۲۰ آذر ۱۳۹۵، ۱۲:۰۰

با حمایت سازمان فرهنگی هنری شهرداری صورت گرفت؛

خلق ایده‌های جدید در تبلیغ کتاب از مسابقات «فناورد» امسال

خلق ایده‌های جدید در تبلیغ کتاب از مسابقات «فناورد» امسال

مسابقات «فناورد» که هر ساله به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود، امسال بخش تبلیغات خود را به موضوع خلق آثار گرافیکی جذاب با هدف توسعه و ترویج کتابخوانی در میان مردم اختصاص داده بود.

به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه رقابت‌های تخصصی مهارت سنجی «فناورد» که هر ساله در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود، امسال با یک تفاوت ویژه نسبت به سال قبل برگزار شد؛ وآن  افزوده شدن موضوع کتاب و کتابخوانی به بخش تبلیغات این رقابت‌ها بود.

فناورد با روش‌هایی نوین، مهارت‌های تخصصی و استعداد افراد را در رقابتی چالش برانگیز و با مشارکت تعدادی از حرفه‌ای‌ترین متخصصان محک می‌زند و بهترین‌ها را شناسایی و حمایت می‌کند؛ اهدای بیش از ٢٠٠ سکه تمام بهارآزادی، اعطای گواهی معتبر دانشگاه صنعتی شریف، معرفی به شرکت‌های پیشرو دانش‌بنیان، کمک به تجاری سازی ایده‌های برتر و شناسایی حوزه‌های فعال صنعت و بازارکار، تنها بخشی از مزیت‌های حضور در مسابقه فناورد است. مطابق اعلام سایت «فناورد»، مرحله اول این رقابت‌ها، آبان‌ماه امسال و به صورت اینترنتی و مرحله نهایی آن، آذر ماه سال جاری به صورت حضوری در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

سعید گلشناس معاون برنامه‌ریزی و توسعه سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران که سازمان متبوعش حمایت مالی و معنوی بخش تبلیغات این مسابقات را با موضوع ترویج کتابخوانی بر عهده داشته است، در این باره به خبرنگار مهر گفت: در بخش تبلیغات این مسابقه با توجه به اینکه موضوع این بخش، ترویج فرهنگ کتابخوانی بود و از آنجا که یکی از دغدغه‌های طولانی مدت مقام معظم رهبری همین موضوع بوده و متاسفانه مردم ما هم گرایش زیادی به مطالعه ندارند، سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران حمایت خود را از مسابقات انجام داد که الحمدلله هم استقبال کافی از این بخش صورت گرفت و هم خروجی مناسبی داشت.

وی افزود: شیوه برگزاری مجموعه مسابقات تخصصی مهارت سنجی فناورد، به این ترتیب است که فراخوان خود را در حوزه‌های تخصصی اعلام می‌کند و کسانی که در آن حوزه‌ها علاقه‌مند هستند، ثبت نام می‌کنند. مرحله مهارت سنجی این مسابقات طی سه روز از چهارشنبه تا جمعه (۱۷ تا ۱۹ آذر) برگزار شد. شیوه انتخاب به این صورت بود که شرکت کنندگان رزومه خود را به همراه نمونه کارهایشان ارسال کردند و از میان آنها، تعدادی انتخاب شدند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران اضافه کرد: منتخبین به مرحله نهایی که در سالن تربیت بدنی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، دعوت شدند و با همدیگر به رقابت پرداختند. مسابقه هم به این صورت برگزار شد که موضوع مسابقه در همان سه روز به افراد داده شد و آنها هم همانجا به صورت حضوری، کار طراحی ایده‌هایشان را شروع کردند و دیروز غروب هم مرحله نهایی داوری انجام شد که از میان حدود ۴۷ اثر ارائه شده از سوی تیم‌های شرکت کننده، آثار برتر انتخاب شدند که امروز (شنبه ۲۰ آذر) طی مراسمی از آنها تجلیل خواهد شد.

گلشناس با اشاره به فعالیت ۹۷ کتابخانه زیرمجموعه سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران و همچنین ۲۶۵کتابخانه واقع در سراهای محله شهرداری که راهبری آنها با همین سازمان است، گفت: در این مسابقات به شرکت کنندگان توضیح داده شد که با توجه به اینکه یکی از دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری در حوزه کتابخوانی است، طرح‌هایشان را با این تاکید که وجود کتابخانه، ضرورتی است برای شهروندان، ایده‌پردازی کنند و هدف نهایی این باشد که کتاب در سبد کالای شهروندان، جا باز کند؛ کما اینکه مطابق تصمیم ما، از بهترین طرح‌ها در بیلبوردهای شهری استفاده می‌شود.

وی در پایان سخنانش از استفاده بخش‌های مختلف سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران اعم از کتابخانه‌ها، نگارخانه‌ها و قرائتخانه‌ها، از طرح‌های منتخب بخش کتاب مسابقات فناورد، و همچنین برپایی نمایشگاهی از این آثار، در آینده نزدیک خبر داد و ادامه داد: سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران این کار را از طریق یکی از فرهنگسراهای خود یعنی فرهنگسرای سرو واقع در منطقه ۶ تهران، انجام داده است.

همچنین علی حیاتی یکی از داوران بخش کتاب مسابقات فناورد در توضیح سطح کیفی آثاری که در این بخش داوری شده است، به خبرنگار مهر گفت: هدف از گنجاندن بخش گرافیک با موضوع کتاب در این مجموعه از مسابقات، ارائه طرح‌های نو و خلاقانه در این خصوص و استفاده از آنها در آینده بود که در این بخش حدود ۴۰ نفر از گرافیست‌های حرفه‌ای و نخبه، مشارکت کردند. عمده‌ترین مسئله‌ای که در داوری مد نظر ما بوده است، میزان و امکان اثرگذاری آثار بود.

وی در توضیح بیشتر این مسئله افزود: مشکلی که ما معمولاً با طراحان گرافیک داریم، این است که گاه کارهای خوب و حرفه‌ای تولید می‌شود اما به اثرگذاری آنها در موضوعی که در رابطه با آن خلق شده‌اند، خیلی توجهی نشده است. به همین خاطر ما از شرکت کنندگان در این بخش خواستیم که در سه روزی که سرگرم ایده‌پردازی و به اجرا درآوردن طرح‌هایشان هستند، خروجی کارشان به گونه‌ای باشد که عموم مردم را به کتابخوانی ترغیب کنند.

این داور مسابقات فناورد اضافه کرد: بعد از خلق این آثار، جلسه داوری از ساعت ۵:۳۰ عصر دیروز جمعه ۱۹ آذر آغاز شد و تا نیمه‌های دیشب ادامه یافت و امروز هم طی مراسمی، بهترین‌ها معرفی و از آنها تجلیل می‌شود. سطحی کیفی آثار می‌توانست بهتر از اینها باشد اما به هر حال محدودیت‌های زمانی در خلق آثار تاثیر می‌گذارد. اما کارفرمای این بخش که سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران بود، از خروجی آثار رضایت داشته است.

کد خبر 3845815

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha