مهندس سيامك حاجي زاده - طراح و سازنده اين ابزار در گفتگو با خبرنگار فناوري مهر با بيان اين خبر افزود: بستن رگ يا برخي بافتهاي بدن حين اعمال جراحي به خصوص با برش هاي كوچك موجب محدوديت هاي زيادي در جراحي مي شود. با طراحي و ساخت اين ابزار نوين جراحي با همكاري پرفسور مه منش بسياري از مشكلات موجود در اين زمينه به حداقل خواهد رسيد.
وي افزود : جنس اين ابزار تيتانيوم بوده و از فك و مچ هايي تشكيل شده و قادر است از يك سوراخ 5 ميلي متري وارد بدن شده و فك هاي ابزار تا اندازه 50 ميليمتري باز شود.
اين پژوهشگر خاطرنشان كرد: به اين منظور به دليل وجود مچ هاي دستگاه در قسمت انتهايي، جراح به راحتي مي تواند در موقعيت مناسب در جراحي هاي مختلف به خصوص قلب و لاپراسكوپي قرار گرفته و از اين ابزار حتي در قطرهاي 5 ميلي متري بافت بدن استفاده كند. همچنين در بين فك هاي اين ابزار بالشتك هاي هوايي سيليكوني ويژه اي وجود دارد كه ميزان آسيب هاي احتمالي به بافت هاي بدن را كاهش مي دهد.
حاجي زاده گفت: قسمت انتهاي اين ابزار پس از قرارگرفتن در موقعيت بيرون آمده و پس از اتمام اعمال جراحي دوباره وارد بافت شده، فك ها و بالشتك هاي هوا را خارج مي سازد.
نظر شما