به گزارش خبرنگار مهر، دریادار دوم سید محمود موسوی صبح پنج شنبه در جلسه شورای اداری استان لرستان در سخنانی با بیان اینکه جای خالی صنایع مرتبط با دریا در استان لرستان محسوس است اظهار داشت: در همه استان های کشور ظرفیت های زیادی در زمینه صنایع دریایی وجود دارد اما در استان لرستان هنوز از این ظرفیت استفاده نشده و صنایع مرتبط با این بخش در لرستان فعال نشده اند.
لرستان باید به یکی از قطب های صنایع دریایی کشور تبدیل شود
وی ادامه داد: بسیاری از مراکز علمی و پژوهشی کشور با نیروی دریایی ارتباط دارند اما دانشگاه لرستان در این زمینه پروژه ای تعریف نکرده است.
معاون عملیات ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: صنایع مرتبط با این حوزه در لرستان فعال نیست و این در حالیست که استانی کویری همچون استان یزد در حال تبدیل به قطب ساخت «اژدر » در کشور است.
دریادار موسوی گفت: استان لرستان باید به یکی از قطب های صنایع دریایی کشور تبدیل شود تا تاسیسات و صنایع مرتبط با این حوزه نیز در لرستان ایجاد شود.
وی اضافه کرد: ظرفیت های زیادی برای کار در حوزه دریا وجود دارد و در لرستان نیز باید بیشتر به این بخش توجه شود.
معاون عملیات نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: امیدواریم با همکاری مسئولان استان شاهد توسعه پژوهش، صنایع، تحقیقات و درآمدزایی این حوزه در لرستان باشیم.
ضرورت توسعه صنایع دریایی در کشور
دریار دار موسوی با بیان اینکه منافع دریا برای کشور راهبردی و عملیاتی است، ادامه داد: همه مسئولان و استان ها باید در این زمینه کار کنند چرا که دریا مختص به استان های مجاور دریا نیست.
وی گفت: در این راستا نیروهای زیادی به استان های ساحلی کشور اعزام کرده ایم تا برای رفع مشکلات این مناطق و همچنین توسعه و استقرار صنایع دریایی اقدام شود.
معاون عملیات نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: دریا فقط مختص استان های حاشیه آن نیست و فرهنگ دریایی باید در همه مناطق کشور، ترویج شود تا از ظرفیت های آن بهره بگیریم.
دریا دار موسوی گفت: اگر به دنبال توسعه هستیم باید سیاست های ما از بری به بحری تغییر کند.
۹۰ درصد صادرات و واردات از طریق دریا است
وی با اشاره به اینکه قاچاق مواد مخدر و محرومیت و ...در مناطق ساحلی جنوب شرقی کشور بیشتر است، گفت: توسعه صنایع دریایی در این زمینه بسیار موثر است چرا که علاوه بر مناطق ساحلی می تواند در سایر مناطق کشور نیز اشتغال زایی کند.
معاون عملیات نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران افزود: در این زمینه نیروی دریایی در سال های اخیر در این مناطق اقدامات گسترده ای انجام داده تا فرهنگ توسعه دریا و صنایع آن افزایش یابد.
دریا دار موسوی ادامه داد: در حال حاضر ۹۰ درصد صادرات و واردات کشور از طریق دریا انجام می شود و صادرات نفتی کشور نیز به صورت ۱۰۰ درصدی از طریق دریا انجام می گیرد.
وی تصریح کرد: در این راستا نباید به تامین امنیت دریا بی تفاوت باشیم چرا که ارزان ترین راه برای حمل و نقل و درآمدزایی دریا بوده و همه استان ها نیز باید از این فرصت بهره بگیرند.
دریا رکن اساسی در توسعه کشور است
وی افزود: با موقعیت بسیار خوبی که در زمینه نگرش و بینش به دریا در کشور فراهم شده است باید سیاست های ما از بری به بحری تغییر کند.
معاون عملیات نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: برای دستیابی به توسعه پایدار باید به سمت دریا محوری برویم چرا که ظرفیت های بزرگ اشتغال زایی، صادرات، توسعه پژوهش و ...از این طریق در کشور فراهم می شود.
دریار دار موسوی عنوان کرد: دریا رکن اساسی در توسعه کشور است و منافع دریا برای کشور بسیار کلان و راهبردی است.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران، کشوری است که از شمال و جنوب به دریا متصل است و مراکز علمی، صنعتی ، فرهنگی و ...برای پیوستن و بهره برداری هرچه بیشتر از دریا نیز در کشور وجود دارد.
معاون عملیات نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: ما این پتانسیل را داریم که از طریق دریا با همه کشورها ارتباط برقرار کنیم و در مجموع منافع کشورهایی که از طریق دریا برای تجارت و صادرات اقدام می کنند حدود ۱۳ تا ۵۰ درصد بیشتر از سایر کشورها خواهد بود.
ایران می تواند مرکز اصلی تجارت و اقتصاد جهان باشد
دریا دار موسوی گفت: براساس آمارها از بین ۵۴ کشور فقیر دنیا ۲۰ کشور که از همه فقیرترند، کشورهایی هستند که به دریا راه ندارند و دریا نقش مهمی در ثروتمند شدن کشورها دارد.
وی با بیان اینکه کشور ما با دارا بودن ظرفیتی همچون تسلط بر تنگه هرمز، خلیج عدن و خلیج فارس یک مثلث طلایی می تواند مرکز اصلی تجارت و اقتصاد جهانی باشد، افزود: جمهوری اسلامی ایران با تسلط بر این آبراه های کلیدی می تواند برنامه های کلان و راهبردی در حوزه دریا اجرا کند.
معاون عملیات نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: اگر مسائل مربوط به این حوزه رفع شود، درآمد ما از محل ترانزیت کالا بیشتر از درآمد نفت خواهد بود و لازم بوده که به سمت ترانزیت کالا روی بیاوریم.
دریار دار موسوی تصریح کرد: در حالی که ما برای عبور برخی کالاها باید حق ترانزیت پرداخت کنیم اما از طریق دریاهای خودمان این هزینه ها را پرداخت نمی کنیم و می توانیم به رشد وشکوفایی تجارت و صادرات برسیم.
تولید تجهیزات و تاسیسات دریایی در داخل کشور
وی گفت: علاوه براین نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در بحث توسعه دیپلماسی سیاسی و دفاعی، نیرویی نظامی، سیاسی، بین المللی و علمی است و می تواند در زمینه بین المللی نیز نقش آفرینی کند.
معاون عملیات نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران افزود: خوشبختانه در بحث نیروی انسانی، تجهیزات و تاسیسات و ... نیز همه نیازمندی ها در داخل کشور تامین می شود و تجهیزات پیشرفته ای توسط جوانان ما از جمله ناوشکن جماران و ... تولید می شود.
دریا دار موسوی ادامه داد: حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد جمعیت جهان در کنار سواحل زندگی می کنند و متاسفانه در کشور ما نیز فقیرترین مناطق در کنار دریاها وجود دارند که این امر ضرورت توسعه فرهنگ دریایی و صنایع مرتبط با این بخش را در کشور بیشتر می کند.
نظر شما