دكتر يوسف حجت در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر با بيان اين مطلب افزود: هر ايراني در روز بين 700 تا 800 گرم زباله توليد مي كند و به طور روزانه 32 هزارتن زباله شهري، 16 هزارتن زباله روستايي، 8 هزارتن زباله صنعتي و حدود 500 تن زباله بيمارستاني در سطح كشور توليد مي شود.
وي با اشاره به اينكه زباله هاي بيمارستاني جزو خطرناك ترين زباله ها محسوب شده و بايد به طور حتم سوزانده شود تصريح كرد: هرچند بازيافت و استفاده مجدد از اين زباله ها صحيح نيست ولي متاسفانه بخشي از اين زباله ها به خاطر داشتن پلاستيك مرغوب قبل از دفن در بيمارستان يا درحين انتقال و حتي بعد از دفن مجدد مورد استفاده و بازيافت قرار مي گيرند.
معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه اظهار داشت: در زمينه دفن زباله ها دو نوع از استانها اعم از استان هاي داراي شهرهاي بزرگ مانند تهران و استانهاي شمالي با مشكل مواجه هستند.
وي گفت در شهر هاي بزرگ مانند تهران به علت توليد روزانه هفت تن زباله با كمبود مكان براي دفن مواجه بوده ودراستانهاي شمالي از قبيل گيلان و مازندران نيز به دليل وجود دريا ، جنگل ، زمين هاي كشاورزي فضاي كافي جهت دفن زباله ها وجود ندارد.
دكتر حجت همچنين در خصوص مشكل تفكيك زباله و بازيافت آن در كشور اظهار داشت: فرهنگسازي در خانواده ها و فراهم سازي امكانات و زيرساخت هاي لازم جهت تفكيك سازي زباله ها را همزمان با هم شروع كرد زيرا در حال حاضر بسياري از خانواده ها آمادگي جداسازي زباله ها از يكديگر را دارند ولي شهرداري به علت نداشتن نيرو و امكانات لازم به ناچار بايد زباله هاي تفكيك شده را با هم قاطي كند.
وي با بيان اينكه در امرتفكيك سازي زباله ها مردم مشكل محسوب نمي شوند خاطر نشان كرد:در تهران بسياري از افراد آمادگي دارند تا زباله ها را تفكيك شده در كنار درب بگذارند ولي شهرداري امكان اعزام دو گروه براي جمع آوري زباله هاي تفكيكي را ندارد.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه تصريح كرد: ما در حال حاضر به مانند كشور هاي اروپايي نيازي به جداسازي كاغذ ، شيشه ، آهن و يا زباله هاي تر و خشك را از يكديگر نداريم بلكه اگر فقط زباله هاي تر و خشك را از هم جدا كرده و بازيافت شوند بخش زيادي از مشكل كشور در اين زمينه رفع خواهد شد.
وي همچنين اضافه كرد: بازيافت شيشه ، و فلزات به امكانات زيادي نياز ندارد و همين كارخانجات شيشه سازي يا ذوب آهن براي اين كار كافي است ولي در زمينه بازيافت كاغذ و پلاستيك با مشكل كمبود امكانات كيفي و كمي در كشور مواجه هستيم.
دكتر حجت با بيان اينكه در حال حاضر فقط 10 درصد كاغذ هاي باطله و دو درصد پلاستيك ها بازيافت مي شود يادآور شد: در دنيا بازيافت كاغذ هاي باطله به 40 درصد مي رسد.
معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست كشور در خاتمه كيفيت كاغذ هلاي بازيافتي را بسيار پايين خواند و افزود: در كشور اغلب كاغذ هاي بازيافت شده كاربرد مقوايي و غيره دارند ولي امكان توليد كاغذ هاي تحريري در كشور فرآهم نشده است.
نظر شما