ناصر نیک افشار در گفت وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه یکی از برنامه های بهزیستی اختصاص مسکن به معلولان است، اظهار کرد: در دو فاز شهری و روستایی۲۰ سهمیه مسکن به معلولان در قوچان اختصاص یافت که تلاش داریم ۲۰ واحد مسکن مهر دیگر نیز مطالبه کنیم.
وی ادامه داد: یکی ازمشکلات پیش رو عدم در اختیار داشتن اعتبارات لازم بود که این مسئله با تحویل کلیدهای مسکن مهردر حوزه شهری به متقاضیان برطرف شد.
رئیس اداره بهزیستی قوچان افزود: در حوزه روستایی نیز با توجه به اعطای مبالغ بلاعوض برای تامین اعتبار و از طرفی با در اختیار قرار دادن زمینتوسط بنیاد مسکن تاحدی مقدمات کار را فراهم کردیم.
وی خاطرنشان کرد: اهدای واحد مسکن مهر به متقاضیان معلول براساس اولویت که شامل در نظرگرفتن میزان معلولیت، زن و شوهر معلول و سرپرست خانوار است، تحویل متقاضیان می شود.
نیک افشار یکی از مشکلات معلولان را مناسب سازی از منظر تردد در خیابان ها دانست و بیان کرد: قوچان به لحاظ مناسب سازی مشکلی ندارد ولی هنوز تا رسیدن به ایده آل در تمامی قسمت ها فاصله داریم.
وی میانگین مناسب سازی در قوچان را ۲۱ درصد برابر میانگین کشوری اعلام کرد و گفت: با وجود اینکه نرم کشوری خوب است ولی برای سال های آینده مهندسان وپیمانکاران با اقدامات پیش بینی شده زمینه تردد معلولان را فراهم سازند.
رئیس اداره بهزیستی قوچان به حضور ۳۴۰۰ معلول در قوچان و ۱۸۰۰ نفر درروستاهای این شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: برای تشکیل پرونده تعدادی از معلولین به علت ناتوانی، قطعا به آمار بالاتری داریم.
نیک افشار به تشریح میزان اعتبارات بهزیستی در دو بخش شهر و روستا پرداخت و افزود: حدود ۱۰ سال است که سازمان بهزیستی درحوزه روستایی تمرکز خود را بیشتر کرده است.
وی بیان کرد: در حوزه شهری نیز با سفر معاون توانبخشی سازمان بهزیستی ۱۰۰ میلیون تومان وام بلاعوض به قوچاناختصاص یافت.
رئیس اداره بهزیستی قوچان به اخذ اعتبار ۱۹۰ میلیون تومان ویژه معلولان اشاره کرد وگفت: این اعتبار به بخش رفاهی زندگی معلولان قوچان اختصاص می یابد.
نیک افشار با بیان اینکه ۲۴ میلیون تومان برای ۵۰ معلول در مراکز شبانه روزی پرداخت شده است، تصریح کرد: میانگین اخذ یارانه هر معلول در ماه ۴۸۰ هزار تومان است.
وی ادامه داد: هم اکنون نیز به دو مرکز روزانه با ظرفیت ۶۰ نفر، ماهیانه ۳۰۰ هزار تومان یارانه اختصاص می یابد.
رئیس اداره بهزیستی قوچان خاطر نشان کرد: همچنین با حمایت ویژه بخش نگهداری معلولان کودک و در سن بزرگسالی نیز با آموزش مهارت هایی زمینه اشتغال این اقشار را فراهم می کنیم.
وی به تشریح موسسات خدمات رسان پرداخت و افزود: سه موسسه مردم نهاد (NGO )، شش مرکز توانبخشی در جهت ارائه خدمات، یک مرکز بستری، خانه سالمندان و بقیه خدمات بصورت اداری خدمت رسانی دارند.
نیک افشار با یادآوری این مطلب که تلاش داریم با دیدگاه صحیح زمینه حضور معلولان را دراجتماع مهیا کنیم، عنوان کرد: در حال حاضر نمونه های زیادی از معلولان موفق داریم که توانسته اند با محدودیت های فراوان مدارج علمی بالایی را کسب کنند.
وی گفت: هنگامی که مردم و مسئولان به معلولان توجه دارند، حس اعتماد به نفس و مشارکت های اجتماعی آن ها تقویت می یابد.
نظر شما