۱۶ آذر ۱۳۹۵، ۱۲:۲۸

جانشین مدیر پروژه‌های خاتم در شهر کرمان تشریح کرد:

آخرین وضعیت تقاطع های غیرهم سطح شهر کرمان

آخرین وضعیت تقاطع های غیرهم سطح شهر کرمان

کرمان - جانشین مدیر پروژه‌های خاتم در شهر کرمان آخرین وضعیت عملیات ساخت تقاطع های غیرهم سطح شهر کرمان را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شهرداری کرمان، موسی نجفی اظهار کرد: از ۳۸۹ نفر نیرویی که به‌وسیله‌ قرارگاه خاتم در کرمان به کار گرفته شده‌اند، فقط پنج نفر غیربومی هستند.

وی ادامه داد:  پنج نفر نیروی غیربومی نیز برای انتقال تکنولوژی به نیروهای بومی در کرمان حضور دارند.

نجفی ادامه داد: بقیه‌ نیروهای تخصصی قرارگاه خاتم در کرمان بومی، جوان و از نخبگان دانشگاهی هستند و متوسط سن این نیروها ۳۰ سال است.

جانشین مدیر پروژه‌های خاتم در  شهر کرمان تصریح کرد: قرارگاه خاتم در کرمان از پیمان‌کاران بومی استفاده کرده که هزار نفر نیرو نیز به‌وسیله‌ پیمان‌کاران در پروژه‌ها مشغول به کار هستند.

وی بیان کرد: در پیک کاری و در زمان نصب عرشه‌ها، تعداد نیروهای قرارگاه خاتم در کرمان به دو هزار نفر خواهد رسید.

نجفی با بیان این‌که اجازه استفاده از اتباع خارجیِ بدون مجوز را نداریم، گفت: تمام امکانات رفاهی از جمله خوابگاه و سالن ورزشی برای نیروهای قرارگاه خاتم در محل کارخانه فراهم شده است.

وی با اشاره به تلاش قرارگاه خاتم برای حفظ محیط زیست در محل اجرای پروژه‌ها گفت: در طراحی پروژه‌ها تلاش می‌کنیم تا حد امکان هیچ درختی را قطع نکنیم و اگر مجبور به قطع درختان باشیم، سعی می‌کنیم درختان را در نقاط دیگر استفاده کنیم.

نجفی افزود: درختان پالم بلوار امیرکبیر را به کارخانه منتقل کرده و در محل کارخانه کاشتیم و درختان کهن‌سال کاج میدان آزادی را با شیوه‌های خاص به جنگل قائم منتقل کردیم و در آن محل کاشته شدند.

رئیس کارگاه تقاطع‌های غیرهم‌سطح در دست ساخت قرارگاه خاتم در کرمان به ساخت کارخانه‌ این قرارگاه اشاره کرد و گفت: ساخت این کارخانه در کرمان، فقط برای اجرای  شهر کرمان نبوده؛ بلکه این شیوه‌ی پل‌سازی، قابلیت حمل سگمنتال تا شعاع ۲۵۰ کیلومتر را دارد و می‌تواند تمام شهرستان‌های استان و حتی استان‌های هم‌جوار را پوشش دهد.

نجفی افزود: بر اساس مسئولیتی که قرارگاه خاتم در قبال عمران و آبادانی کشور دارد، با تدبیر مسئولان استان کرمان، این کارخانه در کرمان راه‌اندازی شد تا بتوانیم به کل استان کرمان خدمت‌رسانی کنیم.

وی هم‌چنین به ساخت چهار پل ولی‌عصر (عج)، شهید بادپا، شهدای خلبان و ابوذر و زیرگذر میدان آزادی به‌وسیله قرارگاه خاتم در کرمان اشاره کرد و گفت: سه پروژه‌ شرف‌آباد، سمیه و امام‌جمعه و فیروزه، به دلیل مشکلات کارفرما، هنوز آغاز نشده‌اند.

نجفی درباره‌ پروژه‌ زیرگذر میدان آزادی گفت: این زیرگذر به‌صورت وان مدفون در آب برای اولین بار در سطح کشور ساخته می‌شود.

وی طول قسمت مسقف زیرگذر آزادی را ۶۵۰ متر دانست و با اشاره به آب‌های سطحی در محدوده‌ی این پروژه بیان کرد: سطح ایست‌آبی آب‌های فاضلاب شهری در کرمان منفی ۶.۵ متر است و چون باید سطح سازه را در منفی ۱۰.۵ متر اجرا کنیم، باید ۳.۵ متر در داخل آب کار کنیم.

جانشین مدیر پروژه‌های خاتم در شهر کرمان افزود: اگر می‌خواستیم آب‌های سطحی را پمپاژ کنیم، با دو مشکل مواجه می‌شدیم؛ اول این‌که باید از پمپ‌های زیادی استفاده می‌کردیم که هزینه‌ خرید پمپ‌ها و تعمیر و نگه‌داری آن‌ها برای مدیریت شهری بسیار بالا بود و دوم این پرسش وجود داشت که این حجم آب را به کجا منتقل کنیم؟

نجفی افزود: اگر این حجم آب را به هر نقطه‌ای منتقل می‌کردیم، اکوسیستم آن منطقه را با مشکل مواجه می‌کرد؛ ضمن این‌که با انتقال این حجم آب، امکان نشست ساختمان‌های محدوده‌ میدان آزادی نیز وجود داشت.

وی ادامه داد: بنابراین، با بررسی فنی که انجام شد، توانستیم ۶۵۰ متر طول سازه را با بتن آب‌بند بدون هیچ‌گونه درز انبساط و انقطاع اجرا کنیم.

