زیستی، دسترسی راحت، فضاهای مجزا با کاربری های مشخص، احساس نشاط و سرزندگی با وجود حیاط و باغ میانی، تهویه مناسب با وجود عناصر بادگیر، تالار و حوض و استفاده مناسب از اقلیم و مصالح ساختمانی منطقه در کالبد خانه های ایرانی دارد.
میرجلیلی یادآور شد: در گذشته نیز در بیشتر بناها معماران با طراحی خلاقانه، همه نیازهای روحی و جسمی ساکنان در یک فضای سنتی را مدنظر قرار می دادند.
وی افزود: خانه های شکاری، حیدری، دهقان، نصیری، اخلاقی، انصاری، دولت آبادیان، رنجوری و ... را از جمله خانه های قدیمی مرمت شده به سبک سنتی در شهرستان اشکذر برشمرد و از خانه های نوساز با معماری سنتی نیز به منازل علوی نسب، غلامی و پور رضوی اشاره و از آنها به عنوان یک الگو در معماری جدید یاد کرد.
نظر شما