۱۱ آذر ۱۳۹۵، ۱:۱۱

یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد؛

تصمیم اوپک؛ فرصت یا تهدید برای بازار ارز ایران؟!

تصمیم اوپک؛ فرصت یا تهدید برای بازار ارز ایران؟!

یک کارشناس اقتصادی گفت: تصمیم اوپک برای کاهش تولید، فرصتی است که دولت می تواند بجای تزریق دلار و تلاش برای بازگرداندن نرخها، منابع مازاد را به سوی توسعه زیرساختها هدایت کند.

امیر عباس زینت‌بخش در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در مورد اثرات تصمیم تازه اوپک و افزایش درآمدهای نفتی دولت اظهار کرد: کاهش عرضه نفت در شرایط افزایش تقاضا در بازارهای نوظهور بطور طبیعی منجر به افزایش قیمت نفت می شود.

وی ادامه داد: افزایش قیمت نفت درآمدهای ارزی دولت را افزایش خواهد داد که این به معنای کاهش قیمت دلار بازار به سطحی است که دولت در تعیین آن دخالت دارد.

وی گفت: کاهش قیمت دلار خبری نه چندان خوش برای صادر کننده است چرا  که منجر به کاهش درآمدهای صادراتی می شود و در عین حال خبری خوش برای واردکنندگان است چرا که واردکنندگان می‌توانند کالاهای وارداتی را ارزانتر خریدار کنند.  در عین حال کاهش قیمت دلار خبری خوش برای بدهکارانی است که تعهدات دلاری به بانک ها و دولت دارند.

این کارشناس بازارهای مالی اسلامی گفت: دولت هم که در سال های اخیر به رغم افزایش قدرت دلار در برابر سایر ارزها در بازارهای جهانی که باید آنرا در نرخ برابری ریال اعمال می‌کرده است، سعی در حفظ و تثبیت نرخ ارز های خارجی به خصوص دلار نموده است، بهتر است این رویه را تغییر دهد.

زینت بخش تصریح کرد: کاسته شدن فشار روانی و فراوانی دلار فرصتی است که دولت می‌تواند بجای تزریق دلار و تلاش برای بازگرداندن نرخ ها، نرخ برابری واقعی را بدون ملاحظات خاص اعمال نماید و منابع مازاد را به سوی توسعه زیرساخت ها هدایت کند. در غیر این صورت، یعنی حفظ سنت اشتباه فشردن فنر دلار در راستای ایجاد یا حفظ آرامش در بازار برای عبور از مقاطع اقتصادی-سیاسی، همیشه نهایتا دودش به چشم خود دولت و سپس اقتصاد ملی رفته و خواهد رفت.

کد خبر 3837601

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • احمدی IR ۰۳:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۱
      0 0
      تحلیل ها بایست همه جانبه باشد. این نوسان و افزایش شدید قیمت دلار، حبابی است چون هنوز اتفاق جدیدی در بازار نیفتاده/ بحث تمدید تحریم هنوز تصویب نهایی و اجرایی نشده و تازه بشود اتفاق جدیدی رخ نداده/ این دلال های ناجوانمرد از گرانی سود میبرند بدون توجه به کاهش قدرت خرید مردم/ صادرکننده ها بهانه تراشی میکنند. در این 5 سال ارزش پول ملی دو سوم کم شده پس الان باید صادرات چند برابرمیشد! هیچ اقتصاد قدرتمند صادراتی در جهان از چین بگیر تا ژاپن هرگز ارزش پول ملی اش این قدر کم نمیکند! آن کاهش برای تشویق صادرات معمولا 1 الی 4 درصد است و نه 300 درصد! این سقوط است ونه کاهش/ خب البته انها کارگر و مزدبیگر و بیکار نستند نمی فهمند کاهش قدرت خرید مردم یعنی چه /هر چند کاهش قدرت خرید مردمن در نهایت دئدش به چشم تمام کشور خواهد رفت.
    • ناشناس IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۱
      0 0
      من سی سالمه میتونم کنکور بهیاری بدم لطفا جواب بدین