جانشین مدیر پروژه‌های خاتم در شهر کرمان با اشاره به زلزله‌خیز بودن کرمان گفت: برای استحکام پروژه در مقابل زلزله نیز، از شمع‌های عمیق استفاده کردیم.

نجفی افزود: متوسط عمق شمع‌ها ۴۰ متر به قطر ۱.۵ متر است که تاکنون از ۸۴۱ شمعِ میدان آزادی، ۷۷۶ شمع اجرا شده است.

وی ادامه داد: در میدان آزادی تاکنون، ۲۷ کیلومتر و در سایر پروژه‌ها نیز ۲۰ کیلومتر شمع اجرا شده است؛ بنابراین، تاکنون در تقاطع‌های غیرهم‌سطح شهر کرمان ۴۷ کیلومتر شمع اجرا کرده‌ایم.

جانشین مدیر پروژه‌های خاتم در شهر کرمان به بارپذیری خاک کرمان اشاره کرد و گفت: به‌دلیل بالا و پایین شدن آب‌های سطحی، به‌گونه‌ای پیش‌بینی کردیم تا نشست احتمالی زمین، تأثیری روی پل‌ها نداشته باشد.

نجفی متوسط دهنه‌ پل‌ها را ۶۰ متر و از بلندترین دهنه‌ی پل‌های موجود در کشور دانست و گفت: با توجه به زلزله‌خیز بودن کرمان، یک‌سری انتظارها روی ستون‌ها و سرستون‌ها در نظر گرفته‌ایم تا اگر ستون‌ها نشست داشته باشند، بتوانیم عرشه‌های پل‌ها را با جک بلند کرده و روی ستون‌ها بالشتک بتنی اجرا کنیم.

وی درباره‌ مدت‌زمان تحویل پروژه‌ زیرگذر آزادی نیز گفت: مدت‌زمان اجرای این پروژه طبق قرارداد و روزشماری که در محل پروژه نصب شده، ۲۴ ماهه است، اما در صورتی مدیران شهری به وعده‌های خود عمل کنند، زیرگذر میدان آزادی را زودتر از موعد تحویل خواهیم داد.

نجفی افزود: پروژه‌ آزادی را فازبندی کرده‌ایم که تاکنون دو فاز آن از جمله کنارگذر آزادی و سطحِ صفر خیابان استقلال را تحویل داده‌ایم.

وی ادامه داد: به‌زودی انتهای خیابان بهمنیار روبه‌روی خیابان اقبال و سطح صفر دور میدان آزادی را نیز  تحویل خواهیم داد.

جانشین مدیر پروژه‌های خاتم در شهر کرمان بیان کرد: کار در تمام قسمت‌های پروژه‌ آزادی با سرعت در حال انجام است.

نجفی از ساخت زیرسازه‌ پل ابوذر نیز خبر داد و گفت: با رسیدن قالب‌ها، عرشه‌ این پل نیز ساخته و نصب خواهد شد.

وی درباره‌ قالب‌های ساخت عرشه‌ها گفت: در مجموع به ۱۳ قالب نیاز داریم که شش قالب وارد چرخه‌ تولید شده است.

جانشین مدیر پروژه‌های خاتم در شهر کرمان افزود: هفت قالب هم باید از کشور ایتالیا می‌رسید که از ۱۵ کانتینر قالب‌های عرشه‌ها، پنج کانتینر امروز صبح در گمرک سیرجان تخلیه شده است.

نجفی به پایان ساخت زیرسازه‌ پل ولی‌عصر (عج) هم اشاره کرد و گفت: پل ولی‌عصر (عج) نیاز به ۱۴۴ سگمنتال دارد که ساخت آن‌ها آغاز شده است.

وی هم‌چنین ظرفیت تولید سگمنتال در کارخانه را روزانه ۱۰ سگمنت دانست و اظهار کرد: شیوه‌ تولید هر قطعه از عرشه با قطعه‌ بعدی متفاوت و هر قطعه‌ای منحصربه‌فرد است.

نجفی افزود: سگمنتال‌ها به شیوه‌ شاهین متعادل نصب می‌شوند و در نهایت یک قطعه‌ ۲۰ سانتی‌متری تحت عنوان «کلید» در محل پروژه اجرا می‌شود.

وی با بیان این‌که تکنولوژی ساخت سگمنتال در کرمان، تاکنون در هیچ نقطه از کشور اجرا نشده است، گفت: دقت تولید این نوع سگمنتال آن‌قدر بالاست که حتی نباید خطای یک میلی‌متری داشته باشد.

جانشین مدیر پروژه‌های خاتم در شهر کرمان همچنین به استفاده از بتن خود متراکم در  کرمان اشاره و تصریح کرد: قرارگاه خاتم تاکنون فقط در پل صدر در تهران، ۱۴۰ هزار مترمکعب بتن خود متراکم استفاده کرده است.

نجفی افزود: در کرمان نیز از ۳۰۰ هزار مترمکعب بتنی که باید در پروژه‌ها استفاده شود، ۲۰۰ هزار مترمکعب بتن خودمتراکم است.

وی ادامه داد: مقاومت این بتن از نوع دوامی و تکنولوژی روز دنیاست.

جانشین مدیر پروژه‌های خاتم در شهر کرمان بیان کرد: در دیگر بتن‌ها، شاخصِ مقاومت مطرح است، اما در بتن دوامی، شاخص مقاومت پاس شده و آن‌چه مطرح است، عمر سازه است.

نجفی تصریح کرد: عمر سازه‌های با بتن دوامی، بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ سال و نفوذپذیری آن در مقابل مسائل جوی و اسیدی بسیار کم است.

کد خبر 3842501

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha