به گزارش خبرگزاری مهر، بسمینه سراج، رییس بخش اردو دانشگاه بانوان پیشاور در سخنرانی خود در این سمینار با تقدیر از خانه فرهنگ ایران، گفت: با راهنمایی و کمک خانه فرهنگ جمهوری اسلامی، زبان فارسی به عنوان یک واحد درسی در دانشگاه به تصویب رسید و خانه فرهنگ ایران نه تنها کتاب درسی «قند پارسی» را تهیه و چاپ کرد؛ بلکه استادان کلاس را هم تأمین کرد.
خانم انتل، استاد بخش اردو دانشگاه هم در سخنرانی خود با عنوان «ویژگیهای مرد مؤمن نزد علامه اقبال» گفت: خاتمه مرد مؤمن با خیر همراه است؛ چنانچه علامه اقبال گفته است: نشان مرد مؤمن با تو گویم / چون مرگ آمد تبسم بر لب اوست.
فقیرا خان فقری، استاد ادبیات پاکستانی هم در آغاز سخنرانی خود تأکید کرد که اگر میخواهید اقبال را بفهمید و بشناسید، یادگیری زبان فارسی خیلی لازم است؛ چون دو سوم کلام اقبال به زبان فارسی است و فارسی را دوست میداشت.
فقری همچنین درباره عشق اقبال به پیامبر اکرم (ص) اظهار کرد: برای اقبال، محبوبترین و عزیزترین کسان حضرت پیامبر اکرم (ص) است. اقبال نسبت به حضرت پیامبر (ص) عشق سرشاری داشت و آن حضرت را برای جهان بشریت اسوه کامل می دانست. اقبال همه جا سرسپردگی و ارادت خود را به نبی مکرم (ص) در لابلای اشعار خود نشان میدهد.
آخرین سخنران این سمینار علی یوسفی، مسئول خانه فرهنگ ایران در پیشاور بود. وی در سخنان آغازین خود اظهار کرد: علامه اقبال، روح تازهای در زبان فارسی با قالبهای تازهای دمیده است. علامه متعلق به کشور خاصی نبود؛ بلکه افتخار جهان اسلام بوده است؛ چنانچه رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت امام خامنهای (مدظله العالی) ایشان را ستاره تابناک شرق خوانده و گفتهاند: شعر فارسی اقبال هم بنظر من از معجزات شعر است. ما غیرپارسی «پارسیگوی» در تاریخ ادبیاتمان زیاد داریم، اما هیچ یک را نمیتوان نشان داد که در گفتن شعر فارسی، خصوصیات اقبال را داشته باشند.
نظر شما