۱۸ آذر ۱۳۹۵، ۱۲:۰۵

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس مطرح کرد؛

آمار۴۰درصدی بیکاری دانش‌آموختگان/خلأ دربرنامه ریزی‌های آموزش عالی

آمار۴۰درصدی بیکاری دانش‌آموختگان/خلأ دربرنامه ریزی‌های آموزش عالی

اراک-نماینده مردم اراک، کمیجان وخنداب گفت: آماربیکاری درفارغ التحصیلان دانشگاهی ۴۰درصد و حدود سه برابر این آمار درسایر اقشار بوده که این مشکلات ناشی از خلأ در برنامه ریزی های آموزش عالی است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر کریمی صبح پنجشنبه به مناسبت روز دانشجو در جمع دانشجویان دانشگاه پیام نور اراک حضور یافت و اظهار داشت: هیچ میراثی بالاتر از دانش نیست و کسانی که از دانش و علم برخوردار می شوند جایگاه مهمی در جامعه دارند.

وی افزود: امروز ما باید در ارتقای علمی و فناوری تلاش کنیم و دستیابی به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری کشور در آسیای غربی را با جدیت پیگیری کنیم.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: رقابت های تنگاتنگی در دنیا در حوزه علم و فناوری است و دانشجو به عنوان کسی که در این کارزار و رقابت نقش ایفا می کند فعالیتش از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.

کریمی خاطرنشان ساخت: بررسی نقشه جامع علمی کشور و کنکاش در آن نشان می دهد که حل بسیاری از مشکلات حوزه آموزش عالی در آن گنجانده شده که یکی از مهمترین این مشکلات، موضوع بیکاری فارغ التحصیلان است.

وی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی حرکت های گسترده ای برای افزایش واحدهای دانشگاهی در نقاط مختلف کشور انجام شد که رشد کمی دانشجویان را به نبال داشت اما این رشد کمی به تنهایی کافی نبود.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: در نهایت این رشد کمی خیل عظیمی از فارغ التحصیلان دانشگاهی را ایجاد کرد اما سطح کیفی این آموزش های دانشگاهی مورد غفلت واقع شده بود.

کریمی تصریح کرد: این رشد کمی بیش از حد دانشجو و عدم رشد کیفی علم و دانش، سبب شد که آمار ۴۰ درصدی بیکاری برای فارغ التحصیلان دانشگاهی رقم بخورد.

وی ادامه داد: این مشکلات ناشی از خلاهای برنامه ریزی در حوزه آموزش عالی کشور بوده و در استان مرکزی نیز فارغ التحصیلان دانشگاهی با همین مشکل روبرو هستند که در واقع نشان از توزیع نامناسب جغرافیایی نیروی کار و متخصصان دارد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: امروز در برخی از کشورهای دنیا، کمتر از ۲۰ درصد افرادی که تحصیلات اولیه را طی می کنند به دنبال تحصیلات دانشگاهی می روند و عموما مردم دوره های تخصصی و مهارتی را می گذرانند و بلافاصله جذب بازار کار می شوند.

کریمی بیان کرد: در حال حاضر بازار کار کشور ما کشش اینهمه نیروی تحصیل کرده را به ویژه در رشته های تئوری ندارد و نیازمند مهارت آموزی و افزایش رشته های کاربردی هستیم.

وی خاطرنشان ساخت: بیکاری نیروهای تحصیل کرده دانشگاهی در حقیقت اتلاف سرمایه های انسانی است و ما متاسفانه در حال حاضر در کشور با این شرایط مواجه هستیم که باید برای آن چاره اندیشی شود.

کد خبر 3844535

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha