به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار، کمیته فقهی این سازمان با توجه به لزوم توسعه دارایی های مبنای انتشار اوراق اجاره و منفعت، مصوب کرد که با توجه به اینکه مشهور فقها، سهام را نشاندهنده مالکیت مشاع دارنده آن از دارایی شرکت میدانند، اجاره سهام از نظر فقهی صحیح است.
همچنین احکام و روابط حقوقی بین ارکان آن، طبق ضوابط مصوب کمیته تخصصی فقهی در موضوع اوراق اجاره است. در مصوبه کمیته فقهی تأکید شده است؛ انتشار اوراق منفعت برای انتقال منافع آتی سهام دولت از نظر فقهی صحیح است و احکام و روابط حقوقی بین ارکان آن، طبق ضوابط مصوب کمیته تخصصی فقهی در موضوع اوراق منفعت خواهد بود.
با عنایت به اینکه توسعه ابزارهای تأمین مالی در دستور کار سازمان بورس و اوراق بهادار قرار گرفته است، در صورت اجرایی شدن مصوبه کمیته فقهی، شاهد توسعه سازوکارهای تأمین مالی از محل انتشار اوراق اجاره و منفعت مبتنی بر سهام خواهیم بود.
اجرایی شدن این موضوع نیازمند اضافه شدن بندهایی به دستورالعمل فعلی است که در صورت پیش بینی ملاحظات اجرایی و شرایط بازار سرمایه، این موضوع به تصویب هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار خواهد رسید و این امکان برای شرکت ها فراهم می شود که از محل سهام در اختیار نیز بتوانند تأمین مالی کند.
خاطر نشان می شود؛ مطابق بند (الف) ماده (۱) دستورالعمل انتشار اوراق اجاره مصوب ۱۱ مرداد ۸۹، اوراق اجاره، اوراق بهادار با نام و قابل نقل و انتقالی است که نشاندهندۀ مالکیت مشاع دارندۀ آن در دارایی مبنای انتشار اوراق اجاره است.
پس از انتشار این اوراق، رابطه موجر و مستأجر میان سرمایهگذاران و بانی برقرار می شود. همچنین اوراق منفعت، اوراق بهادار با نامی است که نشاندهندۀ مالکیت مشاع دارندۀ آن بر مقدار معینی از منافع آتی حاصل از دارایی(های) معین یا حق استفاده از خدمات یا سایر حقوق قابل نقل و انتقال برای یک دورۀ زمانی معین است.
خاطر نشان می شود؛ متن تمامی مصوبات کمیته فقهی در سایت مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی قابل دسترس برای عموم است.
نظر شما